AccessTr.neT

Tam Versiyon: formda kayıt sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhabalar. benim şöyle bir sorunum var. örneğim de forma bağlı iki tane alt formlar var. bunlara veri girişi yaptığımda 2 kayıt girmeme rağmen alt forma girdiğim verileri de ayrı bir kayıt olarak görüyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim. yardımlarınızı bekliyorum
Sayın mahircinar01,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,uygulamanız incelendiğinde aşağıdaki hususa dair bir açıklamadan bulunma gereği söz konusu olmuştur.

Aile_Bilgileri ve personel1 adlı iki adet tablonuz var.fakat bu tablolarınız arasında birbiri ile ilişkilendirilebilecek ve bu ilişkilendirme neticesinde de formunuz içerisinde oluşturmayı denediğiniz alt formlarda bir bağlantı olmadığından,size istediğiniz sonucu verememektedir.

bunu gidermeniz için,yapmanız gereken;her iki tablo arasında ortak alan olarak kullanılıp sorgu sonuçlarında ortak değerleri size sunabilmesini sağlamalısınız.

EK’te,bu hususa dair tablonuzda bu eklenti dahil edilerek hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilgilerinize.

son olarak da;aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,kullanım süreçleri nezdinde uygulamanızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.



TAVSİYELER

1)    Lütfen;tablo ve alan adlarında isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.

2)    İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.

3)    Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.

4)    Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.

5)    Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.


İyi çalışmalar,
Saygılar.