AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılan Kutudan Column olarak Çağırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba.

Bir önceki konumuzda forumdan başka tabloya kayıt ettirmeyi site yardımıyla çözmüştük.

Burada, geliştirmek ve verim açısından tbl_yerine kayıt ederken(Anamenu formunda KAYDET butonuna yazılan Kod) asıl görev sahibi olup, göreve gitmeyen memurun, sicili ve rutbeside yazsın istiyorum..Adını yazdırdım ancak diğer bilgileri yazdıramadım.

Anamenu formunda sağ açılan kutudan isim seçiyoruz, liste kutusuna seçili olarak geliyor...görev tarihi-adı-saati-ücret..v.s. girip..yerine kutusunu tıklıyoruz..açılan kimin kutusundan seçtiğimiz isim, asıl görev sahibidir.

Örneği ve olması gereken Excel örneği ektedir.
Tabloda "kimin_yerine" adında alan var, ancak sicil ve rütbe alanı yok. Aslında tbl_yerine tablosunda personel_no alanı var iken adı, sicili ve rütbesi alanları gereksiz. bu bilgiler zaten personel tablosunda kayıtlı. Tablodaki "kimin_yerine" alanını sayı yapıp bu alana yerine giden personelin personel_nosunu yazdırabilirsiniz,

Gitmesi gereken ve yerine giden personelin diğer bilgilerini sorgu ile personel tablosundan alabilirsiniz.
Merhaba; ben bu işi çözemedim açıkçası.
Sebebi ise, göreve giden alan adlarıyla, (kimin_yerine)yerine alan adları aynı olduğu için tüm sorgu denemelerinde ve denetim kaynaklarına yazılan hedeflerde aynı bilgiler çıkıyor. Göreve giden SERKAN, görev bilgilerini girip; yerine kutusunı tıklayınca açılan kutudan ERCAN'I seçiyoruz..yani asıl görev sahibi ERCAN'MIŞ ..yapılan sorgularda; sicil;rutbe;adsoyad'ı çağırdığımızda hep SERKAN'IN bilgileri yazıyor.
Önceki mesajda belirttiğim gereksiz alanları tablodan sildim, verileri görebilmen için Sorgu1 adında sorgu ekledim. İnceleyiniz
Tşk.Sn.Ozanakkaya, gerçek verilerle deneyeceğim. Bir iki tane veri girdim tabloya kayıt istediğim şekilde oluyor. tbl_yerine bağlı, "yerine" formuna aktarmayı yaparsam, sonuca dahada yaklaşmış olurum.

Konu çözümlenmiştir.
Teşekkür ediyorum.