AccessTr.neT

Tam Versiyon: ACCESS 2010 TR Mid() komutu problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba, ben Access 2010 tr kullanıyorum, bir tane FormXX ve buna bağlı bir de SorgumXX var. Sorgunun ARAMA isminde bir kolonu var. bu koloda (alanda) Mid() ve InStr() fonksiyonu kullandım.  InStr() komutu kelimenin alan içinde geçtiği yeri buluyor ve Mid() komutuda kelimenin geçtiği yerden itibaren bir parçasını alıyor. kelime aranırken büyük ve küçük harf duyarlığını göstermiyor, fok! hatası veriyor.
yani aradığım kelime büyük harf ise aradığı yerde büyük harf varsa getiriyor, küçük harfla karşılaştığında fonk! hatasını getiriyor. Yada aradığım kelime küçük harf ise küçük harflı kelimeleri buluyor, büyük harflı kelime ile karşılaşınca yine fonk! hatası veriyor.
Nasıl çözebiliriz?,
kod kullanmıyorum,i tamamen Access in kendi entegre fonksiyonlarını veya komutlarını kullanıyorum.
iyi çalışmalar....
Kullandığınız kodu yazabilir misiniz???
(03/06/2015, 19:52)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Kullandığınız kodu yazabilir misiniz???

kod kullanmadım. Access 2010 tr kendi entegre fonksiyonlarının kullandım. Sorgu alanına şunu yazdım:
Aciklama: "........" & Mid([konu];InStr(1;[konu];[Forms]![FormYK]![Metin22]);120) & "........"
Sayın ssdestek,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak aşağıdaki bilgi paylaşımları uygun görülmüştür.

Aslında,arama işlemlerinde büyük/küçük harf uyumuna bakmaksızın direkt aranan kelime bulunmaktadır.fakat,eğer ki,böyle bir sorun söz konusu ise,aşağıda yer alan iki öneriyi deneyebilirsiniz;çözüme kolaylık sağlaması adına.

1)      İlgili tabloyu tasarım olarak açtıktan sonra,aramanın yapılacağı konu alanının ve aranacak kelimenin yazılacağı arama alanlarının ÖZELLİKLER-GENEL-BİÇİM satırlarına > (büyüktür) veya < (küçüktür) işaretini ekleyiniz.

Aynı işlemi;formun üzerindeki her bir denetim kutusunun da (konu ve aranacak kelimenin yazılacağı) ÖZELLİKLER-BİÇİM-BİÇİM satırlarına da > (büyüktür) veya < (küçüktür) işaretini ekleyiniz.

Böylece,hem konu hem de aranacak kelimenin yazımı büyük harf ile olacağından,sonuçlar da büyük harf içerecek şekilde görüntülenecektir.elbette ki,büyük harf olarak kalması bir sakınca söz konusu değilse.

2)      Yukarıdaki işlemin bir benzeri olarak kodlama ile yazmak istenirse eğer,o zaman;gerek sorgu içerisinde veya gerekse de kod sayfasında ilgili denetimlerin olay yordamlarında,UCase/LCase fonksiyonları da kullanılabilir tercihe göre.örneğin;

Kod:
Me.aranan_kelime=UCase(Me.aranan_kelime)
'veyahut da
Me.aranan_kelime=LCase(Me.aranan_kelime)

Ya da,sorguda

Kod:
Konusu:UCase([konu])
'veyahut da
Konusu:LCase([konu])

şeklinde yazılmak sureti ile,ilgili denetimin sonucunun büyük harf içerecek halde gösterilmesi sağlanacaktır.Bu bahsi geçen hususlar,sadece;bahsettiğiniz duruma bir çözüm olması adına yazılmıştır.

bir de,sadece hatırlatma olması adına,referanslarda hata olmamasına da bakınız.MISSING yazısı olan varsa tekrar yükleyiniz.TOOLS-REFERENCES ayarlarında;Microsoft Access 12.0 Object Library ve Microsoft Office 12.0 Object Library satırlarının da işaretli olmasını sağlayınız.

EK’te yer alan örnekte de görüleceği üzere,form üzerindeki aranacak denetim kutusuna (Me.aranan) büyük harf ya da küçük harf ile de yazsanız sonucu,açıklama denetim kutusunda gösterecektir.bilginize.

İyi çalışmalar,Saygılar.
sayın ssdestek,


konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.
bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Konu;


gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.
Sayfalar: 1 2