şu şekildede olur. geçici bir tablo yaparsın. herkes güncellemesini ilk oraya kayıt eder. bunun için değişecek olan satırın ayırt edici özelliği olan bir numara olur. sonra bu numaraya göre güncellemeleri yaptırabilirsin. tabi ado ile döngü kurarak. istersen bu konu ile ilgili şu an olmasa da bir örnek hazırlayabiliriz. aklıma yatan bir kaç durum var.
Bence sorun yok. Neden bunları varsayım üzerine kuruyoruz ki? Tüm kullanıcılar aynı veri alanına kaydetmeyecekse sorun olmaz ki. Şimdi şöyle düşünelim: Kullanıcılar -diyelim 3 kişi- ellerinde var olan paylaştıkları her biri ayrı birer kayıt konusu olan dosyaları giriyorlar. Birinci kişide 1,2,3,4,5, ikincide 6,7,8,9,10 ve üçüncüde de 11,12,13,14,15 sayılı dosyalar var. Her biri aynı anda ama farklı kayıtlar giriyorlar. Bu durumda nasıl çakışma olsun ki? Eğer kayıt nosunu otomatik sayı temeline oturttuysanız ve hepsi aynı anda yeni kayıt açarlarsa bile sorun olmaz ki. Ama manuel olarak 1 ve 2. kişi aynı numaralı kayıttaki aynı not alanına veri girerlerse, alanı ilk terkedenin verisi kaydedilir, ama sonraki kişi de o alanı güncellemiş olur. Bu da sıkıntıdır. İşte burada dediğiniz "düzenlenmiş kayıtların kitlenmesi" işe yarar. İkinci kişi uyarı alır ve kayıt girildiği ve kitlendiği için sıkıntı yaşamaz. Ama böyle bir hava trafiği karmaşıklığı da uçak kazasına neden olur aslında. O zaman kurgunuzda bir hata var demektir. Kararı siz verin artık.
Merhaba özguryasin ve Mehmet hocam;
1.mesajımda belirttiğim açıklama sanki veritabanında not alanı olduğu anda bu kullanımda sorunlar yaratır gibi bir fikir verdiğinden sizlere danışmak istemiştim.
Konu anlaşılmıştır.
Teşekkür ederim.
Saygılar.
Ben teşekkür ederim. Konu taşınmıştır.