AccessTr.neT

Tam Versiyon: Listeleme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar;
Altformda bulunan veriler gruplanmış halde.
Sırasıyla bir satırıdan veri seçince yandaki satıra onunla ilgili olanlar listeleniyor.
Bu şekilde kayıt yaparken daha öncek bir veriyi düzeltmek için başa dönünce açılan listede kendi grubuna ait olan liste değilde en son kayda ait olan liste açılıyor. Nasıl çözeriz?

Örnekte resimle anlattım.
sayın kadirdursun,


EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayın atoz112;
Herhangi bir değişiklik olmamış. Yada ben fark edemedim.

Bir kaç satır kayıt yapın sonra üst satırlardan birisinin nokta veya kol satırını açın. Karşınıza o satıra ait bilgiler mi listeleniyor yoksa en alt satıra ait bilgiler mi listeleniyor?
Sayın kadirdursun,

Alıntı:...Herhangi bir değişiklik olmamış. Yada ben fark edemedim...

İfadenize yönelik olarak,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

YAPILAN İŞLEMLER

1) AF_GIP_NOKTA adlı alt form üzerindeki TUR,NOKTA ve KOL adlı açılan kutu denetimlerinde,birbirleri ile bağlantısını sağlamak için gerekli kod düzenlemesi yapıldı.


2) T_GIP_NOKTA adlı tablo içerisinde kayıtlı YAPILACAK_IS adlı alanda mevcut bulunan değer varsa,bu değerin;DLOOKUP fonksiyonu ile,KOL adlı açılan kutunun Değiştiğinde Olay Yordamı içerisine verinin yazılması sağlandı…değer yoksa da,istenilen bir değer yazılabilir.bu yeni değer,tabloya kaydedilecektir.

Bu uygulamada amaç, YAPILACAK_IS adlı alanın boş geçilmemesini sağlayıp ilgili form kaydetme işlemlerinde tam kayıt durumunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.böylece,ilgili alanda kayıt olması ile,tabloda seçimler sonucunda hangi değer mevcutsa o değerin getirilmesi ile istenilen sonuç elde edilir.bu nedenle de,ben oluşturmadım fakat sizin hazırlamanız gerektiğine yönelik bu hususa dikkatinizi çekmek istiyorum.böylece,doğru ve geçerli sonuçlar alınabilsin,kayıt işlemlerinde.

Hatta,bir de öneri olması adına, YAPILACAK_IS adlı metin kutusunun Çıkıldığında Olay Yordamına aşağıdaki güncelleme kodlarını da eklediğiniz takdirde,daha iyi olacaktır kanısındayım.

Kod:
Forms!F_YENI_GIP.AF_GIP_NOKTA.Form.Requery
Forms![F_YENI_GIP].Requery

Son olarak,eklediğim bu deneme uygulamasında yer alan  T_GIP_NOKTA adlı tablo içerisindeki tüm kayıtları komple silip sıfır kayıtlı olarak bırakıp form üzerinden tam dolu olarak yeni kayıtlar ekleyiniz.istediğiniz sonuçların ekranda belirdiğini göreceksinizdir.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın atoz112;
İlginize teşekkür ederim.


"Herhangi bir değişiklik olmamış." derken sorunun devam ettiğini söylemeye çalıştım.
f_yenı_gıp formunu açıp ve aşağıdaki kayıtları yapınız lüttfen.

GRUP 1 C 3
GRUP 2 G 8
GRUP 2 H 8
GRUP 3 L 12


daha sonra ilk kayıt olan grup 1 satırının nokta değerini C değilde A olarak değiştirmeye çalışın. Karşımıza GRUP 1 e ait olan nokta değerleri değil GRUP 3 e ait nokta değerleri listeleniyor. Sorunum bu.
Sayın kadirdursun,

Yaptığınız anlatım üzerinden tekrar bir önceki yorumları birleştirmek sureti ile izah etmeme izin verin lütfen.

Girişlerinin yapılmasını istediğiniz kayıtların tümü kaydedildi.ardından,Grup1 için A noktası seçildi ve görülmüştür ki, TK_NOKTA adlı tablo içerisinde TUR, NOKTA_ADI kayıtlarının karşılığına denk gelen KOLU adlı alanda ne yazılmışsa o değer gelmektedir.dolayısı ile de,bu tablodaki verileri dikkate alıp geçerli kabul edeceksek,elde edilen sonuç değerleri için;

1) Grup adlarının yazılı olduğu TUR adlı açılan kutudan grup adı seçildiğinde,NOKTA adlı açılan kutuda; TK_NOKTA adlı tablo içerisinde karşılık olarak hangi nokta değerleri mevcutsa o liste gelmektedir.(örneğin;GRUP 1 için A’dan F’ye kadar kayıtlar)

2) Grup ve nokta adı seçildiğinde karşılık olarak KOL adlı açılan kutuda,yine TK_NOKTA adlı tablo içerisinde yer aldıkları hali ile kendi değerleri gelmektedir.(örneğin;GRUP 1’in A noktası için 1 değeri gelmektedir.

3) Her bir grup,nokta ve kol açılan kutularından değerler seçildiğinde,eğer TK_NOKTA adlı tablo içerisinde YAPILACAK_IS alanında daha önceden yazılmış bir değer varsa o değer ilgili denetimde yazılı gelmekte,eğer kayıt yoksa da yazılmak sureti ile yeni değeri yer almaktadır.

Sizin bahsini yaptığınız ve sorununuzun devam ettiğini beyan ettiğiniz hususlar,eğer sizin için eklediğim örnekte değil de kendi uygulamanız üzerinde gerçekleşiyorsa buna bir açıklamada bulunmam doğru olmaz.fakat,eklediğim örnekte yukarıda bahsettiğim durumların gerçekleştiğini belirtebilirim.

uygulama üzerinde, TK_NOKTA adlı tablo içerisinde nasıl bir kayıt durumu olmuşsa,bu değerlerin karşılığı olan değerlerin her bir açılan kutunun birbiri ile ilişkilendirilmesi sonucu gelmesi sağlanmıştır.burada,ısrarla aynı yorumların vurgulanmasının nedeni de,sadece size sonuçları gösterebilmek adına net anlatımlarda bulunmak içindir.

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize.
iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2