AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access tarih sıkıntısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Ben Access te kütüphane sistemi yapmaya çalışıyorum. Ödünç verilen bir kitabın verilme tarihine atıyorum 14 gün ekleyerek onu teslim edilmesi gereken tarih alanına otomatik olarak yazdırmak istiyorum. Tablo, form veya sorgu herhangi birinde olsa da olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
sayın Baldır,

öncelikle,sitemize hoş geldiniz.temennimiz,bulunduğunuz süreç boyunca,sorunlarınıza çözümler bulmanız ve
bu çözümler neticesinde gelişimler elde etmenizdir.

Site Kuralları sayfasında yazılı olan kuralları öncelikle incelemenizi yerinde olacaktır.burada yazılı hususlara riayet ederek,gerekli çözüm öncesi işlemlerini gerçekleştirmeniz hem sizin hem de katılımcılar için verimli olacaktır.

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak mevcut örnek uygulamanızı konunuza dahil ediniz.eklerken,2007 kullananlara yönelik de imkan sağlamak için,uygulamanızı 2002-2003 farklı kaydet şekilde de kaydetmeyi ve bu hali ile de konunuza eklemeyi unutmayınız.

son olarak,
site içi arama sayfasında DateAdd ifadesini (bu fonksiyon,tarih alanına veya değerine istenilen değer kadar gün/ay/yıl oalrak ileriki bir tarihi göstermeyi sağlar) aratmak sureti ile içeriklerinde hem bilgiler hem de örnekler barındıran çeşitli konuları edinerek incelemeniz de yerinde olacaktır.size fikir verecektir.bu incelemeler neticesinde uygulamanızda denemelerde bulununuz ve ardından sorunlara maruz kalır veya takıldığınız durumalr söz konusu olursa konunuzda paylaşınız.

Date Add fonksiyonu için örnek olması için;

Kod:
DATEADD(day, 14, [verilme_tarihi])

veya

Kod:
DateAdd ("d", 14, [verilme_tarihi])

olarak kullanılabilir.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.