AccessTr.neT

Tam Versiyon: Status bar'ı kullanmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,
Formun altındaki çubuğu yani status bar'ı nasıl kullanabilirim.
programın o anki kullancısının adını eklemek istiyorum
Neresi olduğunu anlatmak için resmi ekliyorum
Bir denetime tıklayın özellikler penceresine geçin. Diğer sekmesi Denetim İpucu Metni özelliğini kullanabilirsiniz.
Sayın Alpeki, benim istedigim o değil, sizin bahsetiğiniz olayı tooltip, ben Status bar'a o anki kulanıcı ismini atamak istiyorum, kulanıcı adı da Menüde, formu açtığımda Açıldığında olayı statusbar=[Forms]![Menu]![Kul_Adi] gibi menüdeki kulanıcı adını çekmesini ve bu ismi statusbar da görünmesini istiyorum, eklediğim resme bakarsanız, daha iyi anlamış olursunuz...
(28/01/2015, 14:28)ates2014 yazdı: [ -> ]Sayın Alpeki, benim istedigim o değil, sizin bahsetiğiniz olayı tooltip, ben Status bar'a o anki kulanıcı ismini atamak istiyorum, kulanıcı adı da Menüde, formu açtığımda Açıldığında olayı statusbar=[Forms]![Menu]![Kul_Adi]  gibi menüdeki kulanıcı adını çekmesini ve bu ismi statusbar da görünmesini istiyorum, eklediğim resme bakarsanız, daha iyi anlamış olursunuz...

Sn.Ates2014,

Formunuzun DOĞRULANDIĞINDA olayına aşağıdaki bir kod ekler iseniz sizin istediğiniz gibi sağ tarafta değilde sol tarafta yazdırabilirsiniz..

Kod:
Private Sub Form_Current()
Me.NavigationCaption = Me.Text0
End Sub
Sayın SCavusoglu, cevabınız için öncelikler teşekkür ederim, bir sorun daha var, atadığım yazı sol köşede çıkıyor ve belli karekterde yazıyor "AKTİF KULLANICI" bu kadarını yazıyor diğer yazılar görünmüyor, acaba bu atanan yazı statusbar'ın sağ köşesinde çıkabilirmi orada bayaa boş yer var yazının hepsini gösterir kanatindeyim.?
Sayın ates2014,

Form alt kısmında yer alan Gezinti Düğmeleri (Navigation Buttons) ile ilgili olarak üzerinde herhangi bir düzenleme veya değiştirme yapılamamaktadır.sadece sol köşesinde gösterilmek üzere herhangi bir değerin yazılmasına imkan vermektedir.talep ettiğiniz değerin gösterilmesi için sayın scavusoglu’nun belirttiğinin dışında kodlama ile olmasın derseniz eğer;formu tasarım konumunda açınız ve ÖZELLİKLER – BİÇİM – GEZİNTİ BAŞLIĞI satırına istediğiniz bir değeri ya da ifadeyi yazıp gösterebilirsiniz.

Son olarak,eğer belirttiğiniz gibi formun alt kısmında istediğiniz düzenlemede bir görsellik elde etmek istiyorsanız,yapmanız gerekenler,sırası ile şöyle olabilir;

-  ÖZELLİKLER – BİÇİM – GEZİNTİ DÜĞMESİ satırını HAYIR olarak değiştiriniz.

-  Formun AYRINTI alanı üzerinde sağ tuşa basınız ve FORM ÜST BİLGİSİ / ALT BİLGİSİ ifadesini seçerek,forma dahil ediniz.

-  Formun altbilgisi kısmında kendi hazırlayacağınız butonlar ve denetimler ile kendinize özel bir tasarım ile bir bakıma Gezinti alanı oluşturunuz.böylece,istediğiniz kısımda istediğiniz gibi bir görüntüleme elde edebilirsiniz.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayfalar: 1 2