AccessTr.neT

Tam Versiyon: Randevu Sistemi;Aynı Saat İçin 1'den Fazla Randevu Verebilir Miyiz??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Değerli Forum Üyeleri;

Çalışmakta olduğum kurum için öğrenci randevu sistemine ihtiyaç vardı.Sitemizden daha önce edinmiş olduğum uygulamayı kurum işleyişimize göre düzenleme yaptım..Herşey çok güzel lakin ufak bir detayda takıldım kaldım..

Eğer bu istediğimi yapamazsak bu programı maalesef kullanamayacağız yeni bir arayışa gireceğiz..
Kurumun işleyişine bağlı olarak randevu saatleri ve randevu adetleri önemli bir husustur.

İsteğimiz;
mesai saatleri içinde  9:00 ile 11:00 ve 13:00 ile 16:00 arası randevu saatleri olacak..

Şaun ki programda saat 9:00 için 1 adet randevu girilebiliyor aynı şekilde diğer saatler içinde 1er adet randevu girilebilmektedir.Oysa her bir saat için sınırsız şekilde 2-3-4-5 vs vs sayıda randevu verebilir hale programı nasıl düzenleriz??

Bu konuda öneri ve yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum...
Sayın mehami,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki yorum paylaşımlarında bulunmak gerektiğini düşünmekteyim.

Aynı saate randevu vermek üzerine talepte bulunmanız,bir randevu sistemi oluşturmanın bu talep hali ile bir anlamının kalmamasına neden olacaktır.zira,sizde takdir edersiniz ki,randevu vermek demek;eğer o güne dair bir saat dolu ise (diğer bir ifade ile,başka bir görüşme için randevu verilmişse) bir sonraki saate randevu vermek demektir.yerli ve yabancı uygulama örnekleri de incelendiğinde,benzer nitelikte randevu işlerliğinin sağlandığı görülecektir.

Elbette ki,bazı şirketlerde özellikle toplu görüşme durumları söz konusu olduğunda (mesela;insan kaynaklarında aynı saatte mülakat için davet veya randevuda bulunması gibi),böyle bir grup görüşmesi yapılması için gruba dair bir randevu verilmesi sağlanır.ama,aynı saate farklı kişileri yazmak,sorun teşkil edebilir.

Kast edilen şu;eğer bir görevlinin,farklı kişilerle görüşme durumu olacaksa ve her biri ayrı konular da söz konusu ise,zaten aynı saate randevu verilmesinin anlamı olmayacaktır.zira,diğerleri bir önceki görüşmeyi beklemek durumunda.yok eğer,bir görevli birkaç kişi ile aynı konuda bir görüşme yapacaksa,o zaman;buradaki randevu kaydına bu kişilerin bilgilerini topluca yazmak yeterlidir.

Ayrıca,bu hali ile bu uygulamada,liste içerisinde sizin de bahsettiğiniz gibi tek bir kayıt gösteriliyor.birkaç kayıt ekleme imkanı yaratıldığında bütün kayıtları göstermekte sorun olabilir.bunun için de,kodları değişime uğratarak düzenlemelerde bulunmak gerekir.zira,bu uygulamadaki kodlar,birbirini takip eden seri bir kodlama barındıran kodlar niteliğinde görülmektedir.

Bu konuda belki yanlış düşünüyor olabilirim.sadece,bu uygulamaya yönelik olarak böyle bir talebi oluşturmak,form ve kodlar üzerinde biraz uğraştırmalı bir kodlama zorluğu ve zorunluluğu getirecektir kanısında olduğumu belirtmek istedim.yapılan bu yorumlar,SADECE bu uygulamaya yöneliktir.bilginize.

İyi çalışmalar,Saygılar.
Değerli Atoz112 Hocam;
Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum,lakin bazı kurumların işleyişleri farklı olabiliyor.Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görev yapmaktayım.

Kuruma gün içinde 20-30 öğrenci bazen çok daha fazla öğrenci tanılama-raporlama amaçlı gelebiliyor.Hal böyle oluncada saat başına 1 randevu olursa 20-30 saat olur ki mesai saatleri düşünüldüğünde işin içinden çıkılmaz olur..

Biz ne yapıyoruz;
Örnek Saat 09:00 İçin 3-4 öğrenci randevu
10:00 İçin 3-4 öğrenci randevu
11:00 için 3-4 öğrenci randevu
12:00 ÖĞLE ARASI
13:00 için 3-4 öğrenci randevu
14:00 için 3-4 öğrenci randevu
15:00 için 3-4 öğrenci randevu veriyoruz.
Bu sebeple mevcut programda saat başına çoklu randevu verebilmemiz gerekiyor..Kurumun işleyişine katkı amaçlı böyle bir program düşündüm..Yoksa bu işi outlooktan şuan yapıyoruz..Ama orada uzmanların randevularını takip etme seçeneğimiz yok..Bu yapmaya çalıştığım programda bu imkanda var..

Saygılar sunuyorum..
sayın mehami,

2.mesajda yazılı yorumlara dair tekrar hatırlatmakta ve dikkat çekmekte fayda var;

Alıntı:...Ayrıca,bu hali ile bu uygulamada,liste içerisinde sizin de bahsettiğiniz gibi tek bir kayıt gösteriliyor.birkaç kayıt ekleme imkanı yaratıldığında bütün kayıtları göstermekte sorun olabilir.bunun için de,kodları değişime uğratarak düzenlemelerde bulunmak gerekir.zira,bu uygulamadaki kodlar,birbirini takip eden seri bir kodlama barındıran kodlar niteliğinde görülmektedir...

Alıntı:...yapılan bu yorumlar,SADECE bu uygulamaya yöneliktir...

iyi çalışmalar,
saygılar.
Değerli atoz112 hocam;
sanırım bu program için istediğimizin olması pek mümkün görünmüyor yanlış mı yorumluyorum??

O halde konu kapatılabilir..farklı bir program arayışına devam..

Saygılar.
Değerli forum üyeleri;
Randevu programı ile ilgili ihtiyacımızı şu konumdaki https://accesstr.net/konu-randevulari-kr...pilir.html program ile çözdük..

Buradaki konum taşınabilir.Çözülmüş hali yukarıdaki konuda mevcuttur.

Saygılar sunuyorum..
Sayfalar: 1 2