AccessTr.neT

Tam Versiyon: Geçici formdan asıl forma veri aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selam,arkadaşlar iki adet form var bunlardan birincici frm_Teklif ( Geçici form),ikincisi frm_Teklif1 (asıl form),
Yapılmak istenen geçici formda düzenlenen tüm tüm verilerin kesinleşmesi halinde buton aracılığıyla asıl forma aktarması,Asıl formdaki veriler kaydedilerek saklanacak,
geçici formdaki veriler ise aktarma işleminden sonra silinecek,Asıl form kayıt kaynağı tbl_siparişten,geçici form ise İlişkisiz metin kutularından oluşmaktadır,bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.Saygılarımla.

BİLGİSAYAR TOPLAMA -1.rar
Sayın fascioglu öncelikle sorunuza cevap yazayım:

Bir formdan diğer forma aktarma işlemi yapmayacaksınız. Önce tablodan tabloya aktaracaksınız. Sonra formu açtırırken o kaydın ID sini formda görüntüleyeceksiniz.

Diğer yandan bu iş böyle olmaz. Öncelikle müşteri ile ilişkilendirme yapılmamış. Ayrıca iki tane tablo kullanmaya, formdan forma aktarmaya gerek yok ki. Tek bir alan ekleyeceksiniz. İşlem durumunu bu alanda saklayacaksınız. Daha teklif aşamasında iken işlem durumu "Teklif yapıldı" şeklinde olacak. Eğer müşteri gelecek olursa İşlem durumu "Sipariş Verildi" vb. bir değere atanacak.
Özür dilerim sayın alpeki hocam,kabuledersinizki biz sizler kadar usta değiliz,tabiki böyle oluncada gerek mantık olarak ancak buraya kadar yürütebiliyoruz.Bahsettiğiniz konu ile ilgili bir örnek varsa yararlanmayı isterşm saygılarımla.
Not:formlardan birisinin kayıt kaynağı tabloya dayalı değil.
Elimde iş olduğundan 10dk da acele ile bu örnek çıktı. Sadece işin mantığını anlamanızı istiyorum. Direkt alıp kendinize uygulamayın 3 adıma kalmaz bir yerde çakılırsınız.

En basitinden ben ürün türü bile koymadım. Yani Yazıcı, hard disk vs. siz bunu ekleyeceksiniz ve teklif aşamasında açılan kutularda filtreleyeceksiniz.

Aynı zamanda profesyonel olması açısından size fikir verdiğim noktalar var inşaallah kullanırsınız. Mesela alış fiyatı, satış fiyatı, minimum verilecek teklif fiyatı vs. Bunlar olmadan bu tip bir program sadece geçici oyalama olacaktır. Ben bir teklif verdiğimde o tekliften ne kadar kâr edeceğimi bilmiyorsam o zaman teklif programı hazırlamamın ne mantığı olacaktır?

Ben olsam kullanıcılara ne kadarlık indirim (% olarak) yapabileceklerini firma sahibi olarak tanımlardım. Bu kadar belki ihtiyacınız yok ancak bir programda en önemli aşama program yazmadan önceki planlama aşamasıdır. Siz bunlara varıncaya kadar düşünür altyapınızı ona göre kurarsınız. Müşteriniz bir süre sonra sizden bunu isteyince madara olmazsınız.

Kısacası bir programın en önemli aşaması "Planlama" dır.
Selam Alpeki99,
Fikir ve önerileriniz için çok teşekkür ederim,sağolun varolun çok memnun oldum,ancak Müşteriniz bir süre sonra sizden bunu isteyince madara olmazsınız.
sözünüzü tavsip etmiyorum,çünkü yaptığım işten ne çıkar umuyorum,nede ben yazılımcıyım,öylesine hobi olarak birşeyler üretmek hoşuma gidiyor,saygılarımla.
Sayın fascioglu hobi olarak birşeyler üretmek hoş olsa dahi sonradan sizden istenen istekleri karşılayabilecek bir yapıyı kurmak ile mükellefsiniz. Çünkü programı kullanan kişi bunları düşünmez/düşünmemeli. Anlayacağınız bütün yük biz program ile uğraşanların üzerinde.
Sayfalar: 1 2