AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access de Kayıt butonuna bağlı otomatik sayı atama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar kiminize belki basit gelebilir. kimisi de belki bu konuda bi dünya makale açıklayıcı yazı var nasıl atlarsın diyebilir ama bana acil çözüm gerekli...
baya Access kullanımında yeni olmakla birlikte düzenlediğim form ile birlikte şöyle bir problemim var ::
formun arayüzüne veriyi örneğin senaryoya göre personelin adını girer girmez
otomatik ID kısmı haliyle otomatik olarak oraya sayı atıyor ve kararımı değiştirdiğimde ben daha kayıt butonuna basmadan o sayı oraya kayıtlanıyor. ama ben bunu anlamsız buluyorum ben bunu tüm formu doldurup kayıt etmeye karar verdiğimde ve bu amaçla kayıt etmek için kayıt butonuna bastığımda örneğin o personel ilgili veriye ilişkin otomatik
sayının atanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim bu birinci problemim
normalde :normal biçimiyle gayet güzel görünen formum
birşeyden dolay genişletildiğin biçim bozuluyor etikekleri veri girilecek boşlukların butonları yeri kayıyor. bunu bir resimle anlatma isterdim ama resimleri nereden ekleyeceğimi bulamadım
yardımcı olursanız sevinir iş ortamımda çok lazım oluyor bu Access i öğrenmek istiyorum acilllll yardım
şimdiden teşekkür ederim
(07/08/2013, 22:59)yolunsonu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]....
bunu bir resimle anlatma isterdim ama resimleri nereden ekleyeceğimi bulamadım
...

Google'den resim yükle diya aratırsanız bir sürü resim yükleme siteleri göreceksiniz.
Bunlardan bir tanesine yükleyebilirsiniz, yoksa bu şekilde (doğru)cevap almanız çok zor.
uyarınız ve yönlendirmeniz için öncelikle teşekkür ederim
bu ilk problemimle ilgili resim görüntüsü:
[Resim: r8bzw.bmp]

bu ikinci ilettiğim problemdeki formun ilk görünüşü
http://m1308.hizliresim.com/1d/7/r8b47.bmp
[Resim: r8b47.bmp]

bu da ikinc görünüşü:
<a href="http://bit.ly/c25MCx"><img src="http://o1308.hizliresim.com/1d/7/r8bp5.bmp" /></a>
[Resim: r8bp5.bmp]
http://o1308.hizliresim.com/1d/7/r8bp5.bmp
ayrıca alakanıza da teşekkür ederim
(07/08/2013, 22:59)yolunsonu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]...personelin adını girer girmez
otomatik ID kısmı haliyle otomatik olarak oraya sayı atıyor ve kararımı değiştirdiğimde ben daha kayıt butonuna basmadan o sayı oraya kayıtlanıyor. ama ben bunu anlamsız buluyorum ben bunu tüm formu doldurup kayıt etmeye karar verdiğimde ve bu amaçla kayıt etmek için kayıt butonuna bastığımda örneğin o personel ilgili veriye ilişkin otomatik
sayının atanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim
...

Bildiğiniz üzere Access'te kayıt girişi genelde formlar Metin Kutusu, Açılan Kutu ve benzer nesneler üzerinden yapılır(doğrudan tablolara da giriş yapılabilir).
İşte bu nesneler ilişkili ve ya ilişkisiz olabilir. İlişkili demek formdaki nesnelere girdiğiniz verilerin anında ilişkili olduğu tabloya yansıması demek,sizin örneğinizdeki gibi.
İlişkisiz olduğu zaman bu nesnelere ne kadar giriş yaparsanız yapın kaydet komutu verene kadar(ki bu genellikle ADO ve ya DAO yoluyla olur) tablolara henüz veri girişi yapılmamış olur.
Anlattıklarım size pek açıklayıcı gelmemiş olabilir, ama Access'i öğrenmek istiyorsanız başlangıç kitabı almalısınız ve ya forumları inclemelisiniz.
cevap verecek kimse mi yok
mevzu hala anlaşılamadı mı?

cevap verecek kimse mi yok
mevzu hala anlaşılamadı mı?
(08/08/2013, 00:44)yolunsonu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]cevap verecek kimse mi yok
mevzu hala anlaşılamadı mı?

Az üstteki benim cevabımı görmediniz sanırım.
Uygulamalı olarak istiyorsanız örneği eklemelisiniz.
Sayfalar: 1 2