AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bu ay Sigortalanacak Araçları Listeleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Araç sigorta bilgilerini getirdiğim bir sorgum var. bu ay sigortalanacak araçları listeliyor. fakat aracın güncel sigorta bilgilerini girdiğimde aynı listede tekrar görüntülenmemesi gerek bir türlü yapamadım. yardım ederseniz sevinirim. 
Sayın yunusbozkurt,

Uygulamanız incelendiğinde aşağıdaki hususa dair bilgi gereksinimine ihtiyaç olduğu görülmektedir.

“…01AA 001 plakalı aracın sigortasını yaptığımdan bu listede görülmemesi gerekiyor…” ifadesini kullanarak,formunuzun içerisinde bu talebinizi yazmışsınız.

1-      Liste0 isimli formunuzdaki denetim içerisinde,plaka ve bitiş tarihlerini içeren kayıtları göstertiyorsunuz.

2-      tbl_sigorta isimli tablonuzdaki kayıtlarda ise,bitiş tarihi olarak 01/11/2014 tarihine denk gelen 2 kayıt görülmektedir.;01AA001 ve 03YB864 plakalı araçlar olarak.

3-      Liste0 isimli denetiminizde satır kaynağı olarak ilgili sorguyu yazdığınızda illa ki bu iki araç geleceğinden dolayı,bu hali ile istediğiniz bu talebinizi zaten gerçekleştiremezsiniz.

Doğal olarak,yapmanız gereken,sigorta ödemesi yapılan kayıtların bu listede görünmemesini sağlamak için buna imkan sağlayacak sorgu düzenlemesi yapmalısınız.kaldı ki, 01AA 001 plakalı araç için Kasım 2014 ayına dair bir ödeme söz konusu da değil.sadece 2013 yılına yönelik bir 100 tl tutarında ödeme mevcut.

YAPMANIZ GEREKENLER
1)      tbl_Araclar Sorgu isimli sorgunuzun içerisine ödeme kontrolü yaptırabilirsiniz.bunu da iki yöntem ile yapabilirsiniz.
      a)      Ya,sorgu içerisine ucret alanını da dahil edip ölçüt (kriter satırına Is Null yazıp kaydederek kullanabilirsiniz.

      b)      Ya da, tbl_sigorta isimli tablonuza Evet / Hayır veri türü şeklinde bir ödendi alanı eklersiniz.bu işaretleme eğer -1 ise diye bir alan daha açıp sorguda da bu şekilde bir ölçüt belirtmek sureti ile alternatif olarak böyle bir ekleme sağlayabilirsiniz,ödeme kontrolü için.

EK’te;a ve b maddelerinde yazılı olan açıklamalara yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

Uygulamadaki frm_sigortaListesi isimli form,a maddesine yönelik olarak,frm_sigortaListesi2  isimli form da,b maddesine yönelik olarak oluşturulmuştur.

Bilgilerinize,İyi çalışmalar,Saygılar.
Sayın atoz112 evet hayırı düşündüm ama şöyle bir sorunla karşılaştım. bir form açıyorum araç plakasını seçip sig baş tar- ücret- sigorta bitiş tarihi- değerlerini giriyorum.  bu formda o araca ait daha önceki kayıtlar görünmüyor. dolayısıyla önce yılın sigorta kaydının sonuna evet hayır alanı ekleyip otomatik olarak işaretleyemedim.

Örneğe sigorta giriş ekranı ekledim.
Sayın yunusbozkurt,

EK'te;talebinize yönelik olarak,yeni talebiniz değerlendirilmek sureti ile tablolarınızda ve ilgili formunuzda gerekli düzeltmeler yapılarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Öncelikle  ilginiz için çok  Teşekkür ederim. ancak istediğim tam olarak bu değildi. sigorta giriş ekranında  aracı seçtiğimizde tüm sigorta kayıtları görünmesin istiyorum. sanırım bunu; select top 2 ile halledebilirim

SELECT TOP 2 tbl_sigorta.Kimlik, tbl_sigorta.aracbilgisi, tbl_sigorta.bastar, tbl_sigorta.bitTar, tbl_sigorta.ucret, tbl_sigorta.odeme
FROM tbl_sigorta
WHERE (((tbl_sigorta.aracbilgisi)=[Forms]![tbl_sigortagir]![plaka]));

asıl yapmak istediğim ben bu ay sigortası dolan bir aracı sigortaladıktan sonra  (sigortagiriş formu) bu ay sigortalanacak araçlar listesinde görünmemesiydi. 
bunu şu şekilde çözdüm;

(select Max([Kimlik]) from SIGORTA)

SELECT ARACLAR.plaka, SIGORTA.sontar
FROM ARACLAR INNER JOIN SIGORTA ON ARACLAR.[Kimlik] = SIGORTA.[ARACBILGISI]
WHERE (((SIGORTA.sontar) Between DateSerial(Year(Date()),Month(Date()),1) And DateSerial(Year(Date()),Month(Date())+1,0)) AND SIGORTA.[Kimlik]=(select Max([Kimlik]) from SIGORTA))
ORDER BY SIGORTA.sontar;
 ancak bu sorguda sadece tek araç için işlem yapıyor sigorta tablosundaki en büyük kimlik numarasını alıyor. ben bunu her araç için yapabilirmiyim?
her araç için en büyük kimlik no
Sayın yunus bozkurt,

Öncelikle,bir hususu netliğe kavuşturmak anlamında belirtmekte fayda var kanısındayım.Konunuzun 3.mesajında,siz;

Alıntı:…o araca ait daha önceki kayıtlar görünmüyor.dolayısıyla,…

diye ifade kullandınız.doğal olarak da,hazırlanan örnek uygulamada bu talebiniz üzerine formda plaka seçimi sonrası o araca ait tüm kayıtların görüntülenmesi sağlanmıştır.Fakat şimdi,konunuzdaki 5.mesajınızda ise;

Alıntı:…sigorta giriş ekranında  aracı seçtiğimizde tüm sigorta kayıtları görünmesin istiyorum…

diye bir ifade kullanarak bir önceki talebinizin tam tersi bir talepte bulunduğunuz görülmektedir.

Alıntı:…asıl yapmak istediğim ben bu ay sigortası dolan bir aracı sigortaladıktan sonra  (sigortagiriş formu) bu ay sigortalanacak araçlar listesinde görünmemesiydi…

Bu yeni talebinize yönelik olarak da şu açıklamanın yeterli olacağı kanısındayım.

Sorguyu tasarım konumunda açıp ödeme ölçüt satırına 0 (Sıfır) yazdığınız takdirde;size sadece ödemesi yapılmamış olan kayıtları gösterecektir.ayrıca,ödeme alanında işaretlemede bulunduğunuz takdirde,ilgili kayıt ödemelerin olduğu tabloya işaretlenmiş olarak aktarılacak ve formdan da güncelleme yapılarak görselde olmaması sağlanacak.böylece,sigorta ödemesi yapılan araç bilgileri de formda görüntülenmemiş ve sadece ödemesi yapılmayı bekleyecek olan kayıtların listelenmesi sağlanmış olacaktır.

Son olarak,
Kod:
(select Max([Kimlik]) from SIGORTA)

Bu kod ifadesini hangi amaçla ve gerekçe ile kullanmayı istediğinizi anlayamadım.kaldı ki,buna da gereksiniminiz de yok zaten.

EK’te;bu yeni talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilgilerinize.
İyi çalışmalar,Saygılar.
Sayfalar: 1 2