AccessTr.neT

Tam Versiyon: sorguda toplamda hata
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Merhaba Ekteki Dosyada YARIMAMUL_GIRIS ve YARIMAMUL_CIKIS sorgularından yeni bir sorgu oluşturup YARIMAMUL_GIRIS sorgusundaki ALISMIKTARINI , YARIMAMUL_CIKIS Sorgusundaki STOK ÇIKIŞ miktarından düşürmek istiyorum ; ancak şöyle bir sorun alıyorum, Mesala Mayıs Ayı içersinde Alış Miktarımız 1.000 adet ve tek seferde alınmış ise Stok çıkış miktarımız 500 adet ve 4 seferde çıkmışsa Stok Çıkış satırının yanına her satıra 1.000 olarak görünüyor. Biraz Karışık oldu ama ;

ALISMIKTARI STOK CIKIS TARIH
1.000 adet 250 Adet 01.05.2014
1.000 adet 250 Adet 05.05.2014 şeklinde çıkıyor ve dolayısıyla toplamlarda yanlış oluyor. bunu nasıl düzeltebilirim.. Sorgu1 incelenirse sanırım söylemek istediğim daha iyi anlaşılır.
Örneği inceledim, fakat olayı çözemedim,

GIRISDETAY, CIKISDETAY ve RECETEDETAY tablolarındaki verileri azaltabilir misin? Bu şekilde fazla kafa karıştırıyor.
bende inceledim, ozellikle recete detay toblosunun sorguya eklenmesi, cikis detay tablosunda olmayan kayit yarimamulcikis sorgusunda gorunuyor.
Merhaba Aslında yapmaya çalıştığım şey şu ; Gelen malzemelerimiz var. Ama bunların Stok cinsleri YARIMAMÜL,HAMMADDE ve TİCARİ ÜRÜN olarak değişiyor, Ticari ürünler alındığı şekliyle satılıyor. Herhangi bir işlem görmüyor. Ama yarıMamül ve hammadde Reçetede belirtilen oranlarda tüketiliyor ve Mamüle dönüşüyor. Satış faturası düzenlendiğinde Eğer satılan malzeme mamül ise Reçetede belirtilen oranda YARIMAMÜL ve HAMMADDE stoktan düşmesi gerekiyor. IMALATTOPLAM Sorgusunda satışı yapılan ürünlere göre YARIMAMUL ve HAMMADDE sarfiyatını görebiliyoruz.
sayın saityazar,

"tanınmayan veritabanı..." uyarısı verdiği için uygulamanızı 2007 olarak da kullanıma uygun hale getirip eklemek ister misiniz.teşekkürler.

iyi çalışmalar,
saygılar.
önceki mesajımda sıkıntıyı belirttim, çözüm için daha az veriye ihtiyacım var. bu şekilde hangi tablodaki hangi kaydı sileceğimi bilemiyorum.

Tablodaki veri sayısını azaltarak örneğinizi yeniden ekleyin, eklediğiniz son örneğe göre yarımamulcıkıs sorgusunda hangi verilerin görünmesi gerekiyor bakabilmem için örnek Excel ekleyiniz.

Uygulamanın çalışma şeklini bilmediğim için malesef başka türlü yardımcı olamam.

yarımamulcıkıs sorgusu düzeltildikten sonra aşağıdaki gibi bir sonuç çıkıyor.

[Resim: do.php?img=4374]

tekrarlanan kayıtlar veri girişinden mi kaynaklanıyor, recetedetay tablosu ile cıkısdetay tablosu arasındaki ilişkiden mi kaynaklanıyor bilemiyorum.

Üstte belirttiğim gibi daha az veri içeren örnek ve sonucun ne olması gerektiğini bilmem lazım.
Sayfalar: 1 2