AccessTr.neT

Tam Versiyon: access runtime-sql ile çalışmaması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sayın mehmetdemiral server deki Sql tablolarına bağlanıyorum ve mdb dosyası ile form ve raporları sorguları çalıştırıyorum. Bunu yerel ağ içerisinde yapıyorum. Araya ayrı bir hub girmesi durumunda Sql den sorgu içeren bir form çalıştırınca sanki bir duvarla karşılaşıyorum, dakikalar sonra form açılıyor. Bilmiyorum araba motoru ile yüklü bir kamyon kasasımı çekiyorum diye düşünmeden edemiyorum. Burada access-sql ilişkisi araba motoru - kamyon kasası ilişkisi gibi bir şey herhalde. Sql e geçmekteki en önemli nedenim Access tablolarının veri eklemesi arttıkça ilerleyen zamanlarda dosyamın çalışmasının yavaşlayacağı söylendi. Bu yüzden veritabanının Sql de oluşturulması biçiminde bir çok telkin aldım. Böylece bu yola girdim. Fakat 4 aydır üzerinde çalıştığım iş şu noktada tıkanmış oluyor. Bu durumda benimde sizin gibi Access tablolarına tekrar dönüş yapmam zaruret gibi gözüküyor. Bu arada siz internet üzerinden uzak masa üstü ile veya başka bir yolla formlarınızı, sorgularınızı, raporlarınızı uzaktaki tablolarla kolay bir şekilde haberleştirebiliyormu idiniz? Bunu yapabiliyor iseniz bu işin bir kaç adımını veya konunun anlatıldığı yeri işaret edebilirmisiniz? Birde Access tabloları ne kadarlık veriden sonra cevap vermemeye başlar?
Bu gün yaptığım denemelerde şöyle bir durumla karşılaştım. Server olarak seçtiğim bilgisayarda (İşletim sistemi windows 2007) öncesinde bahsi geçen problemlerden dolayı, Sql server ile değilde Access tabloları olarak bağlanmaya çalıştım ve bu durumda Sql
server bağlantımdan hiç de farklı olmadı. Öyle kasılıyor ki bilgisayar, burada da bir formun açılması dakikalar aldığını tespit ettim. Bunun yerine işletim sistemi Windows XP olan bir bilgisayara aynı tabloları kopyalayarak, yani bu bilgisayarı ana bilgisayara kabul ederek, çalışmayı denedim ve sistem müthiş bir şekilde hızlıca çalıştı. Ben de bu işe akıl sır erdiremedim. Olayı server olarak Xp olan bilgisayara henüz kurmadım, yarın onu deneyeceğim burada da böyle bir durum çıkarsa bu durumda merkez bilgisayarı Xp işletim sistemi seçmek gerektiği ortaya çıkıyor gibi. Yani benim çalışmamın çok yavaş olması ağdan kaynakladığı buna da Windows 2007 nin sebep olduğunu tahmin etmekteyim. Bunları paylaşıyorum ki okuyanlar da Amerikayı tekrar keşfetmesinler. Sualime gelince Windows XP işletim sistemi olan bilgisayardaki ağ hızına Windows 2007 neden ulaşamamakta yada ulaşıyorsa bunun hangi ayarlarını onarmak gerekir?
Windows 2007'den kastınız sanırım windows server 2007. Server işletim sistemlerinde Xp gibi ev kullanıcı sistemlerinden çok farklı yapılar mevcuttur. Her şeyden önce ağ paylaşım olayı çok çok farklıdır. Öncelikle kullanıcı açıp yetkiler vermeli, hangi klasörler paylaşılacaksa onları yetkilendirmelisiniz. Xp tarzı adi paylaşım yöntemleri serverlerde işinize yaramaz. Server yapılandırmasını ve dosya paylaşım ayarlarını buna göre yapmalısınız. Bu arada dosya paylaşımı ile ilgili hız testleri yapın. Serverde arızalı bir ethernet kartı da buna neden olabilir. Bence veri paylaşımından önce normal dosya paylaşım hızı testleri yaparak hızın normal olup olmadığını belirleyin.

Diğer konunuz da aynı olduğu için lütfen buradan devam edelim. Diğer konunuzu sildim.
Sayın Mehmetdemiral Windows 2007 den kastım Windows 7 idi. Özür dilerim hatalı yazmışım. Burada henüz server programı kullanmadım ayrıca bir lisans durumu ortaya çıkmaması için. Bir önceki cebaımda belirttiğim iki karşılaştırma WinXP ile Win7 İşletim sistemleri içindi. Tekrar etmek gerekirse win7 yi merkez ve dosya paylaşım işi için uyguladığımda bilgisayar kasım kasım kasılırken, XP işletim sistemi olan bilgisayarı merkez ve dosya paylaşımına açıp öteki bilgisayarlardan tablo bağla yaptığım takdirde aynı durum burada süratli çalışıyor ve sistemde hiçbir kasılma olmuyor. Burada win7 ağ ayarları ile winxp ağ ayarları için çok farklımıdırki bu durum ortaya çıkıyor. Win7 ağ ayarları için çok özel işlemler mi yapmak gerekiyor?
Win7 de ağa ayarları farklı değil. Kullandığınız makinenin sahip olduğu şartlar ve yazılım farkları buna sebep olabilir. Biz bir problem yaşamıyoruz ağımızda 80 civarında makine var. Bence durumunuzu daha detaylı şekilde inceleyin. Driver sorunu olabilir dikkat edin. Win7 otomatik tanıyor diye orjinal driverları yüklememezlik etmeyin.
Sayın Alper99 orijinal driverlardan maksat Ethernet drive ınımı kastediyorsunuz. Ethernet driver ını -kontrol etmem yeterli olurmu?
Sayfalar: 1 2 3