AccessTr.neT

Tam Versiyon: otomatik sayı sıfırlama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar kolay gelsin. Yapmış olduğum programda listenin ilk hanesini otomatik sayı olarak tanmlama yaptım.
Kendime deneme yapmak için bi kaç kayıt girdim sildim ve şu an otomatik sayım diyelimki 10 veya 1000 oldu.
programı tamamlayıp sıfırdan kullanmaya başladığımda bu sayıyının tekrar baştan başlamasını yapabilirmiyim ve nasıl yapabilirim.
Yapmasamda ilerde bu benim için bir sıkıntı olurşururmu.
Otomatik sayı ileride size sıkıntı olmaz. sıfırlamak için bir kaç yöntem var.
Otomatik sayısını sıfırlamak istediğin tabloyu kopyala sonra yapıştır de.
Yapıştırırken üç seçenek sunacak sana sen salt yapıyı işaretle tablo adını yaz. sonra eski tabloyu sil. yeni tablo adını yeniden adlandır. basitçe işini görecektir.
merhaba sayın suat03,

bahsettiğiniz talebinize dair ek'te örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,
otomatik sayıyı sıfırlamadan önce,her zaman var olan uygulamanızda yedekleme işlemlerini uygulamayı unutmayınız.önceki dönem kayıtları elinizde mevcut olduktan sonra,yeni kayıtları içerecek şekilde tablonuz sıfırlanmış şekilde yeni kayıtları gerçekleştirebilirsiniz.örnekte yer alan form2 ve form3 sadece tablo içeriklerini ve yenilenmesini görmeniz içindir.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
ARKDAŞLAR YARDIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
projem yarım kaldı mevcut tablolarda bulunan evrak kayıt her yıl başı itibari ile sıfırlanması gerekiyor bu nedenle tablolarda bulunan EVRAK KAYIT tablosunun formlarda bulunan OTOMATİK SAYI SIFIRLAMA formunda bulunan butona basıldığı zaman sıfırlanmasını istiyorum. Bir çok kod buldum uygulamaya çalıştım ancak olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ofis 2003 kullanıyorum.
Sayın SCOCUK,


Site Kuralları sayfasını tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,daha öncesinde kapatılmış ve Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine dahil edilmiş bir konuda lütfen hem devam niteliği sağlamamak hem de konu mesaj yoğunluğunu artırmamak adına lütfen soru sormayınız.

Bunun yerine,bu konuya atıfta bulunarak (bağlantı yönlendirmesi yaparak) sorunuzu ve hazırladığınız örnek uygulamanızı (örneğinizde,farazi gerçek dışı ve 5-10 kayıt içermesini sağlayınız) ekleyerek yeni bir konu açınız.

Denemeleriniz neticesinde,eğer bir sorun ile veya hata ile karşılaşmışsanız,bu sorunu veya hatayı tam adıyla ve açıklaması ile ve oluştuğu esnadaki ekran görüntüsü ile konunuza ekleyiniz.

Katılımcılar tarafından uygun görülebilecek bilgi veya örnek paylaşımları yapılacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2