AccessTr.neT

Tam Versiyon: sql bağlantılı Access de veritabanına dosya ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba, ben Access 2010 tr kullanıyorum. Access de FormEK oluşturdum ve Tablo1 bağladım. form üzerinde bir ataçlı kutu (Ek) oluşturdum. Sonra Tablo1de dosyaEkle adlı bir alan ismi oluşturdum ve bu alan isminin veri türünü OLE nesnesi değil de EK seçeneği seçtim. Formda ataçlı EK kutusuna tıklayınca eklenecek dosya yerini soruyor, masaüstünden dosyayı seçip (.xlsx, .jpg, vb.) ekliyorum ve buraya bir çok dosya ekliyebiliyorum. Buraya kadar herşey çok güzel. Promlem:

1- Access veri tabanını kullanırsam bu Tablo, eklenen ekli belgelerle zamanla şişecek mi, Access veritabanı kaç Gbyt. kadar destekler? ( 2 Gbyt mı?)
2- Bu işlemi Sql bağlantı yaptığımda hata alıyorum, yani Tablo1'i direk Sql üzerinden oluşturuyorum ve kısa yol bağ oluşturarak FormEK!i Sql deki Tablo1 e bağladım. Sql üzerindeki Tablo1 dosyaEkle alanının veri türünü image yaptım. Fakat FormEK de bu alan çit tıkladığımda hata veriyor ole nesnesi hatası, Access de EK veri türü alanı Sql den neden desteklenmiyor?, karşılığı var mı?
sql veri tabanını da şişirmeden bu işi nasıl yapabilirim.
Sayın ssdestek,

Bahsettiğiniz taleplerinizden birincisi için aşağıdaki bilgi paylaşımının yapılması uygun görülmüştür.

Access veritabanı kapasite sınırı 2GB kadardır. Bu hususa dair,bilgi olması adına,aşağıdaki bağlantıda Access veritabanı limitlerine yönelik olarak kısmı bilgiler söz konusudur.

Microsoft Access Database Specifications and Limitations

son olarak;yeni geliştirmeler neticesinde,SQL SERVER 2008 R2 EXPRESS ve üzeri kullanım durumlarında,Veritabanı Limit sınırı,10GB'a kadar çıkabildiği görülebilmektedir,edinilen bilgilerde.

alternatif kullanım imkanı sağlamak için,bir de;SQL SERVER 2008 R2 EXPRESS Kurulum ve Kullanım bilgilerini internet ortamında gerekli araştırmalarını yaparak resimli ya da resimsiz anlatımlarını incelemek sureti ile,değerlendirmeye alabilirsiniz.bu hususa dair bazı bağlantılar (daha ayrıntılı araştırmayı yapabilirsiniz) şunlardır:

SQL Server Express

size limitations for Sql Express Databases

son olarak,aldığınızı belirtitğiniz hatanın ya da sorunun,hatanın oluştuğu esnayı gösteren ekran görüntülerini de konunuza dahil etmeniz,katılımcılara hem fikir verme hem de paylaşımda bulunmalarına imkan sağlayacaktır.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
SQL SERVER 2008 R2 EXPRESS 10 gb tan daha fazla bir şekilde kullanmak ister iseniz her tablo için ayrı bir veri tabanı açıp o şekilde kullanıp dahada yükseltebilirsiniz. oluyor mu evet, tecrübe ettim.
(12/07/2015, 00:48)ozguryasin yazdı: [ -> ]SQL SERVER 2008 R2 EXPRESS 10 gb tan daha fazla bir şekilde kullanmak ister iseniz her tablo için ayrı bir veri tabanı açıp o şekilde kullanıp dahada yükseltebilirsiniz. oluyor mu evet, tecrübe ettim.

Form tek tabloya bağlanır, birden fazla veri tabanı ve birden fazla tabloyu nasıl birleştireceğiz  ve forma bağlayacağız? bir sorgu vasıtası ile tabloları mı birleştireceğiz?
(13/07/2015, 10:00)ssdestek yazdı: [ -> ]
(12/07/2015, 00:48)ozguryasin yazdı: [ -> ]SQL SERVER 2008 R2 EXPRESS 10 gb tan daha fazla bir şekilde kullanmak ister iseniz her tablo için ayrı bir veri tabanı açıp o şekilde kullanıp dahada yükseltebilirsiniz. oluyor mu evet, tecrübe ettim.

Form tek tabloya bağlanır, birden fazla veri tabanı ve birden fazla tabloyu nasıl birleştireceğiz ve forma bağlayacağız? bir sorgu vasıtası ile tabloları mı birleştireceğiz?

Veritabanı birden fazla ise, bağlı tablo yöneticisi ile diğer veritabanındaki tabloyu bağlayıp sorgu oluşturabilirsiniz.
sayın ssdestek,


konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.
site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayfalar: 1 2