AccessTr.neT

Tam Versiyon: Aydaki günleri gösteren bir tabloyu rapor haline getirmek.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam.

Daha önce Access ile hazırlamış olduğum bir projeyi visual basic olarak düzenlemek istiyorum. Bazı yerleri düzenleyebildim tamam ama, Vb.net raporlama kısmı Access tekine göre çok karmaşık geldi bana.

crystal report, reportviewer ,report wizard gibi seçenekler var.

Basit bir örnek denemek istiyorum. Vb.net ile Acces vt deki Günler adlı bir tablosuna bağlandım. Bu tabloda E01 den E36 ya kadar alanlar mevcut. Ben bu alanların adlarına E01,E02............E36 isimlerini verdim. Bir form üzerine datagrdiview ekleyip bu datagridi bahsettiğim günler tablosu ile doldurdum.Formumda Ay ve Yıl seçimi yapıp göster dediğimde seçtiğim ay yıla ait günleri resimdeki gibi gösterebiliyorum. Örneğin şubat 2014 dediğimde Datagridde ilgili ayın son günü 28 olduğu için 28 den sonraki alanlar (datagrdiview kolon gizleme kodları ile gizliyorum) gösterilmiyor. Ocak 2014 dediğimde 31 den sonraki alanları gizliyor. Buraya kadar sorun yok. Ama aynı işlemi rapor üzerinde resimdeki gibi nasıl göstereceğimi bir türlü bilemedim. Reportviewer da Table var. Onu denedim olmadı. Acaba nereden başlayacağım.
[Resim: do.php?img=4546]
Anlaşılan bu soru ile saçmaladım.Saygılar.
İki resimde birbirinin aynısı farkı anlamadım. Eğer aydaki gün kadar sütun göstermek istiyorsanız Datetime ile aydaki gün sayısını alıp While ile gün sayısı kadar dolaşıp sütunları gösterebilirsiniz.
(28/09/2014, 10:11)alpeki99 yazdı: [ -> ]İki resimde birbirinin aynısı farkı anlamadım. Eğer aydaki gün kadar sütun göstermek istiyorsanız Datetime ile aydaki gün sayısını alıp While ile gün sayısı kadar dolaşıp sütunları gösterebilirsiniz.

Sayın alpteki99,
İlk resim datagridviewdeki yaptığım görüntü.Bu dagariddeki kolon sayısı aslında 31 adet ama ben şubat ayını seçince 28 sütun gösteriyor. 2 nci resim de ise reportviewer de olmasını istediğim görüntü.

.... Eğer aydaki gün kadar sütun göstermek istiyorsanız Datetime ile aydaki gün sayısını alıp While ile gün sayısı kadar dolaşıp sütunları gösterebilirsiniz.... demişsiniz ya bu dediğiniz olay datagrid içinmi geçerli yoksa reportviewer için mi . Anlaymadım saygılar.