AccessTr.neT

Tam Versiyon: web sitesi tasarımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
hesap bilgileri ,üye giriş cıkısı,ürün satısı ,formlar ve görsellik olan bir web siteyi nasıl ve hangı programlarla yapabılırım yardım lutfen
Sayın murat12,

Bu belirttiğiniz özellikleri bünyesinde barındıracak bir web sitesi yapımı,tasarımı,kodlaması için,çeşitli anlatım ve açıklamalara yön verecek birbirinden farklı yelpazeye sahip bir bilgilendirme çeşitliliğini de beraberinde getirmektedir.çünkü,bir web sitesi yapımı konusunda oldukça zengin içerikli birbirine alternatif yöntem ve uygulamalar söz konusu.aslında burada önceliğiniz bir web sitesi oluşturmaktan ziyade,gerçekte ve asıl amaç olarak bir site olarak ne yapılmak ve ne elde edilmek istenmekte,hangi amaç doğrultusunda bir şekil alması istenmekte,bu ve bunlara dahil edilebilecek başka soruları da akabinde yanıtlanması beklenecek sorulara net ve kesin cevaplar vermekle daha doğru bir yol çizilmiş ve belirlenmiş olur;iyi bir planlama ve stratejik adım atılması açısından.

Bütün bunlarla beraber,bir de ya da aslında en başında yapılması ve hatta araştırılması gereken husus da;web hosting (barındırma) hizmetlerini sunan iyi,kaliteli ve güvenilir bir firma bulmak.yayınlamayı düşündüğünüz sitenin barındırma hizmetini sağlayacak firma eğer her daim size sorunlar çıkarmayacak,konuda güven verebilecek ve kaliteli bir bilgi ya da hizmete sahip değilse,siteniz;süper hazırlanmış da olsa bir değeri ve anlamı kalmayacak,önemini ve kabul görürlüğünü yitirecektir.bu ayrıntılara da dikkat etmekte ve doğru kaynaklardan bilgiler edinerek araştırmakta ve bilgi sahibi olmakta fayda var.

İyi bir domain (alan adı) belirlemek de, kazanım açısından bir diğer önemli ve etkin çalışma olacaktır.bu da,hazırlamayı düşündüğünüz web sitesinin içeriğine,amacına,sunacağınız hizmetine yönelik olarak kabul görecek,ilgiye ve araştırmaya değer görecek imkanları sunmasına vesile olacaktır.tamamen amacınıza ve sitenizin içeriğine bağlı olaraktan akılda kalıcı,kolay bilinir ve farklı olabilmeli.bu hususa da dikkat etmenizde fayda var.

Web sitenizi hazırlarken;tasarıma mı yoksa kodlama ağırlıklı mı olmasına da karar vermelisiniz.yine içeriğe göre değişmekle birlikte ya tamamen tasarım ağırlıklı olur bu şekilde etki yapıp tabiri caiz ise görsele oynarsınız,bunu da ister resim ağırlıklı isterseniz de flash ağırlıklı olarak sunarsınız.kodlama ağırlıklı derseniz de,bunu da;ister veritabanı gereksinimi söz konusu ise öyle bir çalışma içerisinde olursunuz ya da isterseniz de harici dahil edilebilir scriptler aracılığı ile de sağlayabilirsiniz.

Hatta,kendinizi hiç yormadan piyasada hazır web site tasarım uygulamaları mevcut.bunlardan birini edinerek de kısa sürede oluşturarak bu site kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Ya da,Joomla,JQuery,Wordpress,ASP.net,HTML5,CSS,PHP,...v.s.gibi diğer alternatif çalışmalar ile de bu site oluşturma işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.ürün satışlarına dair E-Ticaret uygulaması içerenler de cabası...

Bu konuda bahsini yapacak ya da anlatımda bulunulacak hayli bilgi söz konusu.fakat aslında bütün bunların hepsi için ilk adımı iyicene belirlemeniz şart.

kısacası,herşeyin özeti olarak;web site sahibi olmak istiyorsunuz.evet,güzel.

fakat,amacınız nedir? Ne yapmak istiyorsunuz? Bu sorulara vereceğiniz cevap,sizin bu yolda adımlar atıp yürüyeceğiniz yolun çizgilerinin belirlenmesine imkan sağlayacağı gibi,aynı zamanda sizin bu konuda hangi yöntemlere ihtiyacınız olduğunu da göstereceğinden hangi çalışmaları uygularsanız bu yolda daha sağlam yürüyebileceğinizi de gösterecek,size bu konuda ışık tutacaktır.zaten yapmanız gerekecek araştırmalarla ve bu araştırmalarınız neticesinde elde edeceğiniz bilgiler ve sonrasında da bu bilgileri denemelerle kendinize hem uygun hale getirmek hem de site oluşumuna yardımcı olacak çalışmaları elde etmenize yön verecektir.

ayrıca,oluşturacağınız sitenizin hem hosting hem de kendi belirleyeceğiniz güvenlik girişimleriyle de desteklenerek,bu konuda da hem sizin için hem de kullanıcılarınızın rahatlığı ve güven vermek için bu hususa da dikkat etmekte fayda var.

Son olarak şu da unutulmamalıdır ki,her ne şekilde site oluşturursanız oluşturun,yapılan çalışmalar ve edinilen bilgiler gösterdi ki,ki çoğu şirketler de buna yöneldiğinden,sadeliği ihmal etmeyiniz.ister tasarım olarak isterseniz de arka plan kodlaması olarak.bu;hem performans,verimli kullanım için hem de kullanıcıların daha çok tercih sebebi olması ve rahat kullanımlardan,doğru sonuçlara kısa sürede ulaşabilmekten dolayı memnuniyetin artmasından dolayıdır.bu hususa da dikkat etmeniz fayda sağlayacaktır.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
atoz112 hocamın dediğine istinaden windows'un note padd ile de yapabilirsiniz. bunun için gerekli olan kod bilgisi ve neyi nasıl yapacağınızı bilmenizdir. Programcılıkta kod bilmekten çok nesneleri olaylar ile birleştirmektir. Kodlara yaptıracağınız işlemi hangi şartlarda hangi yöntemler ile yapacağınızı bilgisayara söylemek. web siteleri için en başta html, php, asp javascipt vb gibi kod derleyiciler ile çalışmak gerekiyor. sadece Html ilede yapılabilir. derleyici sayısı arttıkça ve düzgün yorumladığınızda sayfanız profesyonelleşir.