AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste Kutusunda Veri Arama ve Seçileni Liste Kutusuna Aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba değerli Accesstr.net ailesi ve üyeleri,

Yapmak istediğim fakat çeşitli yakın örneklerini incelediğim Yurt içi Yolluk hesaplama programının tablo ve formlarının nasıl olacağı hakkında kafam karıştı.

Ceza İnfaz Kurumu=CİK olarak yazılacaktır.
Örnek Çalışma eklenmemiştir.

AMAÇ: Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan Hükümlülerin kendi talepleri ve Adalet Bakanlığının izni ile gitmek istedikleri CİK'larına ücretleri kendileri tarafından karşılanmak üzere gidebilmektedirler. Bunun için gidilecek mesafe (gidilecek araca göre yakılan yakıt ücreti değişiklik arz etmektedir) + araç sürücüsü (birden fazla) + astsubay (biden fazla olabilir) + uzman çavuş (birden fazla) + er (birden fazla) ücretlerinin hesaplanması ve sonucunda Resmi evrak şeklinde imza açılan rapor oluşturma. Bu ücretler Yurt İçi Harcırah tablosuna göre kıdem+derece ve ek göstergeler baz alınarak hesaplanmaktadır. Kısaca yapmak istediğim bu, ancak dediğim gibi benzer şekilde olan örnekler kafamı karıştırdı.

( mesafe x ... TL, şoför sayısı x .... TL astsubay x ... TL, Uzman Çavuş x .... TL ve Er x ... TL )


Ülkemizde toplamda 326 Ceza İnfaz Kurumu bulunmaktadır. Bunlar il ve ilçelerde yer almaktadır. Bu Ceza İnfaz Kurumlarının Adıyaman Ceza İnfaz Kurumuna olan uzaklıklarını KM cinsinden hazırlıyorum.

Şöförleri, astsubayları, uzman çavuşları, erleri ve araca göre yakılan yakıt tablolarını nasıl bir şekilde hesaplamam gerektiği ve kullanacağım ana form üzerinde nasıl bir bağlantı kurmam gerektiği hakkında öneri ve benzer örnekler hususunda yardım talep ediyorum.

Bittiği zaman bu program 326 CİK'te olmasa bile büyük bir çoğunluğunda iş yükü ve yalnış hesaplamaların önüne geçecektir.


Saygılarımla...
sayın mntf02,

siz de takdir edersiniz ki,Site Kuralları gereği talepleriniz için örnek uygulamanızı eklemeniz yerinde olacaktır.zira,örnek olmaksızın anlatımlar ile hem konunuzda mesaj yoğunluğu söz konusu olacaktır hem de anlaşılabilme sorunlarına maruz kalınmasına nende olacaktır.

Bu nedenle,
İçeriğinde farazi gerçek dışı veriler ve 5-10 kayıt barındıracak şekilde örnek uygulamanızı yeniden bir yedeği üzerinden oluşturup konunuza dahil ediniz.ayrıca,2007 olarak incelenebilmesine de imkan sağlayacak şekilde önceki sürüm olarak da dahil etmeyi unutmayınız.

Böylece,katılımcılar tarafından daha verimli bilgi ya da örnek paylaşımları sunulabimesine imkan sağlamış olursunuz.

son olarak,incelediğinizi beyan ettiğiniz örnek uygulamaları denemelerde bulunduysanız ve bu denemeler neticesinde bir sorunla veya hata ile karşılaştıysanız,gerek bu hatanın tam adını veya gerekse de oluştuğu esnadaki ekran görüntüsünü de eklemeniz yerinde olacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
sayın mntf02,


konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.
site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayın atoz112,

iş yerimdeki internet bağlantısında yaşanan sorunlar, bazı sitelere erişimin engellenmesi, PC değişimim nedenlerinden ötürü yolluk hesaplama programımda 1 adım bile ilerleme gerçekleştiremedim. En kısa sürede yeni bir form ve örnek hazırlayarak tekrar ekleyip yardım talebinde bulunacağım.

Saygılarımla
sayın mntf02,

sadece hatırlatma olması adına;
uygun gördüğünüz bir zaman sürecinde eklemeyi beyan ettiğiniz örnek uygulamanızı,kullandığınız sürümü de profilinizde fark edince,önceki sürüme göre de eklemeniz yerinde olacaktır,bu sürümleri kullananlar tarafından da incelenebilmesi için.

