AccessTr.neT

Tam Versiyon: sorgu ile grafik yapma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Sayın a_agca,

Alıntı:...1bu proje haftalık hesaplama yapıyor

2bir önceki tarihin ilk değerini bir sonraki tarihin son değerine getiriyor
3yeni tarih bir önceki tarihten 7 gün sonraydı şimdi hiç tarih gelmiyor.
ne yaptımsa olmadı.değerler geliyor tarih gelmiyor...

Bu talepleriniz ile ilgili,benzer içeriğe sahip olması açısından,aşağıda bağlantısı verilen bir diğer konunuzda sayın ozan bey tarafından gerekli paylaşımın yapılması sonucu,istediğiniz sonuçların elde edildiğini beyan etmiştiniz.

yeni tarihe bilgi çağırma

Acaba,bu konunuzda eklediğiniz uygulama;yukarıda bağlantısı verilen diğer konunuzdaki uygulama değil mi ya da üzerinde değişiklikler mi yaptınız ki,diğer konunuzdaki taleplere benzer bu talepleri tekrarlama gereği duydunuz?.bilgilendirmede bulunmak ister misiniz...bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
sn atoz112
aynı projeye sizin de dediğiniz gibi sn ozan bey yukarıdaki yeni tarih olayını düzenlemişti.
sonra da siz grafik eklemek amacıyla veritabanında değişilik yaptınız.
ben küçük byük harf düzeltmelerini yaptığım halde yeni tarih geliyor.
ben neden durup dururken aynı projeyi aynı şey için defalara ekleyeyim.
Tablodaki alan isimlerini değiştirdiyseniz formdaki denetimlerin denetim kaynaklarını ve güncelleştirme sonrasında olayına yazılan kodları düzenlemelisiniz. 

Forma "Excel Grafik Oluştur" butonu ekledim, Atoz hocanın eklediği butonlar aktif.  Butonu tıklayıp Excel oluşturduğunuzda formdaki grafiği çift tıklarsanız Excel açılır. Gönderdiğiniz örnek Excel belgesine göre yapıldı, ancak veri girişi arttıkça, yani yeni tarih ekledikçe grafik sağa doğru genişlediği için grafik küçülüyor. İnceleyin, örnek hakkında yorum yazın.
Sayın a_agca,

Uygulamanız üzerinde tarafımdan yapılan düzeltme işlemi(sizin tabiriniz ile,değiştirme),SADECE ileride daha rahat bir kullanım imkanı sağlaması adına,ilgili tablodaki alan adlarını olması gerekli uygun hale getirmekten ibarettir.ve bu düzeltme işlemi ve sonrasına yönelik gerekli düzeltmelerin yapılmasına dair temennilerin de,gerek konunuzun 9.mesajında

Alıntı:UYGULAMANIZDA YAPILAN DÜZENLEMELER

1)      UniteSaatleri adlı tablo içeriğinde yer alan ÜNİTE 1 İLK, ÜNİTE 1 FARK ve ÜNİTE 1 SON gibi alan adları,uygun hale getirilerek düzeltilmesi yapıldı.

Ve gerekse de

Alıntı:…aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,bu tavsiyeleri dikkate almak sureti ile bu ve sonraki çalışmalarınızdaki kullanım süreçleri nezdinde hem uygulamalarınızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza hem de sonraki zaman süreçlerinde oluşabilecek hata,sorun veya düzeltme ihtiyaçları durumlarında geriye dönük olarak ya da kodlamalar üzerinde düzenlemelerde bulunmak zorunda kalmamaya imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır...

ifadeleri ile açıklanmıştır.dolayısı ile,sizin de buradan hareketle;uygulamadaki diğer tüm kod ifadelerinde yer alan değişime uğramış alan adlarını dikkate almak sureti ile,bu değişime göre oluşturulmuş olan tüm denetimlerde ve kodlarda yer alan tanımlamaları yeni hallerine göre tekrar tanımlamak ve düzeltmek olmalıydı.

Bu açıklama,sadece;bu hususu belirtmek amacı ile,paylaşılmıştır.herhangi bir serzeniş,haklılık edinme ya da olumsuz düşünce adına yapılmamıştır.bir saygısızlık olarak da yorumlanmaması talebi ile.bilginize.

Son olarak,sayın ozan bey’in katılımcı olarak paylaşımları için de teşekkürler...İyi çalışmalar,saygılar.
sn ozan bey
kusura bakmayın ek deki hatayı veriyor
yeni tarih düzeltmesi için teşekkürler..


[Resim: do.php?img=4983]
Dosyayı rardan çıkartarak çalıştırınız.
Sayfalar: 1 2 3 4