AccessTr.neT

Tam Versiyon: liste kutusundan arama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar kıt bilgimle birşey yapmak istedim forumda aradım örneğini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Personel takip programı yapıyorum,burda personelin eksik belgelerini hatırlatıcı bir rapor oluşturdum,açılır kutu değerine göre form yenilensin istiyorum teşekürler
sayın ahmetsan,

öncelikle,Site Kuralları sayfasını tekrar incelemenizi önermekle birlikte,

Alıntı:...personelin eksik belgelerini hatırlatıcı bir rapor oluşturdum...

Alıntı:...açılır kutu değerine göre form yenilensin istiyorum...

ve konu başlığınızda belirttiğiniz

Alıntı:...liste kutusundan arama...

ifadelerinizin her biri de birbirinden farklı nitelikte.

bu nedenle,ilk olarak;içeriğinde farazi gerçek dışı bilgiler barındıracak ve birkaç veri içerecek şekilde örnek uygulamanızı eklemeyi ve akabinde de,tam olarak talep ettiğiniz hususu ya da sorununuzu beyan edecek şekilde net ifadeler ile açıklamada bulunmanız yerinde olacaktır.

açılır kutu değerine göre form yenilensin istiyorum ifadenize yönelik olarak,nasıl bir değer durumuna göre böyle bir yenilenme olması gerektiğini ayrıntılı belirtmelisiniz.

son olarak,form yenileme işlemi için;
Me.Requery ifadesini kullanabilirsiniz.bilginize.

iyi çalışmalar,saygılar.
Ozur  dilerim dosya eklenmemiş. TEŞEKKÜRLER
Sizin kafanızda şekillenmiş mantığı biz öyle iki kelimeyle nasıl anlayabiliriz ki? Açılan kutudan seçilebilen değerler "PERSONEL FOTO" mesela. Seçince ne olacak? "PERSONEL ZİMMET seçince ne olacak? Her bir seçim sonunda o kutudaki değerin "evet" ya da "hayır" olmasına göre filtre mi edilecek?
Öyle bir soru sormuşsunuz ki anlayan beri gelsin.
Sayın ahmetsan,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,
gerek konunuzda belirttiğiniz ifadeleri üzerinde durarak tekrar gözden geçirmek sureti ile ve gerekse de uygulamanızdaki işleyiş incelendiğinde,acaba kast ettiğiniz şu olabilir mi diye bir soru oluştu neticesinde.

“açılan kutu değerine göre form yenilensin” derken;
Açılan kutuda yer alan değerlere karşılık gelecek şekilde,personel tablosundaki evet/hayır değerlerini bir bakıma barındıracak olan liste satır kaynağının,bu seçimlere göre sorgulama görüntüsü oluşturması diğer bir ifade ile listelemesini mi istiyorsunuz?

Örnek ile tekrar özetlenecek olursa;
Açılan kutudan “ADLİ SİCİL” ifadesi seçilirse,personel tablosunda adlisicl alanında boş bırakılmış (ya da,kayıt verisi girilmemiş) olan kayıtları göstermesinin sağlanmasını mı istiyorsunuz?

EK’te;
Eğer bu anlatımda yer alan açıklamalar geçerli ve doğruysa,ilk akla gelen çözüm önerisi olması için,buna göre hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca;aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,kullanım süreçleri nezdinde bu ve sonraki uygulamalarınızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.


TAVSİYELER

1)    Lütfen;tablo ve alan adlarında isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.

2)    İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.

3)    Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.

4)    Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.

5)    Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.

6)    Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.

Son olarak,kod sayfasında NOT olarak da yazıldığı gibi,yazılanları tekrarlamak adına,

İSG SAĞLIK MUAYENESİ ifadesi ile kast edilen hangi alan olduğu anlaşılmadığı için bu alan ile ilgili (kutudan seçimle ilgili) kodlama boş bırakılmıştır.siz;duruma vakıf olmanızdan dolayı gerekli bilgilendirmeyi yapabilirsiniz.böylece,gerekli düzenleme de sonrasında uygulanabilir.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK,YOL GÖSTERDİNİZ,BURDAN DEVAM EDERİM