AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kullanıcı ekle hatası.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Form'da "Kayıt Ekle" butonuna basınca "adi soyadi" bölümü Access'e girişteki şifre ile giriş yapılan “KULLANICI GİRİŞİ”nde kullanıcı adının otomatik gelmesi için bir örnek yaptım fakat çalışmıyor. Hatayı nerede yapmış olabilirim.
Iyi Geceler,

Tam olarak ne yapmaya çalıştığınızı anlayamamakla beraber şöyle bir çözüm ürettim umarım işinizi görür.

1- Srg_Kullanici_Kayit sorugusunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştirin.
Kod:
SELECT tr.Kod, Tbl_Kullanici.kulanici_adi, tr.giris, IIf(IsNull((select max(giris) from Tbl_Kullanici_Kayit where user=tr.user and kod<tr.kod)),Now(),(select max(giris) from Tbl_Kullanici_Kayit where user=tr.user and kod<tr.kod)) AS songiris1, Format([songiris1],"dd mmm yyyy dddd hh:nn") AS songiris
FROM Tbl_Kullanici_Kayit AS tr, Tbl_Kullanici;

2- Adi isimli formun Komut34 butonu tıkladığı olayındaki kodalardan aşağıdaki kısmı değiştirin ve deneyin lütfen.
Kod:
Me.teşlim_alan = DLookup("kulanici_adi", "Srg_Kullanici_Kayit", FindLast)
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz kodları denedim ama yapamadım.

Benim yapmak isteğin; programa girdikten sonra "KAYIT EKRANINA" gelince (form:adi) "Kayıt Butonu" na basınca "TESLİM ALAN" bölümü Access'e girişteki şifre ile giriş yapılan “KULLANICI GİRİŞİ”nde kullanıcı adının otomatik gelmesi için ne yapmam gerekiyor.

Aşağıda belirtiğim kod'da bir yanlışlık var ama çözemedim;

If Me.Komut34.Caption = "Kayıt Butonu" Then
Me.AllowAdditions = True
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Me.teşlim_alan = [Forms]![Frm_Kullanici_Giris]![Kullanici].Column(1)
Me.AllowAdditions = False
Me.Komut34.Caption = "Kaydı Ekle / Kaydı Kapat"
Me.Komut34.ForeColor = vbRed
Me.teşlim_tarihi = Now()

End If
Sayın arif1971,

Öncelikle,aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,kullanım süreçleri nezdinde uygulamanızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.

TAVSİYELER
1)    Lütfen;tablo ve alan adlarında isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.
2)    İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.
3)    Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.
4)    Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.
5)    Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.

EK’te;bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak düzenlenmiş olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

NOT:uygulama üzerinde,sadece talep edilen bilginin getirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmış olur,bunun dışında diğer denetimlere yönelik olarak herhangi bir çalışma ve düzenleme yapılmamıştır.

Son olarak,hazırlamayı düşündüğünüz uygulamanın bu hali ile işlerlik ve sonraki aşamalarda muhtemel dahil edilebilecek eklemeler de olabileceği öngörülerek,şimdiden site içerisinde gerekli araştırmalarda bulunarak daha verimli ve kullanışlı bir hale getirmek sureti ile uygulamanızı performanslı ve yormaksızın rahat bir kullanıma imkan verecek şekilde düzenlemelerde bulunmanız ve yapılandırmalarda ve işlerliği konusunda daha az ve öz bir çalışmalar ile hazırlamanız size hem kendinizi geliştirme hem de içinize sinebilecek kullanımda bir uygulama oluşturma konusunda fırsat sağlayabilecek konumda olmanızı elde etmeniz yerinde olacaktır kanısındayım.elbette,takdir ve tercih sizindir.bilginize...İyi çalışmalar,Saygılar.
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Yapmak istediğim ve yapamadığım uygulamayı çözdüğünüz için ayrıca teşekkür ederim. İyi akşamlar iyi çalışmalar.