Js, Html, Css dosyaları normal bir yazı dosyasıdır. Yani Exe vb. çalıştırılabilir dosya değildir. Bu üç tür dosya Internet sitesinin bulunduğu bilgisayardan sizin kullandığınız bilgisayara transfer olur yani indirilir. Dolayısıyla sitenin içeriği aslında zaten sizin bilgisayarınızdadır. Peki nasıl elde edebilirsiniz bu dosyaları :
Her tarayıcıda (Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox, Opera vb.) farklı isim ama aynı mantık ile hareket edeceksiniz. Mesela ben Firefox kullanıyorum buna göre anlatayım.
1- Web sitesinde boş bir alanda sağ tıklıyorum.
2- Açılan menüde "Sayfa Kaynağını Göster" tıklıyorum.
3- Yeni bir sayfa açılacak orada sayfanın
Html kodlarını göreceksiniz. Klavyeden Ctrl+A tuşuna basarak tüm kodları seçili hale getirin. İster seçili haldeki (genelde mavi renk olur) kodların üzerine sağ tıklayarak açılan menüden "Kopyala" seçin isterseniz klavyeden Ctrl+C tuşuna basın.
4- Masaüstünde boş bir alanda sağ tıklayıp Yeni-->Metin Belgesi tıklayın.
5- Metin belgesinin içine tıklayıp Ctrl+V ile kopyaladığınız herşeyi yapıştırın. Kaydedip kaaptın.
6- Bu dosyaya baktığınızda eğer dosya uzantısı olarak TXT görüyorsanız o kısmı silip
Html yazın. Eğer görmüyorsanız Internetten araştırın dosya uzantısı değiştirmeyi.
Site kısmen hazır. Düzgün görüntüleyemezsiniz çünkü Css ve Js dosyalarınıda indirmeniz lazım. Yukarıdaki adımları tek tek uygulayacaksınız. Sadece 2. adım altında a) diye bir alt madde açmak lazım. Oradan devam ediyorum:
2)...
a) Sayfa kaynağında bir sürü kod göreceksiniz. Burada uzantısı .js veya .css olan tüm dosyaları bilgisayarınıza indirmeniz lazım. Yukarıdaki adımlar ile aynı sadece içini görebilmek için fare ile üzerine tıklayacaksınız. Kaydederkende
Html dosyanızın olduğu yere kaydedeceksiniz. Dikkat edeceğiniz şey Js ve Css dosyaları genelde klasör içinde olurlar.
Html dosyanızın yanında bu klasörleri kendiniz oluşturacaksınız. Mesela .... href="css/stil.css" dosyasını
css isimli klasörün içine atmalısınız.