AccessTr.neT

Tam Versiyon: kopyalar çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[attachment=23152]
[Access dosyamı kopyaladığımda  yeni oluşturduğum kopyada bazı alanlar çalışmıyor. Benim dosyamda bir sorun var heralde dedim. Fakat siteden indirdiğim dosyada da aynı sorunla karşılaştım. Sayın Celoyce'nin bir örneğini indirdim. Çalışıyor. kopyasını oluşturdum bazı yerleri çalışmıyor. Celoyce'nin örneğinde FormA var. bu form üzerinde bir metin kutusu ve altında buton var. metin kutusuna yazılanları buton temizliyor. Ben bu örneği kopyala yapıştır yaptım. şimbi bu buton çalışmıyor. Belki başka alanlarda çalışmıyordur. hepsine bakmadım. kapat da çalışmıyor.
Sayın herdogan,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)       
Alıntı:...Access dosyamı kopyaladığımda  yeni oluşturduğum kopyada bazı alanlar çalışmıyor...

ifadeniz için;eğer kopyalanan uygulamanın kodları içerisinde bir klasöre veya bir bağlantıya yönlendirme veya bu dosya veya klasör yolu belirleme ya da bulma gerekliliği şartı söz konusu ise,başka bir klasöre veya yere taşınan bir uygulama kopyasında sorun olması muhtemeldir.fakat,bunun dışında,uygulama kopyalama işlemi sorunsuz çalışması gerekir.

Bu nedenle,bahsi geçen kodların incelenmesi ve varsa böyle bir şartlandırma durumu,bu şartların;yeni kopyalanan uygulamaya göre tekrar düzenlenmesi gerekmektedir.

2)       
Alıntı:Sayın Celoyce'nin bir örneğini indirdim. Çalışıyor.
kopyasını oluşturdum bazı yerleri çalışmıyor.

ifadeniz için;birinci maddede bahsi geçen açıklama,bu durum için de geçerlidir.bu açıklamalar nezdinde tekrar kontrol etmenizde fayda var.

3)       
Alıntı:Celoyce'nin örneğinde FormA var.

bu form üzerinde bir metin kutusu ve altında buton var. metin kutusuna yazılanları
buton temizliyor. Ben bu örneği kopyala yapıştır yaptım. şimbi bu buton çalışmıyor.

ifadeniz için;bir uygulamada yer alan bazı nesneleri (form,rapor) ister içeriğinden bir kısım denetimleri (textbox,listbox,combobox,..v.s.gibi) almak sureti ile isterse de komple tüm formu olduğu gibi alıp kendi uygulamanıza dahil etmek (entegre etmek) düşüncesi ile olsun,olduğu gibi aktarılan bu nesneler doğru bir çalışma içerisinde olacağı düşünülmemeli.

çünkü;bu formun oluşturulma amacı için tasarım üzerinde gerekli olduğu amacı ile kullanılmış veya hazırlanmış bazı harici denetimler de olabilir (geçici veya ilişkisiz textbox gibi).bu gibi denetimler bazen,bir başka denetimin (listbox,alt form gibi) arkasına gizlenebilir,görünmez yapılabilir.bunlar olmaksızın ve fark edilmeksizin kendi uygulamanıza aktarıldığında eksik olacağı için etkisiz kalacaktır ve hata verecektir.aynı zamanda,bazı yol veya başka nesneye yönlendirme de olabilir düşüncesi ile,yine bu hali ile de soruna maruz bırakacaktır.

Ayrıca,aktarılmak istenen uygulama için gerekli olan bir işlem için,belki sizin kendi uygulamanız için gerekmeyecektir ya da değiştirilip sizin uygulamanıza göre uyarlanması gerekebilecektir.dolayısı ile,bir nesne kopyalamadan veya transfer etmeden önce;o nesnenin hangi amaç için oluşturulduğunu,gizli veya ilişkisiz bırakılma fakat gerekli başka denetimleri de olup olmadığı,yol veya yönlendirmenin yapılıp yapılmadığı da iyicene incelenmeli ve gözlemlemeli.ancak,bundan sonra,tam ve tüm koşullar sağlandıktan sonra bu adapte etme veya alıntı yapma işlemleri gerçekleştirilmeli.

Bu konuda bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da,referansları kontrol ediniz.adapte etmeye çalıştığınız uygulamadaki referanslar ile kendi uygulamanızdaki referansları karşılaştırıp;hem eksik olanlar varsa ilgili referans penceresinden işaretleyiniz hem de eğer referansın yanında MISSING ibaresi yazılıysa,bu sizin sürüm ile uyumlu olmadığını kendi sürümünüze uygun olanı listeden seçip işaretlemeniz gerektiği anlamına gelir.bu hususu da önem vermeye gayret ediniz.

Son olarak,bu eklediğiniz uygulama sanırım,sayın Celoyce bey’in uygulamasının sadece bir kopya alıntısı olsa gerek.sizin kendi uygulamanızı da ekleyip,maruz kaldığınız sorunları veya hataları gösteren ve oluştukları esnayı gösteren ekran görüntülerini de konunuza dahil ediniz.bilginize…İyi çalışmalar,saygılar.
 
 
bende çalışıyor. problem yok.

C*e*l*o*y*c*e

danışmanız daha verimli olacaktır.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Güvenlik ayarları içeriği etkinleştirmemek üzere ayarlı imiş.