(15/04/2015, 11:14)simendifer yazdı: [ -> ]haklısınız yeniden düzenlendiinceleyiniz giriş çıkış sorgularını
Sayın simendifer,
ilginize teşekkür ederim çok zamanınızı aldım. şöyle bir sorun var.
Eğer bir ürünün girişi ve çıkışı varsa sorun olmadan stok sonucunu veriyor.
Fakat bir ürünün sadece girişi varsa, yada sadece çıkışı varsa stok sonucuna yansımıyor. stok sorgusunda bunu görmek için ne yapmamız gerekir ?
Teşekkür ederim.
Sayın Atoz,
Sayın simendifer'e yazdığım üstteki mesajımdaki problem sizin gönderdiğiniz veritabanında da aynı şekilde devam etmektedir.
--
Eğer bir ürünün girişi ve çıkışı varsa sorun olmadan stok sonucunu veriyor.
Fakat bir ürünün sadece girişi varsa, yada sadece çıkışı varsa stok sonucuna yansımıyor
--
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar,
Peki ben bu konuyla alakalı sorularımı bir kenara bırakıyorum, içinde
Sql yada makro kodu olmayan basit, giriş ve çıkışları olan stok sonucunu görebileceğim bir örnek ekleyebilir misiniz. Böylece o örnekle kendi örneğimi karşılaştırabileceğim . Amacım konuyu öğrenmek. Sitedeki örnekler istediğim kadar basit değil bu sebeple böyle bir ricam olacak.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
sayın plt2011,
öncelikle,bir husus belirtmekte veya netleştirmekte fayda var kanısındayım.
konunuzun 3.mesajındaki ifadenizde,giriş ve çıkışları yapılmış ürünlerin farklarını görmek istediğinizi ve bunun için de örneklemede bulunarak kalem ürününün giriş adedi 20 ve çıkış adedi de 4 olup kalan değerin 16 olarak sorguda göstermesini istediniz.
fakat,konunuzun 14.mesajınızda ise,eğer bir ürünün sadece girişi ya da sadece çıkışı varsa istenilen sonucu göstermediğini ifade ediyorsunuz.
konunuzun 10.mesajında eklenen örnek uygulamada göstermesini istediğiniz yukarıda belirtilen örnek ürün stok durumu olarak bu istenilen kalan değerin sonucu,ilgili sorguda her bir ürünün toplam giriş/çıkış ve kalan olarak değerleri
girişi veya çıkışı yapılmamış dahi olsa tümünü kapsamış şekilde elde edilmektedir.
kaldı ki,amacınız da bu yönde olsa gerek diye düşünülmektedir,katılımcılar açısından.bilginize.
iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayın atoz112,
Sanıyorum ki , 1. mesajım haricindeki tüm mesajları okumuşsunuz.
1. mesajım
----
Sorgularda
Ürün Giriş Miktarını S_UrunGirisMiktarlari-1 sorgusu ile
Ürün Çıkış Miktarını S_UrunCikisMiktarlari-2 sorgusu ile gerçekleştirdim
STOK-3 sorgusu ile ikisini birbirinden çıkararak stoklara ulaşmaya çalışıyorum fakat çözemediğim bir nedenden dolayı takılıp kaldım. Aslında sonuçlar doğru, sorun şu; girişi olan ama çıkışı olmayan, yada tam tersi çıkışı olan ama girişi olmayan ürünleri göstermiyor ne yapmam gerekir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
---
zaten soru sorma amacım buydu. Daha sonra sayın simendifer arkadaşımın yardımcı olma gayreti ile (teşekkür ederim) konu başka bir yere girmeye başladı ,( stok sonuçları tutmuyordu ,sizin de gördüğünüz gibi) . Benim nihai hedefim buradaki insanların zamanını almak değildir. En baştan itibaren problemim belli, eğer bu konu ile ilgili yardımcı olamayacaksanız sağlık olsun. Şimdiye kadar ki yardımlarınız için (yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma) , teşekkür etmekten başka Allah razı olsun demekten başka ne diyebilirim ki.
sayın plt2011,
öncelikle bir husus belirtmekte fayda var.
yardımcı olunmak istenmediği izlenimi doğru olmasa gerek,kaldı ki,katılımcılar olarak paylaşılan bilgi ve örnekler neticesinde konunuzdaki mesaj yoğunluğunun bu sayıya ulaşması da bunu göstermektedir.amacımız sorununuza çözüm sağlayacak katkıları paylaşmak.fakat bunun yanında da, sorunların ve elde edilenlerin netleştirilmesi ve daha verimli paylaşımların yapılmasını sağlamak.
sorgularda eğer girişleri veya çıkışları yapılmamış olan kayıtların da değerlendirilmeye alınıp sorgu sonuclarını bu doğrultuda elde etmek istiyorsanız;sorgularınıza tarih alanlarını da dahil etmelisiniz ki,bu talebinize yönelik sonuçları gösterebilsin.
aksi takdirde,size sunulan örneklerde yer aldığı gibi,giriş/çıkış ve fark değerlerinin sonuçlarını gösterdiği gibi
sorgu sonuçları geçerli olacaktır.zaten,sayın simendifer bey de konunuzun 6.mesajında bu hususta bilgilendirmede bulunmuşlardı.bilginize.
son olarak,site içerisindeki aramalarda stok üzerine elde edeceğiniz konularda yer alan örnekleri inceleyip,
yapılmış olanlar içerisinde sizin tabiriniz ile "basit" olanları edinip,bunların neticesinde bir örnek hazırlayıp
konunuza bunu da dahil edebilirsiniz.bu,sadece;bir öneridir.belki işleyişi görmek adına bir fikir verebilir diye.konunuzun 15.mesajına dair.
iyi çalışmalar,
saygılar.