AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıt Silme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,

Ekte göndermiş olduğum program üzerindeki tüm pencereleri gizleyip,diğer pencerelerin ve access'in görünmemesini sağladım.Fakat "Depo Girişleri" isimli forum içerisinde bulunan "düzenle/sil" butonu çalışmıyor.Programı tüm pencerler aktif haldeyken açtığım zaman çalışıyor."düzenle/sil" butonun çalışması için ne yapmak gerekiyor? Diğer pencerlerin görünür halde olması için "Diğer" sekmesinden "açılır" ve "kalıcı" seçenekleri seçildi.Ama tablolar üzerinde bunları bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba sayın fozcannn,

Hazırlamaya çalıştığınız uygulamanızda gerek tablo alan isimlerinde ve veri türlerinde gerekse de sorgu ve form kodlamalarında genel bir düzenleme yapılması gerektiği görülmektedir.uygulamanızda daha sağlıklı,verimli ve performanslı düzenlemeler yapıldığı takdirde daha kullanışlı bir duruma getirilmesi muhtemeldir.

Ek’te bu hususa dair geçici mahiyette bir çözüm olması açısından (sizin öz çalışmanızın sadece gerekli kısımları değiştirilmiş olarak) örnek bir çalışma mevcuttur.elbette ki belirtilen açıklama nezdinde daha iyi bir düzenleme olması yerinde olacaktır.bu sebeple,tercih sizin olmakla birlikte ek’teki örnek üzerinden de diğer gereken düzenlemeleri gerçekleştirmeye devam edebilirsiniz.

Bazı öneriler;
1- Ayrıca,ek’te resim dosyanızda yer alan resimlerin boyutları küçültülmüştür.sayın SCavusoglu bey’in de dikkat çektiği üzere;resimlerinizin,eklediğiniz ölçekleriyle uygulamanıza adapte edilmesi hayli yer kaplayacağından thumbnail olarak boyutlarını küçültmek sureti ile klasörlerinize eklemenizde fayda var.

2- Uygulamanız ile ilgili tüm çalışmaları bitirdikten sonra pencere gizleme işlemlerini en sona bırakacak şekilde örnek çalışmalarınızı konunuza eklemeniz,konu ile ilgilenebilecek kullanıcılara kolaylık sağlamak açısından faydalı olacaktır.

3- Butonların bir olayı gerçekleştirmesine yönelik olarak,bu butonlara makro atamak yerine olay yordamı eklemeniz yerinde olacaktır.makro komutlarınızın çalışıp çalışmamasına dair makro ayarları kontrolü yapmak gereksiniminde kalabilirsiniz.

4- Forumda konularınıza uygulamalarınızı eklerken,lütfen kopya-kopya... şeklinde değil de,ya ismin sonuna tarih ekleyebilirsiniz ya da sayısal değer verebilirsiniz.
Database7-25042014 veya Database7-kopya4 gibi.

Şimdilik olmak üzere,size önermeyi tercih ettiğim hususlar bunlardır.bilgilerinize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
....::Atoz112 hocanın belirttiği hususlara dikkat::....

Pencere gizlediğinizda "Veri Sayfası" görünümünde olan formunuz açılmıyorsa, formun açıldığında olayına
docmd.restore
kodu ekleyerek açılmasını sağlayabilirsiniz.
sayın fozcannn,

ek'te,bir önceki eklenmiş olan örnek uygulamaya yeni bir pencere gizleme çalışması oluşturularak hazırlanmış uygulama mevcuttur.bu şekilde sorunsuz çalışabilmektedir.

ayrıca,bahsettiğiniz butonla ilgili daha öncesinde size belirttiğim hususları dikkate almanızı ve makro tarzında çalışmak yerine olay yordam oluşturmanızı tekrar önererek gerekli düzenlemenin yapıldığını belirtmek isterim.gözlenmiştir ki,yukarıda bahsi geçen açıklamalar düzeltilmediği takdirde bu sorunları ileride de yaşamaya devam etmeniz muhtemeldir.

ek'te hem bir önceki eklenmiş örneğin yeni pencere gizleme şekli ile hem de sizin örneğinizin tekrar bu şekilde düzenlenmesi ile örnekler mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.Dosyaları inceleyeceğim.