önceki sürüme göre kaydetme işlemine kolaylık sağlaması ya da fikir vermesi için,aşağıda bağlantısı yazılı konunun 4.mesajında yazılı hususları uygulamayı deneyebilirsiniz.teşekkürler.

otel otomasyonu

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Arkadaşlar,

istediğim gibi olmasa da kabataslak hazırladığım örnek uygulamayı yüklüyorum. Uygulama içerisinde 7 adet tablo, 7 adet form ve 1 adet ana form ve 1 adet rapor bulunmakta.

Tüm işlemler Frm-NakilHesapTablosu formu üzerinden yapılacak. Bu form üzerinde 5 adet seçim alanı ve 5 adet metin alanı bulunmaktadır.

5 ADET SEÇİM ALANIN İŞLEYİŞİ

1-İller = Seçilen il ve Adıyaman'a olan uzaklığı Raporda belirtilen metin kutularında gösterilir.

2-Asker = Seçilen askeri personelin ismi ve günlük yevmiye tutarı ve rütbesi raporda ilgili alanlarda gösterilir. Ayrıca seçili olan rütbelinin günlük yevmiye tutarı raporda yer alan Ücret Çarpım Tutarı alanında gösterilir ve Frm-NakilHesapTablosunda yer alan YEVMİYE alanında alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda yer alan ARA TOPLAM metin kutusunda gösterilir.

3-Sürücü = Seçilen Sürücü ismi ve günlük yevmiye tutarı ve rütbesi raporda ilgili alanlarda gösterilir. Ayrıca seçili olan rütbelinin günlük yevmiye tutarı raporda yer alan Ücret Çarpım Tutarı alanında gösterilir ve Frm-NakilHesapTablosunda yer alan YEVMİYE alanında yer alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda yer alan ARA TOPLAM metin kutusunda gösterilir.

4-Araç = Seçili olan aracın Raporda plakası, araç marka ve modeli gösterilir. seçilen aracın KM bazında yaktığı tutar ile seçili ilin KM'si çarpılıp, Nakil Gün Sayısı metin kutusunda yer alan rakam ile çarpılarak yakıt tutarı tespit edilir. Rapor kısmında yer alan Gidiş Dönüş metin kutusu sürekli olarak 2 olarak sabittir.

5-Mahkum = Seçili olan mahkumlar ve bulundukları oda raporda yer alan Oda ve Mahkum Adı Soyadı alanında listelenir.

Frm-NakilHesapTablosunda yer alan Jandarma Er sayısı alanına görevlendirilen er sayısı yazılır, er sayıda raporda yer alan Jandarma Er Sayısı alanında gösterilir, Er sayısı 21.33 TL ile çarpılarak YEVMİYE alanında yer alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda Jandarma Er Sayısı alanında altında yer alan metin kutuna yazdırılır.

Frm-NakilHesapTablosunda yer alan Konaklama Gün Sayısı alanına rakam girildiğinde daha sonra belirleyeceğim ücret tutarı ile çarpılarak raporda yer alan KONAKLAMA ÜCRETİ VE GÜN SAYISI alanına gün sayısı yazdırılır altına da toplam persenel sayısı ile çarpılarak rapordaki ilgili metin kutusuna yazdırılır.

Unuttuğum yer olursa daha sonra ekleyeceğim.

Saygılarımla
Sayın mntf02,

(Sadece bir bilgilendirmede ve düzeltmede bulunmak adına)

Her ne kadar gerek konunuza katılımcılığından veya gerekse de saygınızdan ibaret olsa da açıklamalarınızda ne bana ne de bir başka katılımcıya dair direkt muhatap gibi hitap edip konuyu karşılıklı diyalog durumlarına çekmek gibi algılanmaması ve düşünülmemesi için,yine her ne kadar sizden izin almaksızın dahi olsa da hoşgörünüze sığınaraktan hitap olarak açıklama öncesine girizgah olarak yazmış olduğunuz

“Sayın atoz112”

ifadenizi,

“Arkadaşlar,”

olarak kendi inisiyatifimi kullanmak sureti ile değiştirmeyi ve böylece,konunuzu “GENEL” zeminine çekerek tüm katılımcıların da paylaşımlarına uygun duruma getirmeyi doğru bulmaktayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2