selam
yine farklı bir sorum var düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim
liste kutusuna additem olarak verileri eklediğimizde belirli bir satırda değişikliği nasıl yaparım
örneğin
liste kutusunda 5 satır veri var ve bu verilerden 2 satırda ilgili kolonunda değişiklik yapılacak gibi
örnek ektedir
sayın aydın3838,
konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.
şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.
bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.bilginize.
iyi çalışmalar,
saygılar.
konu hakkında gelişme yok araştırmalar devam etmekte
gelişme olursa yazar ve örnekte eklerim
saygılar
sayın aydin3838,
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak aşağıdaki bilgi paylaşımlarının yapılması uygun görülmüştür.
1) listeye add item ile ekleme yapma işlemi,aslında,en çok tekli alan içeriği barındıran değer eklemelerinde kullanılır.örneğin;herhangi bir kategori listesi içeren bir alana eklemek yapmak gibi.kalem,defter,kitap eklemek benzeri.
uygulamanızdaki add item işlemini sağlattığınız kod incelendiğinde,akla gelecek ilk soru şu olur;
her formu çalıştırdığınızda ve bu kodların yazılı olduğu butona basıldığında;var sayılsın ki değişiklik yaptığınız
bir kayıt oldu fakat bu kodlar ile siz sürekli yeniden liste oluşturacağınız için,yapılacak bir değişiklik de
hemen akabinde silinecek ve ilk oluşan değişime uğramamış hali ile listede yer alacak.ve bu,sürekli devam edecek,bu kodları her çalıştırdığınızda.
sorunun çözümüne ilk adım da buradan başlıyor böylece.ilk olarak,bu kodlara göre devam edilmesini engellemek gerekir.liste değerlerinin tablodan ya da sorgudan almasını sağlatmalısınız ki,listede kalıcı kayıtlar olabilsin ve kayıt değişimleri ve güncellemeler sorunsuzca yapılabilsin.aksi takdirde,siz bu değişimleri gerekli kodlar ile sağlasanız bile,her seferinde listeyi add item ifadeleri içeren kod ile yeniden oluşturacağınız için,bunun da bir anlamı ve faydası da kalmayacaktır.
kaldı ki,bu bahsi geçen yapılması gerekli düzenlemeler ile,hem listenin hem de uygulamanızın performanslı ve kullanışlı olmasını sağlamak ile birlikte,sorunsuz kullanımına ve hızlı sonuçlar alabilmesine de imkan sağlamış olursunuz.
2) gerekli tavsiyeler neticesinde oluşturulacak düzenlemeler ve kodlamalar sonrası elde edilecek liste güncelleme (diğer bir ifade ile,listeden değer değiştirme) sonrası bir de,listede id alanına göre sıralama da yaptırmalısınız.çünkü,bu hali ile yapılacak değişiklikte, değişen değeri içeren kaydı en sona aktaracaktır.fakat,olması gereken de listenin id alanına göre sıralı görüntülenmesidir.bunu sağlamak için de,buna imkan verecek olan sıralama modül kodlarının ve kullanımın da uygulanması lazım.
3) listede değer değişimlerinin ve listenin sıralandığını var sayılsın.buna bir de,tabloya aktarılacak kayıtların mükerrer kayıt kontrolleri de yapılmalı ki,tabloda aynı kayıtların fazladan aktarımının yapılması da engellensin.bunun için,de gerekli kontrol kodlarının da dahil edilmesi şart.
son olarak,özetlemek gerekirse;
a) listenin kayıt kaynağını bir tablo ya da sorgudan almasının sağlanması
b) listede yer alan kaydın id değerine göre,ilgili kaydın bilgilerini içeren ayrı bir formun açılarak,buradan değerlerinin değiştirilmesi yapılması
c) yapılan değer değişimlerinin,ilgili tabloya aktarılarak kaydedilmesinin sağlanması
d) tabloda son halini içeren kayıtların sıralama sureti ile tekrar listeye aktarılarak,listenin güncelleştirilmesi
işlemlerinin yapılması ile,hem uygulamanın daha sağlıklı,performanslı ve verimli sonuçlar elde edilmesi ile kullanımının daha geçerli olması sağlanır hem de bunca zahmet verici ve zorlayıcı teferruatlar ile uğraşılmaksızın ileride oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi de sağlanmış olur.
elbette ki,bütün bu bilgilendirme adı altında yapılan açıklamalar bana dairdir.beni bağlar.takdir ve tercih sizindir.bilginize.
iyi çalışmalar,
saygılar.
teşekkürler tavsiyenize uyuyor konuyu çözülmüş olarak kabul ediyorum
ilgi ve alakanız için sağolun