Sayın caytug,
Öncelikle,konunuzda bahsini yaptığınız sorununuz içinde geçen ifadelerde bir düzeltmede bulunmakta fayda var kanısındayım.siz ifadelerinizde “kayıt silme” diye belirtiyorsunuz fakat uygulamanızdaki kodlamalar incelendiğinde,tablo2 aslı formunuzun Silme Onayı Sonrasında Olay Yordamında kayıt silme olarak değil de güncelleme (update)
Sql sorgusu olduğu görülmektedir. dolayısı ile de,siz bu kodlama ile bir kayıt silmek yerine mevcut bulunan bir kaydın (tablo1 deki ilgili kaydın bir diğer alan değeri olarak “iptal” yazma işlemi) istenen bir değer ile güncellenmesini sağlıyorsunuz.
Kayıt kaynağı Silinenler tablosu olan Silinenler adlı formunuzda ise,tablo1 ve tablo2 adlı tablolara geri alınmasını belirttiğiniz bir anlatım yazısı söz konusu.
Bu taleplerinize yönelik olarak,izninizle birkaç öneride bulunarak size belki bir yol gösterme anlamında olması temennisi ile bilgi paylaşımlarında bulunmak isterim.
1)
Tıpkı silinenler formunda olduğu gibi,tekrar eski haline geri dönüştürmek üzere ilgili kaydı yine eski bilgi ile güncellemek söz konusu olduğuna göre,Böyle fazladan tablolar ekleyerek uygulamanızın performansını yormak yerine,eğer ki niyetiniz kayıt silmek yerine bilgi eklemeleri ile kayıt güncellemesinde bulunmak ise;o zaman,bunca zahmete de gereksiniminiz olmamalı.
İPTAL yazılı olan kayıtlar sorgu ile bulunduktan sonra,bu kayıtların ister tek tek isterse de topluca eski hallerine geri bilgileri güncellenebilir.
2)
Ayrıca,kayıtların sizin ifadeniz ile “…yanlışlıkla silinmesi” durumuna düşülmemesi için;kayıt silme adlı oluşturulacak butona silme işlemi kontrolü yaptırılarak (uyarı mesajı verilerek) kullanıcının bu mesaj uyarısı ile silme işlemine vereceği yanıta göre (evet / hayır) davranışta bulunması sağlanabilir.kaydı silmekten vazgeçilme tercihi seçildiğinde me.Undo konutu ile kaydın geri alınması sağlanabilir.
3)
Bir diğer konu olarak da,eğer niyetiniz gerçekten mevcut bulunan bir tablodan bir kaydı silmek ise bu kaydı silmeden öncesinde bir gecici tabloya kaydı yapılması sağlanır (INSERT INTO…SELECT…Sql komutları ile yapılır…ve bu konuda site içerisinde mevcut bilgiler ve örnekler içeren konuları araştırarak inceleyebilirsiniz).sonrasında da,ilgili kayıt silinir.daha sonraki aşamalarda ise,eğer silinen bir kayıt tekrar geri alınmak istenirse bu geçici tablodaki kaydın tekrar daha önceden kaydının silindiği tabloya kaydedilmesi sağlanır.
Fakat bu bahsi yapılan husus,sadece DELETE
Sql sorgusu ile silme işlemi uygulanması durumunda olacak işlemlerdir.
Sayın caytug,
Bu paylaşımlar neticesinde,tam olarak ne yapmak istediğinizi ve uygulamanızda gerçekleştirmek istediğiniz tercihinizi biraz daha net bir anlatımlarla belirtseniz,daha verimli katkılar elde edebilirsiniz.
Son olarak,uygulamanızda henüz ilerleme aşamalarına geçmediğiniz görüldüğünden önemli bir hususu da belirtmekte fayda görüyorum.uygulamanızın temelini oluşturacak olan tablolarınızı ve alan veri türlerini ve tanımlamalarını lütfen yine site içerisinde bununla ilgili konularda araştırmalarda bulunarak,daha sağlıklı ve doğru tablo yapılandırmalarında kendinizi geliştirecek bilgi kazanımlarını edinmeniz size iyi katkıda bulunmayı sağlayacaktır.bu hali ile uygulamanızda sonrasındaki aşamalarda sorunlar,hatalar ve düzeltme çalışmalarında bulunma sonuçları ile karşılaşmanız olası bir gözlem neticesidir.bilgilerinize.
İyi çalışmalar,
Saygılar.