AccessTr.neT

Tam Versiyon: Stok
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selam arkadaşlar,
Üzerinde çalıştığım projemde takıldığım ve çözemediğim bir konu var yardımcı olabilirseniz memnun olurum
Sorun şu,
Ürün giriş formuna aynı marka ve modele ait, fakat seri noları farklı (A,B,C,D) olan 1 er adet ürün girişi yaptım burada bir sorunum yok,
Ancak Ürün Çıkış formunda bulunan ÜRÜRN AD VE ÖZELLİKLERİ'ni gösteren ve verileri ürürn giriş formundan alan açılan kutuda ise her seriye 4 er adet yazmakta,
Haliyle çıkış yaptığımda A serili ürünün kalanı 0 olması gerekirken tüm serilere (A,B,C,D ) kalanın 3 olduğu görülmekte.
Ürünstok formunda ise giren 4 çıkan 1 kalan 3 olarak doğruyu göstermektedir.
Şimdi acaba ortaya çıkan sonucun, seri nolara bağlı olabilirmi,eğer böyleyse bunun doğrusunu nasıl yapabilirim.
Saygılarımla.
STOK deneme.rar
Offf offf. Bunu size en başta anlatan biri olmasa sorun değil de ben bir akşamımı size ayırıp tek tek stok mantığını anlatmadım mı? Siz serino üzerinden hallettim dediğinizde "olmaz" demedim mi? Olur da öyle her satılan malın seri numarasını girip çıkabilirseniz olur. Ama hiçbir stok takibi o kadar da ayrıntılı yapılmaz. Yapılsa bile seri no değil ürün barkodu üzerinden yapılır. Neden anlamak istemediğinizi inan anlamıyorum. Örnek olarak bir çalışmamı da gönderdim size. Stok olayının mantığı üzerine en az 2 yıl hiçbir şey yapmadan sadece olayı kavramak amacıyla kafa patlatmış bir kişi var burda. Siz ürünü girerken barkod çıkarken ürün kodundan bağlarsanız formları bu iş olmaz. Benzersiz kayıt deyince seri no'dan önce ürün barkodları olmalı. Eczanelerde veya elektronik ürünlerde karekod veya seri no'dan takip olabilir. Ama girişi de çıkışı da benzersiz kayıt olarak seri nodan almalısınız. Girerken seri no girip, çıkarken de aynı seriden mal çıkmalısınız.
Sayın hocam sanırım bana kızdınız,ancak sizinle ayrı düştüğümüz bir konu var ben halettim dediğim konu "iki tabloyu sorguda birleştirmek" konusu idi ve bunun sonucunda da"Alım-Satım listesi"yapmaktı ve bu konu haledildi.
Yukarıda sözünü ettiğm konu ise tamemen farklı bişey,ayrıca zaten ürün girişi yaparken,Ürünad,Markası,Modeli ve seri_ımeııno olarak yapıyoruz.Aynı ad,marka,model birden fazla olabilir ancak herürünün kendi seri nosu vardır ve tektir aynı serinoya sahip ikinci bir üründe yoktur.Ürün çıkış formunda ki Ürün Ad ve Özellikleri içeren açılan kutuda serino lar ayrı ayrı gelmektedir sadece adet kısmında 1 yazması gerekirken birden fazla adet yazması konusu.
Evet arkadaşlar sonunda yine çözdüm konuyu,ve konu kapanmıştır.Teşekürler.
çözüm nedir yazmadınız
Sayın Aydın bey,
Kendimce ancak şöyle bir çözüm buldum,tam istediğim gibi oldumu hayır...
Ama en azından ürün ad ve özellikleri aynı olan fakat seri noları farklı ürün girişlerinin adetlerini ve çıkış yapıldığında kalanın 0 olduğunu görebiliyorum.
İzahatını yapayım,daha önce Ürün ad ve Özelliklerini gösteren açılır kutuya veri Srg_Ürünstok'tan geliyordu haliyle burada ürün adına göre listeleme yapıyordu ve miktarını total olarak yazıyordu.
Açılır kutu sorgusundan bunu kaldırdım ve yerine tbl_Ürüntanım,Ürüngiriş ve ürünçıkş tablolarından oluşan yeni bir sorgu oluşturdum ve bu sorgu üzerinde mıktarla ilgili hesaplama yaptım.
Bu hesaplama sonucunda açılır liste kutusunda 2 stun oluştu birinci stuna hangi seriden kaç adet girmişse ki (bu mutlaka 1 adet olmalı) sayısı, ikincisi ise çıkış yapılmış ise 0 gelecek şekilde verileri almaktayım.
Asıl burada yapmak istediğim her tek stunda her iki işlemi yapabilmekti.Örnekle açıklamam gerekirse;
A serisinden giriş 1,çıkış 1, Kalan=0, olması eğer çıkış yapılmamış ise 1 olarak yazdırmaktı tüm bunları açılır liste kutusunda tek stunda yapmak istedim onuda beceremedim.

Örnek eklemeyi unutmuşum buyrun size örneği,
STOK deneme.rar
Sayfalar: 1 2