AccessTr.neT

Tam Versiyon: access veri tabanına program görüntüsü kazandırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,

Model araba (diecast) koleksiyonum var. Daha önceleri excelde tuttuğum bir listem vardı. Fakat ilerleyen zamanlarda Excel benim ihtiyaçlarıma cevap vermemeye başladı.
Bunun için kendimce koleksiyonu takip edebileceğim zamanla çektiğim fotoğrafları da ekleyebileceğim ticari amaç taşımayan bir görsel programa ihtiyaç duymaktayım.
Bir sorgu ekranı olabilir, bunu için;
Model yılı, modeli, markası, ölçeği,rengi v.b gibi seçeneklerim var.
Bir butona tıkladığımda 1/18 1/24 vs ölçeklilerim gelsin, başka bir butona tıkladığımda kırmızı renk olanlar, vs şeklinde.

Bi dönem forumdan destek alarak biraz yol aldım fakat Accsess uygulamalarında kabiliyetsiz olduğum için daha fazla aşama kaydedemedim.

Bana yardımcı olabilecek forum sakinlerinin yardımlarını rica ediyorum
Sayın scorpinco,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,eklediğiniz uygulama incelendiğinde;aşağıdaki bilgi paylaşımlarının yapılması uygun görülmüştür.

1)Ölçekli ve ölçeksiz kayıtların gösterilmesi konusundaki talebiniz için,evet uygun bir talep olduğundan dolayı,bu talebinizi içeren bir sorgu oluşturulabilir.

2)Renk seçimi ile ilgili olan talebiniz için,aslında buna gereksinim yok görülmekte.çünkü,zaten,kendi açılan kutu denetiminden renk seçilerek böyle bir kriter sorgulaması zaten yapılmaktadır.bu nedenle,buna ihtiyaç olmasa gerek diye düşünülmektedir.

3)Bazı alan içerisindeki değerler fazla veri içerdiğinden dolayı,az da olsa zaman kazanmak ya da çabuk seçim yapmış olmak adına,açılan kutu ile değil de metin kutusu eklenip,bu metin kutularında yazdıkça listede kritere göre sorgunun yapılması da sağlanabilir.böylece,olası değer eğer sonlara doğruysa açılan kutudan bulup belirlemek yerine (çünkü;alfabetik liste halinde değil değerler),metin kutusuna yazdıkça akabinde otomatikman listenin kaynağını oluşturan sorgu üzerinde kritere uygun verilerin bulunup gösterilmesi elde edilebilir.

Son olarak,EK’te;
birinci hususun yer aldığı örnek uygulama mevcuttur.örnekte form üzerinde bir checkbox dahil edilmiştir.inceleyebilirsiniz.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
Sn. Atoz112

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Aslında benim yapmaya çalışıp bir türlü beceremediğim şey, uygulamanın biraz daha program görüntüsü.

Nasıl mı? Örneğin web sitesi gibi..
Menüsü olan bi ana ekranı olsun, oradan da aşağıda belirttiğim seçeneklerim olsun.

Mesala ölçeklere, yıllara, renklerine göre açılan yeni bi pencerem olsun. Oradan da modellerim listelensin.
Listelenen modellere tıkladığımda yeni bi pencere açılsın. Orada çektiğim resimleri ekleyebileceğim bi menü açılsın. Modelin özelliklerini veya notlar alabileceğim bi alanı olsun.

Kısacası program görünümü kazansın istiyorum. Umarım ne istediğimi anlatabilmişimdir.

Saygılar.
Sayın scorpinco,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki bilgi paylaşımlarının yapılması uygun görülmüştür.

1) Web sitesi tarzı bir uygulama olması için,gerek TreeView Menü ya da Ribbon Menü şeklinde ve gerekse de çeşitli içeriklere sahip iç içe geçecek form ya da alt formlardan oluşabilecek şekilde nesneler hazırlamalısınız.site içerisinde bu ifadeleri içeren arama yapmak sureti ile edineceğiniz çeşitli konulardaki bilgi ya da örnek paylaşımlarını inceleyiniz.

Fakat bu menüleri hazırlamadan önce,uygulamanızı tam olarak oluşturup kullanıma hazır hale getirdikten sonra bu menü işlemlerini gerçekleştiriniz ki,hangi menüde hangi yolu oluşturacaksınız belli olsun.sonrasında sorun olabilir.

2) Program görüntüsünde olması için,Access Penceresi gizleme işlemlerini uygulamalısınız.Bunun için yine,siteden arama yaparak,pencere gizleme ve ayarlar halında bilgiler edinebilirsiniz.

3) Bahsini yaptığınız kriterlere yönelik olarak çeşitli sorgular hazırlayıp bu sorguları kaynak göstererek listeler ya da alt formlar veya direkt formlar ve kayıtlar için de kayıt formları oluşturmalısınız.

4) Bir ön bilgi olması ve yine de inceleyip bilgi edinmeniz adına, Geçiş Panosu Yöneticisi üzerine bir araştırma daha yaparak,sizin talebinize yaklaşık bir görsellik sunan bir sihirbaz yönlendirmeli kurgulamadır.hazır şablonlar da mevcut.yeni bir uygulama oluşturma sayfasında ilk pencerede bunlar listelenmektedir.ilgili firma sitesinden indirebilirsiniz.

Fakat,bu işlem kimi gelişkin uygulamalar için hem sınırlı hem de zahmetli olmaktadır.sadece,küçük çapta bir uygulama oluşumlarında daha verimli bir imkan sağlamaktadır.bunun yerine,siz yine de,3.madde de yazılı hususları uygulayınız.

5) Oluşturacağınız her bir nesneyi,tavsiye olması adına,tek tek deneyerek hazırlayınız.birbirleri ile ilişkilendirme durumlarını daha sonrasında yapınız ki,uyumlu olarak çalışma durumları söz konusu olsun.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sn. Atoz112

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağımı bilmenizi isterim.
Her ne kadar bi önceki tavsiyeleriniz doğrultusunda araştırmalar yapmış olsam da nihayetinde bu iş biraz da kabiliyet meselesi. Konuyu paylaşmadan önce sitedeki bir çok örneği inceleyip yol alamadığım için paylaşımda bulundum.
Yine tekrar şansımı deneyeceğim eğer bir yol kat edemezsem buradan yine sizlerle paylaşıyor olacağım.
Saygılar.
İyi çalışmalar.