AccessTr.neT

Tam Versiyon: tarihe göre yürüyen bakiye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba, basit bir çalışmam ve bir sorunum var. frmmusteri formundaki alt formda üstte seçilen kişi id'ye göre alt formda o müşteriye ait hareketler getiriliyor. Bu alt forma bir bakiye eklemek istiyorum.  Her hareketten sonra bakiye = bakiye + giren - çıkan formuluyle kalanı hesaplatmak istiyorum. Forumda değişik örnekler var, ancak tarihe göre doğru sonucu veren ve aynı zamanda veri girişine izin veren bir sorgu bulamadım. Yardım edermisiniz.
Tabloya hesaplanmış alan kaydetmen doğru değil, veritabanının gereksiz yere şişmesine yol açarsın. Hesaplanan bu veriyi sorgu ile hesaplatıp form/rapora yansıtabilirsin. Gerçi mesajında denediğini yazmışsın.

ekteki uygulamadaki sorgu2'de bulunan toplam alanı hesaplanmış alandır. 
Tabloya kaydetmek istiyorsan, alt forma veri girişi yaptıktan sonra, fark alanının hesaplanması için üstformdaki Hesapla butonuna tıklaman yeterlidir.
Sayın ozanakkaya teşekkürler, ben istediğimi tam olarak anlatamadım, kusuruma bakmayın. Dediğiniz gibi bende tabloda hesaplanmış alan saklamak istemiyorum, bunu bir sorgu ile halletmek istiyorum, yardımınızla. Formun kaynağını sorgu2 olarak değiştirdim, ve ara tarihli bir kayıt ekledim. Aynı tarihli kayıtlarda sonuç yanlış oluyor. Örnekteki 14.06.2015 tarihine bakarsak ilk kayıt sonucu 700, ikincisi 800 olması gerekirken iki kayıttada sonuç 800 dönüyor.  Ve sorgu veri kaydına izin vermiyor.

Aslında ben konu açmadan önce şu konuyu inceledim ve kendime uyarladım. Konudaki örnek giriş yapmaya izin veriyor, fakat tarihe göre değil id alanına göre hesaplamaya yapıyor.
ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
Sayın Denizl
İstediğiniz bakiyeyi aynı tarihlerdeki çift kayıtlara rağmen hesaplatmak sorun değil,sorguda tablo yansıtması yaparak çözebilirsiniz
Ancak acces sorguda bir tane bile güncelleyemeyeceği bir veri kaynağı olduğunda bütün sorguyu update edilemez olarak işaretler. İki isteğinizin bir arada olması benim bilgim dahilinde pek mümkün değil. Kod yazarak bazı manipülasyonlar yapılabiliyor ancak hız problemi zuhur ediyor o durumda da.
İyi akşamlar dilerim
Bakiye toplamı id numarasına göre mi gidecek, tarihe göre mi gidecek anlamadım.
id numarası 1,2,3 şeklinde sıralatınca tarih alanı sıralı olmuyor,

1-) sıra no ne olursa olsun, tarihe göre mi hesaplansın

[Resim: do.php?img=4912]

2-) tarih ne olursa olsun sıra numarasına göre mi hesaplansın

[Resim: do.php?img=4913]
Merhaba, sıra ne olursa olsun, tarihe göre hesaplamalı, çünkü illaki ara tarihli veri girişi olacaktır. Teşekkürler.
Sayfalar: 1 2 3