AccessTr.neT

Tam Versiyon: References den kaynaklanan sorun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba veritabanıma forum içerisinden bulduğum iki güzel uygulamayı ekledim. Buna bağlı olarak referanslarımı değiştirmem gerekti. 
Stok girişimde listeden çoklu secerek aktar butonuyla alt forma aktarıyordum. yalnız "microsoft office 14.0 Access database engine Object Library" referansını kaldırınca önce  Recordset için bir hata verdi. Diğer referansları ekleyincede run time 13 hatası verdi.
Bu konuda ne yapabilirim? Gerekli refansları yukarıdakini kaldırmadanda ekleyemiyorum.
Merhaba,

Yeni bir proje oluşturup, ilk projenizdeki tüm objeleri yeni projenize aktarıp denermisiniz.
Denedim bu sefer diğer uygulamalar hata veriyor. ADODB.Recordset te hata veriyor. Dao3.6 yı eklemeden çalışmıyor.
Sayın akay,

Bahsini yaptığınız hata için aşağıdaki bilgiler açıklayıcı oalcaktır kanısındayım.

TYPE MISMATCH – (RUN TIME ERROR 13)

TANIMI
Bu hatanın anlamı,Alan Veri türü uyuşmazlığı
 
NEDENİ
Bu hatanın oluşum nedeni;
Kodlama sayfasında veya sorgu oluşturmalarda ya sayısal bir değer gerektiren alan içerisine bir metin (string) değeri girişine zorluyorsunuzdur ya da tam tersi şekilde, bir metin değer gerektiren alan içerisine sayısal değer girişi yapıyorsunuzdur.

Ayrıca,kodlama sayfasında tek tırnak / çift tırnak yazımı hatası da,bu açıklamaya bağlı bir neticedir.
 
ÖRNEK

Kod:
"[id] ='" & Me.id_txt & "'"

Yukarıdaki kod üzerinde,yapılan hata;sayısal bir değer barındıran id değeri için,tek tırnak (‘) işaretleri arasındaki bir metin denetim kutusunda yer alacak olan değere göre eşitlik koşulu sağlanmak istenmektedir.oysa,doğru yazımı ise

Kod:
"[id] =" & Me.id_txt &

şeklinde,tek tırnak işaretleri olmaksızın yazılmalıydı.

Elbette ki,yukarıda bahsi yapılan açıklamalar sadece bu hataya maruz kaldığınızda kodlarınızı kontrol etmeniz gerektiğine dair bilgilendirme ve çözüm sağlamaya yol gösterme amaçlıdır.

son olarak,ek bir bilgi daha belirtmek de katkı sağlayacaktır.uygulamalarınızın kod sayfasında bir ihtimal Option Compare Database ifadesi bu sayfanın ilk satırında yazılıdır.bu satırın bir altına Option Explicit ifadesini eklediğiniz takdirde,bir hata ile karşılaştığınız takdirde,bu hatanın hangi satırda belirdiğini de görebilir ve gerekli hata düzeltme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION  satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayın Atoz112,
İlginiz için teşekkür ederim ama sorunumun ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü projemdeki çoğu formda kullandığım Recordset kodu Yukarıda bahsettiğim referans değişimlerinde hata veriyor. Normal şartlarda hatasız çalışmaktadır.
Sayın akay,

Mesajda da belirtildiği üzere yapılan açıklamalar,


Alıntı:…run time 13 hatası verdi...

ifadeniz içindi.bu hatayı giderme durumunuz söz konusu olduysa eğer,
aşağıdaki bağlantıları yazılı yabancı kaynaklardaki bilgileri incelemeniz bir ihtimal size yol gösterici olabilir.bilginize.

Solving Problems with Library References

Access Reference Problems

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayfalar: 1 2