AccessTr.neT

Tam Versiyon: Dosya açık mı kontrolü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, paylaşıma açık bir Access programı ağda açıkken ikinci bir kullanıcının açamaması için kod lazım.
Yani program ağda herhangi bir kullanıcı tarafından ilk defa açıldığında, diğer kullanıcılara mesaj vererek ikinci defa açılmamasını istiyorum. (Program açıldığında başka kullanıcı tarafından açılıp açılmadığı kontrol edilecek, eğer ağdaki başka bir kullanıcı tarafından açılmışsa mesaj vererek programı kapatacak.)
Teşekkür ederim.
Kullanıcı bilgilerinin bulunduğu tabloya alan ekle, uygulama açıldığında bu alana 1 yazsın, kapandığında 0 yazsın. Uygulama açıldığında tabloda 1 var mı kontrol ettir. Varsa uygulama kapansın.
(06/08/2015, 09:42)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Kullanıcı bilgilerinin bulunduğu tabloya alan ekle, uygulama açıldığında bu alana 1 yazsın, kapandığında 0 yazsın. Uygulama açıldığında tabloda 1 var mı kontrol ettir. Varsa uygulama kapansın.

Programda herhangi bir kullanıcı bilgisi tablosu bulunmuyor. o yüzden sadece kod lazım.
Program açıldığında makro devreye girerek o an açık mı değil mi kontrol edecek, eğer açıksa '' ... kullanıcı tarafından kullanılmakta'' mesajı vererek otomatik kapanacak.
Bu şekilde kod lazım. Teşekkür ederim.
Bu bir Access çalışması ise, neden tablo olmasın ki? Yoksa da siz koyun işte bir tablo. Ozan size en basit ve mantıklı yöntemi önerdi. Biraz şartlarınız ile ilgili bilgi verin mümkünse. İlla dediğiniz gibi yapılacaksa o da olur elbette ama amaç iş görmek değil mi? Bu işin en basiti varken komplike bir yola gerek yok yani.