AccessTr.neT

Tam Versiyon: formdan tex oluşturma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar merhaba
formdan text dosyasına bazı bilgilerin atılmısı gerekiyordu onun örneğini buldum fakat text dosyasına attığı tarihin formatı  örnek 12.03.2015 şeklinde oluyor ben 12/03/2015 şeklinde olsun istiyorum birde oluşan text dosyasının isminin o günün tarihini 12032015 formtında olacak şekilde atmasını istiyorum bunları yapabilmemiz mümkünmü ?
Tarih formatindaki ayraçların "." şeklinde olması için windows tarih-saat ayarlarınızı düzeltmeni gerekiyor. Dosya ismi içindeki tarih için ise butonun tıkladığındaki kodu aşağıdaki ile değiştiriniz..

Private Sub Komut0_Click()
On Error Resume Next
Dim db As Database
Dim rs As Recordset
Dim tbl As String
Set db = CurrentDb
   
    Dim yol As String
    yol = CurrentProject.Path
   
tbl = "koha"
DoCmd.Hourglass True
Open yol & "/" & tbl & "-" & Format(Date, "ddmmyy") & ".txt" For Append As #1
  Set rs = db.OpenRecordset("tbl_personelsorgu", dbOpenDynaset)
Do Until rs.EOF
Print #1, Nz(rs!tc, 0) & "," & Nz(rs!ad, ""); "," & Nz(rs!soyad, ""); "," & Nz(rs!gorevi, "")
  rs.MoveNext
  Loop
Close #1
DoCmd.Hourglass False
 
End Sub
yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum dosya ismi için verdiğiniz kod tam istediğim gibi text dosyası içindeki tarih formatı için Vwindows tarih-saat ayarlarını araştırdım gg/aa/yyyy formatına izin vermiyor. bu konuyuda kod ile halledemezmiyiz.
Ekli dosyadaki fotografi inceleyip ayarlari yapabilirsiniz.. Eger kullandiginiz bilgisayar bu ayarlari engelliyorsa, / ayracina razi olacaksiniz.. yada tablodaki tarih ile ilgili alani text e cevirip tarih verilerini 12.03.2015 seklinde elle gireceksiniz..
windowstan halledemedim ayarlara izin vermiyor. aşağıdaki kodu buldum ama çalıştıramadım.

Function TarihDuzelt(tarih) ' gg.aa.yyyy şeklindeki tarihi aa/gg/yyyy şekline dönüştürür.
TarihDuzelt = Mid(tarih, 4, 2) & "/" & Mid(tarih, 1, 2) & "/" & Mid(tarih, 7, 4)
End Function

birde bu kod

Dim LValue As String
LValue = Format (Date, "yyyy/mm/dd")
sayın edacan19,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,uygulamanız üzerinden herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek kalmaksızın,
sadece,sayın scavusoglu bey'in de belirttikleri gibi,aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz yeterli.kolay bir çözüm varken harici kodlar ile uygulamanızı kod yönünden artırmanıza gerek yoktur.

öncelikle,eğer uygulamanız açık ise,lütfen kapatınız.

BAŞLAT-DENETİM MASASI-BÖLGE VE DİL SEÇENEKLERİ-BÖLGESEL SEÇENEKLER sekmesindeki ÖZELLEŞTİR butonuna tıklayınız ve TARİH sekmesine gelerek TARİH AYIRICI ifadenin yanındaki açılan kutudan "/" işaretini seçip önce UYGULA tuşuna ardından da TAMAM tuşuna basınız.ardından da uygulamanızı çalıştırınız.

bu ayarlamanız neticesinde,soyad alanındaki değerin "/" ayraçlı olarak gerek tabloda ve gerekse de text dosyasında yer aldığını göreceksinizdir.

bir diğer talebiniz olan,text dosyasının adının da güncel tarihin "ddmmyyyy" şeklinde kaydedilmesi için de;

tbl_personel adlı formunuzun kod sayfasında yer alan Komut0 buton içeriğindeki

Kod:
Open yol & "/" & tbl & "1.txt" For Append As #1

yerine,aşağıdaki kod ifadesini kullanmanız yeterlidir.

Kod:
Open yol & "/" & Format(Date, "ddmmyyyy") & "1.txt" For Append As #1


burada bilgi paylaşımında bulunma gerekliliği,sadece şimdi yazılacak hususlara dair bir girizgah olması adınadır.yoksa,sayın scavusoglu bey'in bahsettiklerini tekrarlamak amacı ile konuya dahil olmak adına değildir.bu vesile ile,sayın scavusoglu bey'e de bilgilendirmeleri için teşekkürler.bu açıklamayı,önemle ve özenle belirtmekte fayda var.

windows ayarlarından tarih düzenlemesi yapamıyorsanız,bunun eğer ki başka bir nedeni yoksa veya sizin bunu gerçekleştirememe gibi bir durumunuzdan dolayı değilse,tek nedeni;kullandığınız bilgisayardaki kullanıcı yetkilendirmesinin (eğer bir işyerinde kullandığınız bilgisayara dairse bu durumunuz),yöneticiler tarafından sınırlı tutulması ya da yetkilendirilmeme engellerinden kaynaklıdır.bu bahsi geçen işletim sistemine dair ayarların kullanıcılar tarafından herhangi bir değişime uğratılmaması adına yapılan çalışmalar adınadır.istediğiniz uygulamadaki tarih formatına yönelik değişim için,yönetici konumunda bulunan bir yetkiliden talepte bulunmalısınız.


yok eğer,kendi bilgisayarınızda sınırlı bir kullanıcı durumunda olduğunuzdan dolayı kaynaklı ise,o zaman,bilgisayarınızda kullanıcı olarak değil Administrator (Yönetici) olarak açmalı ve ayarları bu konumda gerçekleştirmelisiniz.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayfalar: 1 2