AccessTr.neT

Tam Versiyon: HTML 5 KODLAMA
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba herhangi bir sitenin html5 olarak kodlanıp kodlanmadağını nasıl anlarım

[Mesaj Düzenlendi] : Lütfen Seo'yu hakkıyla yapın bu tip şeylere tenezzül etmeyin.
merhaba sayın Emre Kidir,

html 5 konusunda geliştirilen birkaç yenilikten bahsederek sorunuza cevabi nitelikte ışık tutmak mümkün olacaktır.

1- Web sitesi oluşumunda DOCTYPE olarak bilinen Belge Tipi tanımlaması yapılarak,tarayıcıya nasıl bir Html belge tipi kullanılacağı bildirimi yapılır.Genel tanımlama olarak,

<!DOCTYPE Html PUBLIC "-//W3C//DTD Html 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

şeklinde belirtilerek,genel tanımlayıcı doküman tipi belirleyici söz konusu idi.fakat Html 5 ile bu tanımlama,

<!DOCTYPE html> şeklinde kullanılarak değişti.

2-karakter kodlaması olarak

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> şeklinde kullanılıyordu,

<meta charset="UTF-8"> şeklinde değişti.

3-döküman için xml ad alanını için

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> şeklinde kullanılıyordu,

<html lang="en"> şeklinde değişti.

Aslında,bu belirtilenler sadece birkaç husus.kısacası, kodlama konusunda epey bir kolaylıklar sağlanarak,hem kodlamanın aşırı yer kaplaması engellenerek azaltılması elde edilmiş oldu hem de sitenin daha performanslı ve rahat olması elde edilmiş oldu bu yeni gelişmeler neticesinde.bu değerlendirmeler sonucunda link olarak belirttiğiniz web sitesinin kaynak kodlarını inceleyerek sonucu kendinizde belirleyebilirsiniz.

Son olarak da,internetten Html 5 ile ilgili yerli yabancı doküman ya da bilgileri araştırarak konu hakkında daha detaylı kazanımları elde edebilirsiniz.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Atoz112 hocam arkadaş HTML5 ile kodlanıp kodlanmadığını bilmek istemiyor. Sitesinin adresini yazıyor merak edip siteyi ziyaret ediyorsun. O da trafik arttırmış oluyor. Eğer gerçekten öğrenme merakı olsa kendi sitesini vermez "Bir sitenin HTML5 ile kodlanıp kodlanmadığını nasıl öğrenebilirim?" diye sorardı.
Sayın alpeki99,

Öncelikle uyarıda bulunma isteğiniz için teşekkür ederim fakat elbette ki,sitenin ismini kişiyle özdeşleştirince böyle bir reklam düşüncesinin (zamanında site tasarımları da hazırlamış biri olarak) en başında farkında olduğumun tarafımca bilindiğini belirterek dile getirmek istiyorum.kaldı ki,artık günümüzde bu türde reklamın bir önemi ve anlamı olmadığının ve site trafiğinin artmasının bir önemi olmadığının,istendiğinde kolaycana yorulmadan da üçüncü parti programlar aracılığıyla ya da harici scriptlerle bile dakikasında site trafiğinin artırılabileceği de aşikardır.günümüzde,çoğu şirketler ve üçüncü şahıslar da bunun bilincinde olarak bu türde gereksiz işlemleri uygulamıyorlar.bunu ancak,bu işleri önemli sayan ya da yeni başlamış acemiler uygulamaktadırlar.

bu açıklamamdan şu sonuç lütfen çıkartılmasın,çevir kazı yanmasın uyguluyor...
aksine,benim bu cevabı vermeyi istememdeki amaç;böyle bir konuda forumdaki diğer üye arkadaşların da bilgilendirilmesi istemiyle açıklamada bulunarak,web tasarım konusuyla ilgilenen varsa kısa bir açıklamayla bu konuda araştırmaya teşvik etmektir.zira,forumda sadece Access ya da visual basic değil,diğer programlama ve web tasarım konusunda da kategori başlıkları mevcut.

Ayrıca,burada yazılı olanlarla konu sahibine da her hangi bir olumsuz düşünce içerisinde olmadığımı,aksine masumane bir davranış olarak görüp her yeni bir başlangıç yapan bir acemi programcı veya tasarımcının yaptığı bir uygulama veya web tasarım sonrasında yaptıklarını gösterme,sunma isteği olarak ele alıp,hoş karşılayıp,olumlu yaklaştığımı da dile getirmek isterim.elbette,bu istek forum içerisinde açılacak konuda değil de Fikir, Öneri ve Eleştirileriniz başlıklı kategoride yayınlanıp yorum talebinde bulunulsa daha iyi olurdu fakat madem ki böyle bir durum söz konusu o zaman,bu tanıtımdan forumdaki üyelere bilgi edinme imkanı sunulması için elde edilmiş bir fırsat olarak görmek yerinde olacaktır.

Bu sebeple,burada önemli olması gereken;konudaki kişi ya da kişiler değil,konudan bilgi çekip araştırma ya da bilgi için zemin hazırlamak,fırsattan istifade etmek.aleni ve acemice yapılmış kötü bir reklamdan bir ışık yakmak.

İyi çalışmalar,
Saygılar.