AccessTr.neT

Tam Versiyon: Mernisten access'e TC no sorgulayarak veri çekme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar,

Bugün işyerinde Bilgi işlemde çalışan arkadaşımın bir konuşmasında bir anda aklıma başlıktaki düşünce zuhur etti. Access'te form üzerinden MERNİS'e bağlanarak TC No sorgulaması ile kendi programımızdaki veritabanına veri çekmek mümkün müdür?

Saygılarımla...
Artık mümkün değil, veritabanına veri çekebilirsin ancak sende olan verileri çekebilirsin.

Tc kimlik doğrulama sayfasında sorgulama yapabilmen için tc kimlik no, adı, soyadı ve doğum yılını bilmen gerekiyor. Sorgulama sonucu sana verilen bilgiler tc kimlik no, adı, soyadı ve doğum yılı.

Tc kimlik sorgulama sayfasında ise; adı, soyadı, baba adı, anne adı, doğum yılı, cinsiyeti, il, ilçe, cilt, aile, birey sırano bilgilerinin veri girişinin yapılması gerekli. Sorgulama sonucunda ise girdiğin verilerden farklı olarak sadece Tc kimlik numarasını öğrenebiliyorsun.
Çok kötü oldu o zaman, bende veri giriş yükünden kurutulurum diye hayal ediyordum. Neyse sağlık olsun.

Zaman ayırarak yaptığınız bilgilendirme için teşekkür ediyorum
Direk tc ile sorgulama mumkun degil ancak uye kuruluslar devlet kufumlari ve bazi ucretli hizmet alan yerler sadece tc no yazarak ad soyad babaadi dogum tarihi yefi ve mernis kayitli adrasin8 cekiyorlar
Sayın sonerdursun,

Dediğinizi çalıştığım kurumda UYAP sistemi üzerinde yapabiliyorum. Her kişi için verileri çek ve sonrada access'e aktar çok büyük bir zaman ve emek gerektiriyor.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.