AccessTr.neT

Tam Versiyon: gruplandırma son dolu kayıt
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli Site Yöneticileri ve Değerli Arkadaşlar,


Aynı tabloyu baz alan sorguda 1 nolu sütunu gruplandırıp, bu gruplandırılmış verilere ait 2. 3. 4. ve diğer sütunlardaki son dolu verileri almak mümkünmü. Örnekte kulak numaralarını gruplandırıp o numaralara ait son tohumlama, son gebelik, son kuru, son doğurma tarihlerini almak istiyorum. Birde hayvanı gebe bırakmak için kaç tohumlama yapılmış onu öğrenmek istiyorum. Bunun içinde son iki doğurma tarihini buldurup bu iki tarih arasında kaç tohumlama yapılmış onları saydırmak lazım bunu nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Eklediğin örnekteki sorguda son verileri görebiliyorsunuz. Sorgunun Excel halini ekleyebilir misin
[attachment=23046]
(10/07/2015, 17:07)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Eklediğin örnekteki sorguda son verileri görebiliyorsunuz. Sorgunun Excel halini ekleyebilir misin

Sayın akkaya,

benim istediğim son kayıtlar değil son dolu kayıtlar. Ekseldeki tablo halini ve sorgu sonucunda ulaşmak istediğim ahli ekte sunuyorum.
Sayın Akkaya,

İsteğim sonucu uzun yollada olsa (8 sorgu yaparak) aldım. Şimdi de yapmak istediğim;
1-Updateicin_UremeSonKayitlar (istediğim bu sonuçları elde etmekti)sorgusunun SonDgrmaTar sonucunu AnaVerY tablosunun SonDoğurmaTarihi sütununa her halükarda yazdırmak.
2-Eğer aynı sorgunun SonDgrmaTar i SonTohTar inden küçükse bunuda aynı tablonun SonTohTarihi hanesine,
3-Eğer aynı sorgunun SonDgrmaTar i SonGbTar inden küçükse bunuda aynı tablonun SonGebelikTarihi hanesine yazdırmak.Son örnek ekte yardımınızı bekliyorum.
Sn. aktif42, sorduğunuz soru ile ilgili 2 hususu belirtmek istiyorum.

1-) Hesaplanan verinin tabloya kaydedilmesi doğru değil, veritabanının gereksiz yere şişmesine sebep olur.
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
Tabloya kaydedilmesini istediğin veriyi zaten sorguda görebiliyorsun.
Dlookup kodu ile veya tablo-sorgu ilişkilendirmesi ile Form, rapor veya farklı bir sorguya bu veriyi yansıtabilirsin.

2-) Uygulamayı siz tasarladığınız için sorduğunuz soru ile ilgili gerekli bilgiye sahipsiniz, ancak mevzuyu bilmeyen bu bilgiye sahip değil.

Alıntı:2-Eğer aynı sorgunun SonDgrmaTar i SonTohTar inden küçükse bunuda aynı tablonun SonTohTarihi hanesine,
3-Eğer aynı sorgunun SonDgrmaTar i SonGbTar inden küçükse bunuda aynı tablonun SonGebelikTarihi hanesine yazdırmak

küçükse bunu demişsiniz, bunu ne? SonDgrmaTar değeri mi?, SonTohTar değeri mi? tablodaki verilere göre,

TR420000722140 nolu veride sondogurmatarihi sontohtarihinden, SonDgrmaTar SonGbTar'den küçük olmadığı için tablodaki sontohtarihi alanına ve songebetar alanına boş veri aktarıyor,

TR420000722142 nolu veride ise sondogurmatarihi sontohtarihinden küçük olduğu için tablodaki sontohtarihi alanına "02.03.2015", SonDgrmaTar SonGbTar'den küçük olmadığı için songebetar alanına boş veri aktarıyor,

srg_tabloguncelle isimli sorguyu çalıştırdığınızda tablodaki veri üstteki şekilde güncellenir, eğer "bunu" dediğiniz "SonDgrmaTar" değil, SonGbTar ise sorgunun güncellenmesi gerekir.
Sayın Akkaya,
Emeğiniz için teşekkür ederim. İsteğime çok yaklaşmışsınız. Lütfen dediğimi yapmama yardımcı olurmusunuz.

1-Updateicin_UremeSonKayitlar sorgusunun SonDgrmaTar sonucunu AnaVerY tablosunun SonDoğurmaTarihi sütununa koşulsuz olarak yazdırmalıyım. TR420000722140 için bu değer 02.12.2013,TR420000722142 için 15.12.2014. AnaVerY tablosundaki bu tarihi başka sorguda kullanacağım. Mesela hayvan dişi ise yaşı 2 yaşından büyük de olsa AnaVerY tablosundaki SonDoğurmaTarihi boş ise bu hayvan "Düve" olarak adlandırılacak.

2-Updateicin_UremeSonKayitlar sorgusunun SonDgrmaTar i SonTohTar inden küçükse SonTohTar ini AnaVerY tablosunun SonTohTarihi hanesine yazdırmalıyım. Yani son doğurma tarihinden sonraki ilk tohumlama tarihini buraya yazdırmış olacağım. TR420000722140 için bu değer boş,TR420000722142 için 02.03.2015. AnaVerY tablosundaki SonDoğurmaTarihi dolu, SonTohTarihi boş ise ve son doğurma tarihinden sonra 60 gün geçmişse bu hayvanları "Problemli İnek Olarak" adlandıracağım.

3-Updateicin_UremeSonKayitlar sorgusunun SonDgrmaTar i SonGbTar inden küçükse SonGbTar ini AnaVerY tablosunun SonGebelikTarihi hanesine yazdırmak. Böylece son doğurma tarihinden sonraki ilk gebelik tarihini buraya yazdırmış olacağım. TR420000722140 için bu değer boş,TR420000722142 için boş. AnaVerY tablosundaki SonDoğurmaTarihi dolu, SonGebelikTarihi boş ise ve son doğurma tarihinden sonra 90 gün geçmişse bu hayvanları "Kontrol edilecek İnek Olarak" adlandıracağım. gibi
Sayfalar: 1 2