AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorguda columndan veri alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar, ekte basit bir çalışmam var. Basit bir sorgu yapmak istiyorum. Şöyleki çalışmadaki sorgu1 de göreceğiniz üzere, personel adlı kolon arama sihirbazı ile oluşturuldu birden fazla sütun veri depoluyor. Benim yapmak istediğim bul kolonlardaki veriye ulaşmak. Mesela personel alanının ikinci kolonundan veri almak istiyorum. Bunu Vba daki gibi personel.Column(1) yazarak ulaşamadım. Nasıl yapabilirim bu veriye ulaşmak için.
Sayın denizl,

Eklediğiniz örnek uygulama incelendiğinde,konu başlığınızdaki talebiniz ile yapmayı istediğiniz işlemin,birbiri ile uyumlu olmadığı görülmüştür.

Çünkü; .Column(x) ifadesinin kullanıldığı durum,en basitinden bir Açılan Kutu (Combobox)’nun ya da bir ListBox’ın kaynağını oluşturan bir sorgu söz konusu olduğunda bu sorgunda yer alan bir alandaki değeri,form üzerinde istenilen bir denetim kutusu (TextBox) içerisine yazdırmak veya göstermek için kullanılır.elbette ki,farklı kullanım durumları da söz konusudur.bu,sadece kolay anlaşılabilmesini sağlamak adına bahsi yapılmıştır.

Ayrıca,sizin;sorgunuzda yazmış olduğunuz personel.Column(1) kod ifadesi,hata verecek şekilde olumsuz bir yazım teşkil etmektedir. Eğer siz direkt olarak sorgu üzerinde “Deyim1: personel.Column(1)” diye tanımlama yaparsanız,”İfadede,tanımlanmamış ‘personel.Column’  işlevi” diye bir uyarı mesajı ekranda gösterir.zira,bu hali ile yazdığınızda,personel adlı sorgunun birinci kolonundaki değeri yaz anlamındadır.

örnek ile açıklanacak olunursa;sorgu içerisinde id,personno yazılı olsun.siz,yukarıdaki ifade ile,personel adlı sorgunun ikinci kolonuna denk gelen personno adlı kolonda yazılı olan değeri göster.çünkü; .Column ifadelerinde ilk değer 0 (sıfır)’dan başlar ve 0 sayısı ilk kolon değerini,sonrakiler de sonrasında gelen değerleri gösterir.burada,id .Column(0) ve personno ise .Column(1) anlamındadır.

Talep olarak yazmışsınız,

Alıntı:...personel alanının ikinci kolonundan veri almak istiyorum...

Eğer kast ettiğiniz;ilgili sorgu üzerinde personel alanının hemen yanındaki alana denk gelen alandan ilgili personelin pozisonno bilgisini görmek ise,bunun için aşağıda yer alan Sql sorgusunu denemek sureti ile talep ettiğiniz bilgiyi gösterebilirsiniz.

SQL sorgusu:

Kod:
SELECT Tablo2.id, Tablo2.personel, Tablo2.pozisonno
FROM Tablo2
WHERE (((Tablo2.id)=[id giriniz]));

son olarak;sorgudan veri çekmek için,bir de,IIF ve Dlookup fonksiyonlarının kullanımlarını,site içi arama sayfasından araştırmak sureti ile detaylı bilgiler ya da örnekler edinebilirsiniz.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sağolun Sn.Atoz anladığım kadarıyla combobox ve listboxta yapabiliyorum ama, sorguda istediğimi yapamıyorum. Başka bir yol bulmaya çalışacağım.