AccessTr.neT

Tam Versiyon: Farklı formlarda bulunan giriş-çıkış tutarının Kasa formuna eklemek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Benim eklediğim kod, avans formuna veri girişi yaptığında veriyi kasa tablosuna kaydetmek için. Kod sadece avans formunda çalışır. Üst mesajınızda belirttiğiniz diğer kayıt işlemleri için eklediğim kodda düzeltme yapmalısınız.

Ayrıca, anlamadığım olay, bu veriler zaten tabloya kaydediliyor, aynı veriyi farklı tabloya niye kaydediyorsunuz? basit bir DCount kodu ile avans tutarını formda gösterebilirsiniz.
Sayın Ozan Hocam,
-Avans için yazdığınız kodu düzenleyerek frm_MAAS a uyguladım ve çalıştı,yalnız frm_Maas,frm_MAASODEME formu içinde çalıştığından frm_MAASODEME formunda çalışmadı.
-Proje içinde birden fazla hesaplama yapılmış formlar var(Maasodeme,Urungırıs,uruncıkıs) ve bunların dışında günlük gelir giderinde Kasa ya işlenmesi gerektiği için
-DCount uygulaması hakkında ise hiç bir bilgim yok.
Saygılarımla.
Alt form içerisinde olduğu için kriterin değişmesi gerekiyor kodu aşağıdaki ile değiştiriniz.


DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_KASA ( ISLEMTARIHI, NAKIT1, GIDERCESIDI ) SELECT tbl_MAAS.ODMTAR, tbl_MAAS.ODENEN, tbl_PERSONEL.ADISOYADI FROM tbl_MAAS INNER JOIN tbl_PERSONEL ON tbl_MAAS.PERSID = tbl_PERSONEL.PERSID WHERE (((tbl_MAAS.ODMTAR)=[Formlar]![frm_MAASODEME]![frm_MAAS].[Form]![ODMTAR]) AND ((tbl_MAAS.ODENEN)=[Formlar]![frm_MAASODEME]![frm_MAAS].[Form]![ODENEN]));"

sizin düzenlediğiniz ölçüt

[Formlar]![frm_MAAS]![ODENEN]

düzeltilmiş hali

[Formlar]![frm_MAASODEME]![frm_MAAS].[Form]![ODENEN]
Sayın Ozan hocam,
-Yazdğınız kodu eskisiyle değiştirdim sorunsuz çalışıyor,Hem avans  hemde maaşodeme'ye veri girdim,ancak burada kasada Kişi isminin önüne Örneğin AHMET KARA -Avans,AHMET KARA -Maaş şeklinde belirleyici olması için ekleme yapabilirmiyiz.
-Urungırıs ve Çıkış içinde aynı yolumu izelememiz gerekiyor,eğer öyleyse buradaki alanlar hesaplanmış alanlar,bunlar için ne yapabilirız.
Saygılarımla.
               
Koddaki

tbl_PERSONEL.ADISOYADI

yerine

[ADISOYADI] & '- Maaş' AS gidercesidi

yazarsanız, adı soyadı ile birlikte "- Maaş" kelimesi ekler.

kodun son hali


If MsgBox("İşlem kaydedilsin mi?", vbInformation + vbYesNo) = vbYes Then

DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_KASA ( ISLEMTARIHI, NAKIT1, GIDERCESIDI ) SELECT tbl_MAAS.ODMTAR, tbl_MAAS.ODENEN, [ADISOYADI] & '- Maaş' AS gidercesidi FROM tbl_MAAS INNER JOIN tbl_PERSONEL ON tbl_MAAS.PERSID = tbl_PERSONEL.PERSID WHERE (((tbl_MAAS.ODMTAR)=[Formlar]![frm_MAASODEME]![frm_MAAS].[Form]![ODMTAR]) AND ((tbl_MAAS.ODENEN)=[Formlar]![frm_MAASODEME]![frm_MAAS].[Form]![ODENEN]));"
DoCmd.SetWarnings True
Else
Me.Undo
End If
Sayın Ozan Hocam,
-Emeğiniz için çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık.
-Maaş ve Avansla ilgili  kısmı böylece tamamlamış olduk,
-Ürüngıriş ve Çıkışla ilgili kısım kaldı.
Saygılarımla.
Sayfalar: 1 2 3 4 5