AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt toplam almak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba hocalarım, örnekleri araştırdım malesef bulmadım,
alt formun içinde  alt toplam almak istiyorum, resimdede nasıl yapmak istediğimi yaptım,
alt formun içinde olacak alt toplamlar...

[attachment=21883]
sayın ates2014,

EK'te;bahsettiğiniz talebinize yönelikolarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

alt formlarınız üzerinde herhangi bir toplam değer içerecek olan bir alanın bu alt form üzerinde gösterilmesini istediğiniz takdirde;bu alt formun ya Sürekli Form ya da Tek Form görünümünde olması gerekir ki,bu alan görüntüsü belirsin.veri türünde ilgili toplam değeri içeren metin kutusu gösterilmez.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayın hocam, ne ve kati konuşmamak lazım,
azmettim, araştırdım buldum ve yaptım, örnegi ekliyorum...
Sayın ates2014,

“…ne ve kati konuşmamak lazım,…” ifadenizde bahsettiğiniz nedir,anlaşılmamaktadır.bunu yazmanızı gerektirecek husus nasıl belirdiğini açıklamanız yerinde olacaktır.

“…azmettim, araştırdım buldum ve yaptım…” ifadeniz;sizin adınıza iyi bir ilerleme imkanı olması açısından kendinize yönelik bir gelişim sağlamanız olumlu.konu sahiplerinin de kendi konularında çözüm bulunmasına dair katkılarda bulunma girişimleri ve bunları da paylaşmaları ve alternatif yöntemleri de sunmaları site adına da güzel bir durum elbette.

Çözüme ulaştırdığınızı beyan ettiğiniz bu sonucu hazırladığınız örnek uygulamanızı da paylaşabilirseniz daha da olumlu olacaktır.

son olarak,konunuzun 2.mesajında yer alan örnek uygulamanın,olumlu ya da olumsuz ise nedenini de paylaşmanız yerinde olacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Pardon hocam eki eklemeyi unutmuşum, hemen ekliyorum.
Sayın ates2014,

Eklediğiniz örneğiniz incelendiğinde elde ettiğinizi düşündüğünüz sonuç sadece görsel olması adına,alt formun Veri Sayfası görselinde iken Kayıtlar menüsündeki Toplamlar sekmesinin form üzerine eklenmesini sağlamaya imkan sağlamaktadır.

Fakat,ilerleyen zamanda alt formda yer alan bu toplamların çeşitli sorgu veya form içerisinde kullanılmak istendiği takdirde buradaki oluşturduğunuz toplam satırında yer alan değerleri alıp kullanmak durumu söz konusu değildir.bu nedenle,burada eğer sadece bu sonuçlar herhangi bir durumda ya da işlemde kullanılmayacaksa görüntü olmasına vesile olmaktan öteye geçmeyecektir.

daha verimli bir kullanım için konunuzun 2.mesajında yer alan örnek uygulamadaki gibi kullanılması yerinde olacaktır.elbette ki,tercih ve takdir sizindir.bu bilgilendirme,sadece bir öneri mahiyetindedir.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayfalar: 1 2