AccessTr.neT

Tam Versiyon: Visual Basic de zimmet programı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Visual Basicde zimmet programı hazırladım fakat acsess veritabınında id alanlarını kısa metin olarak ele aldım otomatik sayı olmasını istiyorum fakat visual basic tarafında bu seferde güncelleme ve silme işlemlerinde sorunlar çıkıyo bunun çözümüne yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Visual Studio 2010 a çevirebilirseniz bakabilirim...
Eğer her kayıtı birbirinden ayırt edecek bir sayı istiyorsanız Otomatik Sayı türünde alan yeterlidir.

Eğer isteğiniz elinizdeki bir metni Otomatik Sayı gibi kullanmak ise mümkün ama gereksiz bir çaba olacaktır. Otomatik Sayı alanınız yine olsun güncelleme vb. işlemleri bu alan üzerinden yaparsınız.

Not: Power hocama katılıyorum. VB 6 zorunlu olmadıkça kullanmadığımız bir programlama dili. Ödev, eski projenin devamı vb. nedenler yoksa Vb.Net kullanmaya başlamanızı tavsiye ederim.
Bu çalışma üzerinde Access veritabanında bulunan tablolarımın id alanlarını otomatik sayıya dönüştürdüm ekleme başarılı bir şekilde gerçekleşiyor fakat güncelleme ve silme işlemini gerçekleştirmiyor ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası alıyorum ek dosya aşağıdadır
Dosya boyutunun büyük olduğu durumlarda lütfen ilk dosyanızda güncelleme yapıp mesajınızın altına not düşün değişiklikleri.
Dosyanızı indirip inceledim projeniz VB değil Vb.Net. Bu ikisi tamamen farklı dillerdir destek isterken buna dikkat edin. Kategori yanlış açılmış Vb.Net Soruları kategorisine taşıyorum.

Lütfen üzerinize alınmayın ancak bir program ne kadar kötü olabilir diye bir yarışma olsa derecelik bir program yapmışsınız:

1- Programda bir şeyi düzeltmeye çalışayım deseniz işin içinden çıkamazsınız. textBox1,textBox2......,textBox13 veya Form1,Form2.....Form11 vb. bu isimlendirmeler tam bir kamikaze dalışı.

2- Formda kullandığınız renkler çok ama çok yorucu.

3- "update zimmet set laptop_id='" & laptop_id & "'" şeklinde kod yazımı güvenlik açısından büyük problemler doğurur parametreli yazmalısınız.

4- update zimmet set laptop_id='" & laptop_id & "' güncelleme yaparken eğer laptop_id alanı otomatik sayı ise o alanı güncelleyemezsiniz. WHERE şartından sonra Otomatik Sayı türündeki alanı şart olarak verin.

5- Try - Catch bloğunu veritabanı işlemlerinin olduğu yerlerde kullanmanız iyi olur. Hata durumunda hatayı yakalamanız ve yönetmeniz daha kolay olur ayrıca programın kırılmasınıda engellemiş olursunuz.

6- Güncelleme işleminde WHERE kayıt_no=... yazmışsınız ancak tablonuzda kayıt_no diye bir alan yok.
Sayfalar: 1 2