AccessTr.neT

Tam Versiyon: Raporda Çıktı Alma / Boş Sayfa İptali Nasıl?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba.
Ekteki örnekte rapor kısmında (planı yazdır kısmında) yazıcıya yollanan planın önizlemesine baktığımız zaman

-Yazılacak sayfa 2 iken 6 adet sayfa yazıcıya yollanmış oluyor,bunu nasıl düzeltirim??Fazla sayfaları nasıl keserim / iptal ederim?
 
Bir de bunun için yeni konu açmak istemedim basit bir olaydır diye;yine raporda en üstte kimlik bilgilerinin bulunduğu yere  : nasıl koyabiliriz?Adı Soyadı :Mehmet VAR
                                       TC No :11111111111 şeklinde??


Kullanıcı-Şifre: memo-memo

Saygılar sunuyorum..
Sayın mehami,

Uygulamanız incelendiğinde aşağıdaki hususa dair bir düzenleme yapılmasının yeterli olduğu görülmüştür.

Rapor dosyasını Önizleme olarak açınız ve sağ tuş ile üzerine tıklayınız.SAYFA YAPISI penceresi ekranda belirdiğinde yapmanız gereken değer ayarlamaları şöyle olmalı:

1)      YAZDIRMA SEÇENEKLERİ sekmesinde 4,23 olarak 4 değeri de değiştiriniz.

2)      SÜTUNLAR sekmesinde Sütun Boyutu Genişlik değerini de 18,901cm olarak değiştiriniz.

Bu bahsi geçen ayarlamalar yapıldığında,baskısı alınacak sayfa sayısının 2 olduğu görülmüştür.
 
Bir diğer talebinize yönelik olarak da,ilgili raporun kaynağında yer alan sorgudaki Kimlik alanına dahil ettiğiniz [Formlar]![frm_degerlendirmeyap]![Kimlik] ifadeli kritere göre bilgi aldığı için eğer girilen kimlik değerine göre bir kayıt söz konusu değilse raporda bu istediğiniz bilgiler boş çıkar ve göstermez.bu kritere göre bilgi değeri girişi olmasına özen göstermelisiniz.

son olarak,bir de;rapor alt bilgi kısmındaki boşluğa gerek yok bana göre.bu nedenle,bu boş alanı alt kısım ile birleştirip iptal edebilirsiniz.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
İlginize tşk ediyorum atoz112;

Söylediklerinizi yaptım ve 3 sayfaya düştüm..Birisi boş..

Bir de kimlik bilgileri kısmı için sorduğum şey resimdeki:=)??Nasıl yaparız?
Raporda etiketin yanına ":" ekleyemiyorsan ve uygulama bu hale kadar geldiyse sorularına cevap verenler olarak bizim düşünmemiz gerekiyor. Sözde sloganımız "Access Öğrenmenin Kısayolu".

Raporda 1-2 düzeltme yapıldı, tüm denetimlerin yazı tipi Times New Roman, yazı boyutu 11 olarak düzeltildi. Rapor 2 sayfaya düşürüldü.


[Resim: do.php?img=4755]

[Resim: do.php?img=4756]

Ayrıca, sorunun basiti-zoru yoktur. "Ne kuralmış arkadaş" dense bile Site Kuralları (kaçıncı hatırlatışım bilmiyorum) gereği birden fazla soru aynı konuya sorulmamalıdır.
Ozan Abi çok haklısın basit şeyler bazen dalgınlıkla-dikkatsizlikle gözden kaçabiliyor..
Tut ki ben Access'e başlayalı siteye üye olduğum tarih kadar..Sayenizde ilerlemeye çalışıyorum,yardımlarınız için çok tşk ederim..

Bir de;
Yıllarını tır şoförlüğüne vermiş insanların da bazen hacı murat ile kaza yapabileceklerini unutmamak lazımImg-grin)

saygılarımı sunar,yardımlarınız için rabbim gani gani razı olsun..
Sayın mehami,

Konunuzun ikinci mesajında yapılan açıklamalara yönelik olarak,yapılan ayarlamalar neticesinde elde edilen sonuç,iki sayfa olarak görülmüştür;beyanda da bahsi geçtiği üzere.

EK’te;son eklediğiniz 2003 sürümü üzerinden yapılan düzenlemelere göre oluşturulmuş örnek uygulama mevcuttur.sonuçta,istediğiniz bu görsel sonucu elde etmek için yapılması gerekenler;bu baskı ve sayfa ayarları üzerinde tam sonuç elde edilene kadar gerekli değerlere ulaşarak uygun düzenlemeleri yapmaktan öte değildir.
İkinci sorunuz ile ilgili olarak,görselde olmasını istediğiniz boşluklar bırakmak sureti ile iki nokta şeklinde bir etiket satır ifadesini yazmak isteğinize yönelik olarak;birinci mesajınızdaki

Alıntı:Bir de bunun için yeni konu açmak istemedim basit bir olaydır diye;yine raporda en üstte kimlik bilgilerinin bulunduğu yere  : nasıl koyabiliriz?Adı Soyadı :Mehmet VAR

                                       TC No :11111111111 şeklinde??

İfadenizde iki nokta hususu,iki nokta talep ettiğinize dair bir ifade olarak anlayamadığım için (en azından, işaretin yanına parantez içerisinde iki nokta diye yazı ile de belirtmiş olmanız iyi olurduJ, bu talebiniz tablo kayıtlarının getirilmesi şeklinde algılandığı için bu yönde bir açıklama yapılmıştır.bunun yanıtı için sayın ozan bey açıklamışlar.bahsettikleri gibi,Etiket denetimine sağ tuşa tıklanması neticesinde ÖZELLİKLER – BİÇİM – RESİM YAZISI satırına istediğiniz boşluk ve işaretin yazılması ile çözümü elde edebilirsiniz.bilginize...İyi çalışmalar,Saygılar.
Sayfalar: 1 2