AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kullanıcı Kayıt
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi akşamlar.

Ne yaptıysam, hangi örneği uyguladıysam bir türlü kullanıcı giriş loglarını bir türlü kayıt altına alamadım.

Örneğimin sadeleştirilmiş halini ekliyorum.

FRM_EVRAKKAYIT= Ana Form
evrakkayit=Ana Tablo
ekteki prg yi incelermisiniz 
Ağbi indirdim..hızlıca baktım, ayrıntılı olarak işyerinde inceleyip bilgi vereceğim.
Teşekkürler, saygılar.
İnceledim.

Programda açılan formda yetkiye göre(kullanıcılar için) evrak görme kodları olduğu için, bu örnek bu program için çok karışık ve profesyonel olmuş.
Daha basit bir örnek üzerinde çalışıyorum. Yani, kullanıcı FRM_EVRAKKAYIT formuna ne zaman girmiş, zaten sınırlı olan yetkileri dhilinde hangi evrakno üzerinde ne işlem yapmış.

Teşekkür ediyorum, açıkçası bu örnek beni aşar.
Sayın yorum70,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki bilgi paylaşımında bulunmayı kendi adıma uygun görmekteyim.sanırım,bu bilgiler fayda sağlayabilir veya yol gösterici olabilir.

Uygulama üzerindeki işlemlere yönelik olarak,kayıtlı kullanıcıların ilgili uygulama içerisinde yapacakları her türlü işlemleri takip etmeye dair kullanmak adına,kendi uygulamanıza adapte etmeyi istediğiniz izleme uygulamasını uyarlarken;öncelikle mutlaka aynı işlerliği sağlayabilmeniz için,çalışmasını gerekli kılacak tüm tablo,form,modül gibi nesneleri aynı isimlerle eklemelisiniz.bu gerekli formlar üzerinde gizlenmiş veya görselinin boyutları küçültülerek dikkat çektirilmemiş denetim kutuları (textbox,listbox,v.s.gibi…) varsa bunları da eklemelisiniz.ardından da,diğer formlardaki (ya da diğer bir ifade ile,bu kayıt izlemelerinin tutulmasına kaynak sağlayacak ana formunuzdaki) kod sayfalarında eğer bu kayıt izlemelerine dair kullanılan kodlar mevcutsa adapte etmeyi istediğiniz uygulamadaki gibi,bu kodları da ana formunuzun kodlarına uygun ifadeler ile yerleştirmelisiniz.(örneğin; Kayit_Casusu adlı modül içerisinden fonksiyon çağırmak için form olay yordamlarında kullanılan Call KayitCasusu(Form, [Müş adı]) kod ifadesi ve diğer kod ifadeleri gibi…)

Bu nedenle,başka bir uygulamadaki bir işlevi kendi uygulamanıza adapte etmeden önce,hem nasıl bir işleyişi ve kullanımı olduğunu gerek formlar ve gerekse de kodlar üzerinde inceleme yapmayı ve ardından bu işlevin sağlıklı ve sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerekli tüm nesneleri ve kod ifadelerini doğru yapılandırmalar ve uyarlamalar ile adapte etmekte fayda var kanısındayım. böylece,çeşitli işlevleri entegre etmekte sorun olmaksızın kullanımı gerçekleştirmiş olursunuz.bunun için de,her bir çalışmayı aşama aşama eklemeli,tek tek kontrol ederek uyarlamalısınız.

Son olarak da,eğer böyle bir adapte çalışması sağlamanıza rağmen sorun yaşadığınız bir örneği eklerken,lütfen;hem içeriğinde gerekli olabilecek tablo veya form yönlendirmeleri varsa ya bunları kod sayfasında etkisizleştirerek veya dahil ederek eklemeyi ve hem de sonuçları görebilmek adına farazi bilgiler içerecek şekilde birkaç verinin de bulunmasına özen gösteriniz ki sağlıklı değerlendirmelerin ve düzenlemelerin de yapılabilmesine,katılımcılar adına imkan sağlamış olasınız.bilginize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Okudum Sn.ATOZ112, şu an ivedi olan başka bir uygulama üzerinde çalıştığım için bu uygulamaya ara verdim. Başlayınca belirttiğiniz hususları uygulayıp, yardım için örnek ekleyeceğim.

Saygılarımla.