AccessTr.neT

Tam Versiyon: ACCESS 2013 uyumsuzluğu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar, Elimde Access 2003 ve 2007 de hazırlanmış programlarım var. Access 2013 ile açmaya çalıştığım zaman hatalar veriyorlar. En basidinden Access ana pencere gizleme kodu çalışmıyor. Access 2013 den önceki sürümlerde hazırlanmış programları Access 2013 de sorunsuz şekilde nasıl kullanabilirim. Teşekkürler şimdiden.

(Forumda mevcut ise baktım ama göremedim, özür dilerim. Lütfen önce forumu oku, bilmem ne türünden cevaplar yerine, konunun linkini verirseniz çok sevinirim.)

Hayırlı Ramazanlar herkese
sayın access06,

eski sürümler ile yeni sürümler arasındaki kodlama sorunlarının giderilmesine yönelik,
bahsettiğiniz konuya dair aşağıdaki bağlantıda yer alan konuyu inceleyebilirsiniz.

ayrıca,Ptrsafe ifadesini gerek bu siteden gerekse de internetten araştırıp bilgiler edinmeniz yerinde olacaktır.

office2013 sorunu

iyi çalışmalar,
saygılar.
Foruma tekrar merhaba, evet arkadaşlar bir bilen üstaddan cevap alamadım. (@atoz112 arkadaşımıza teşekkürler.)

ofis Access 2013 öncesi sürümlerde hazırlanan Access çalışmalarım 2013 te hata veriyor. eski sürümlerde hazırlanan çalışmaları 2013'e nasıl uyumlu hale getirebilirim?

Teşekkürler.
Kendinizi bizim yerimize koyun ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi söyleyin. "Hata veriyor" ???

Programınızı ekleyin, "cart curt formunda falan filan yere tıkladığımda tırt hatasını alıyorum. İşletim sistemim Win 7 64 Bit Türkçe SP1, Ofis paketim 2013 Makedonca SP1"

gibi yazın. Yine dönüp dolaşıp Site Kurallarına yeterince bakmadığımızı görüyoruz.
(17/07/2014, 10:22)alpeki99 yazdı: [ -> ]Kendinizi bizim yerimize koyun ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi söyleyin. "Hata veriyor" ???

Programınızı ekleyin, "cart curt formunda falan filan yere tıkladığımda tırt hatasını alıyorum. İşletim sistemim Win 7 64 Bit Türkçe SP1, Ofis paketim 2013 Makedonca SP1"

gibi yazın. Yine dönüp dolaşıp Site Kurallarına yeterince bakmadığımızı görüyoruz.

Dönüp dolaşıp Site Kurallarını yeterince okumamak - bakmamak ? Alpeki hocam sanırım ramazan gününde oruç sizi de etkiledi, sanırım sizde benim yazdığımı okumadınız. birince mesaja bakarsanız hatayı yazmıştım.

"Merhaba arkadaşlar, Elimde Access 2003 ve 2007 de hazırlanmış programlarım var. Access 2013 ile açmaya çalıştığım zaman hatalar veriyorlar. En basidinden Access ana pencere gizleme kodu çalışmıyor. Access 2013 den önceki sürümlerde hazırlanmış programları Access 2013 de sorunsuz şekilde nasıl kullanabilirim. Teşekkürler şimdiden.

(Forumda mevcut ise baktım ama göremedim, özür dilerim. Lütfen önce forumu oku, bilmem ne türünden cevaplar yerine, konunun linkini verirseniz çok sevinirim.)

Hayırlı Ramazanlar herkese "

access'in 2010 ve önceki sürümlerinde çalışan ana pencere gizleme kodu 2013 de hata veriyor.

selamlar, saygılar.
Sayın access06
Bakın bunun oruçla alakası yok. Siz hala işletim sisteminizin ve Ofis versiyonunuzun 32 mi 64 bit mi olduğunu yazmıyorsunuz. Ben üzgü-nüm ama sizin bu inadınız yüzünden varsayımlar üzerinden yanıt verip sizin ısrarla anlamak istemediğiniz "forumda var" ifadesini de ispat edeceğim. Bunun için link vereceğim.

Bakın, kullandığınız 32 bit Xp veya Win7 üzerine kurulu Ofis2003 veya 2007 ve hatta 2010 -ki bunların da 32 bit olduğunu varsayıyorum- ile yazılmış programlarda sorun olmayabilir. Bunlarda kullanılan API'ler işletim sisteminin yazılım componentlerini (var olan bazı kalıpları diyelim) kullanırlar. Mesela Access gizleme kodları bunlardan biridir ve işletim sistemindeki "user32" ile beraber bu gizleme işini yapar. Siz işletim sistemini 64 bit yaptığınızda yazılımınız hala eski 32 bit dosyalarını yine Programfiles (x86) ve system32 altından alabilir. Ama iş Access'in de 64 bit olduğu durumlarda Api kullanımı soruna neden olur. Bu durumda microfot'un önerdiği bir yöntemi kullanırız. Bu da "Private Declare Function" ifadesi içeren modüllerdeki kodları "ptrsafe" komutuyla ve  if...then kullanarak "eğer işletim sistemi 32 ise şunu, değilse bunu kullan" biçimine döndürülür.

Şimdi siz hala işletim sisteminizi ve kullandığınız ofis programını sır gibi saklayarak nelere neden olduğunuzu anlayamadıysanız benim daha diyecek bir şeyim yok, "oruç geçmiş" kafaya diyeceğim.

Gelelim ben bunları böyle güzel güzel anlatıyorum ya... Aslında bunları en az 3 kez anlattım bu sitede. Sayın Atoz112, 112'liğini yapıp acil ambulans gibi devreye girip sihirli kelimeyi söylemiş size. "prtsafe" yazıp aratın sitede bakın aşağıdaki sonuçlara:

32 bit (x86) yapılan programların 64 bit (x64) çalıştırılması

Özellikle çıkan sonuçlardaki ilk mesajdaki 2 nolu mesajıma bakınız.
Sayfalar: 1 2