AccessTr.neT

Tam Versiyon: yapılan satıştaki tutar secilen firmanın alacak hanesine eklensin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kiralama bilgi sistemi dediğim formdan yapılan satışta, hangi firmaya satış gerçekleşti ise, kiralama formundaki tutar,
firma tablosunda o firmanın alacak hücresine eklensin istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim. bu olayı çözebilecek arkadaş nasıl uygulandıgı hususunda bilgide verirse çok memnun olurum öğrenmek istiyorum. tekrardan teşekkürler...

uygulamaya bakıldıgında anlaşılacaktır anlatmak istediğim sanıyorum. çalışmam ekte
Sayın celilpartal,

Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.

Öncelikle,tavsiye olması adına yukarıda yazılı hususu belirtmek isterim.

Son olarak,EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize.
örnek üzerinde yapılan düzenleme ve kodlama neticesinde (kod sayfasında ayrıntılı bilgilendirme yapılmış olsa da,tekrarlamak adına) yapılan işlemler;

1) Yukarıda tavsiye edilen hususa yönelik olarak oluşturulan makro işlemi iptal edilerek,yerine, olay yordamı dahil edilerek; TBLSATIS adlı tabloya kayıtların yapılması sağlanmıştır.

2) TBL_FIRMA adlı tablodaki alacak değerine,form üzerindeki tutar değeri;ilgili firmaya göre kaydedilmesi sağlanmıştır.

3) TBL_FIRMA adlı tablodaki her bir firmanın alacak değerine eklenecek her bir yeni değer olduğunda önceki değer ile toplanarak kaydedilmesi de düşünülerek güncellenerek kaydetme işlemi yapılmıştır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Atoz hocam çok teşekkür ederim. bu siteyi seviyorum cevapsız konu kalmıyor. belirli bir bilgi birikimine sahip olduğum zaman aynı duyarlılıkla öğrenmek isteyen herkese sizin davrandığınız gibi davranmaya çalışacağım. İlginize tekrardan çok teşekkür ederim.
sayın celilpartal,

Alıntı:...belirli bir bilgi birikimine sahip olduğum zaman...

ifadenize yönelik olarak,izninizle ve hoşgörünüz ile fakat bir bakıma da sizin adınıza faydası olması temennisi ile,şu yorumları paylaşmak isterim.

Access konusunda öğrenme isteğinize zemin hazırlayacak hayli konular,site içerisinde mevcut.henüz başlangıç aşamasında olmanızdan dolayı en uygun öneri olarak;hem Temel Access bilgileri edinerek programlama ve uygulama geliştirme konusuna giriş yapmak üzere ilk adımı atmanızın yerinde olacağını belirtmek ve hem de site içerisinde bulunan
 
Access Dersleri
 
Access Videoları
 
sayfalarında yer alan konuları incelemek ile bir ilgi artırımı sağlatabilirsiniz kendinize.aynı zamanda,gerek
 
Access Soruları ve Cevapları
 
ve gerekse de
 
Access Cevaplanmış Soruları
 
kategorilerinde yer alan konulardaki soruları incelemekle de;hangi sorunlarda veya taleplerde nasıl çözümlerin söz konusu olduğu görmek ve anlamak adına paylaşılan bilgileri ve örnekleri incelemekle de,bir diğer öğrenme zeminlerini de hazırlamış olursunuz.
 
son olarak,ne kadar kitap ya da döküman okursanız okuyun,okuduklarınızı veya öğrendiklerinizi uygulamak üzere denemelerde bulunmadıkça,sorunlara veya hatalara maruz kalıp bunlara çözümleri uygulayıp çalışma neticelerini öğrenmedikçe,fazla bir öğrenme aşamasında ilerleme kaydedemezsiniz.bu nedenle,araştırmalara ve bunların akabinde de öğrendiklerinizi denemeye gayret gösteriniz.her bir konuyu da aynı çuvala yerleştirmek yerine,bir öneri olması adına;sindire sindire ve bir konuyu öğrendikten sonra ancak bir diğerine geçiniz.hepsini öğrenmeyi isterseniz,kafanız karışabilir,bocalayabilirsiniz.bilginize.

Alıntı:...aynı duyarlılıkla öğrenmek isteyen herkese sizin davrandığınız gibi davranmaya çalışacağım...

ifadeniz için de,elbette ki teşekkür ederim,bu olumlu düşünceleriniz için.fakat,yaptığım sadece,bilgiyi,
(bir üyemize özel mesajda da belirttiğim ifadeleri kullanarak burada da tekrarlamak düşüncesi ile); gerek ”Yaradılanı severiz,Yaradandan ötürü” ve gerekse de “Kendimize yapılmasını,söylenmesini ve istenmesini istemediğimizi başkasına reva görmemek” düstürları ile nacizane tüm paylaşımlarımı sunmaya gayret ediyorum,sınırsız ve engelsiz,etik ve saygı çerçevesinde hoşgörü ile,gerekli görülen hususların yeri geldikçe tekrar hatırlatılması ile.

site içerisindeki kalıcılığınızın ve varlığınızın devamlılığını ve konulara katılımcılığınızı temenni ediyorum.

iyi çalışmalar,saygılar.