AccessTr.neT

Tam Versiyon: MsgBox ile uyarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
hayırlı cumalar arkadaşlar

accessde form açıldığında olay yordamına msgbox yazdığımda hoş geldin uyarısı alıyorum.

acaba şu şekilde bir uyarı almak mümkün mü ?

Form 1 açıldığında, eğer ayın 1 i ile 5 i arasında bir tarih varsa (sistem saati yada ilişkisiz metin1 deki tarih) bana "Aylık yapılacakları yaptınız mı?" şeklinde uyarı vermesini istiyorum.

saygılarımla
(07/08/2015, 12:47)Altan Can yazdı: [ -> ]Form 1 açıldığında, eğer ayın 1 i ile 5 i arasında bir tarih varsa (sistem saati yada ilişkisiz metin1 deki tarih) bana "Aylık yapılacakları yaptınız mı?" şeklinde uyarı vermesini istiyorum.

Yazdığınızdan birşey anlaşılmıyor, tarih 1 ile 5 arasında değilse uyarı istemiyor musunuz?
hocam eğer tarih 01-05 aralığında bir gün ise uyarı istiyorum
Kodu aşağıdaki ile değiştiriniz.

If Day(Date) < 6 Then

MsgBox "Aylık yapılacakları yaptınız mı?"
End If
Sayın Can,

Ben de,henüz daha başlangıcında olmanız nedeni ile ve önemli olacağı düşüncesinden yola çıkarak aşağıdaki bilgilendirme ile bir katkıda bulunmak isterim.

kod sayfanızda,ilk başlangıç satırında; Option Compare Database ifadesinin yerine,Option Explicit ifadesinin yer almasına özen gösteriniz.

Fakat,eğer kodlarınız genelinde;ilk satırında SADECE Option Compare Database ifadesi yazıyorsa veya Olay Yordamları içerisinde On Error Resume Next ifadesi yer alıyorsa; hataları görme imkanı vermeksizin uygulamanın işleyişte bulunmasına devam eder.

Bu nedenle,ileride çeşitli nitelikte sorunlara veya hatalara maruz kalmamak adına,her zaman uygulamalarınızdaki kod sayfasında ilk satırda Option Explicit ifadesinin yer almasına önem vererek özen göstermeye gayret ediniz. OptionExplicit ifadesinin gerekliliğini belirtmek için,aşağıdaki tanımlamalar yeterli olacaktır kanısındayım.

Option Compare Database (seçenek karşılaştırma);

ikili değer,metin değeri,dize karşılaştırmalarında tanımlı değerlerin karşılaştırmasını yapmak için kullanılır.veritabanının sıralama kodlaması tarafından belirlenir.

Option Explicit (Belirgin seçenek);

uygulamada kullanılmakta olan değişken isimlerinde bir hata söz konusu olduğunda tanımsız bir değişken kullanıldığına dair bu hatayı bildirerek,değişken isimlerinin Dim, Private, Public, ReDim veya Statik deyimi ile doğru tanımlanmasına bir zorunluluk getirir. Böylece,uygulamanın bu hatalardan arınarak sağlıklı çalışmasına imkan sağlar.
Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
teşekkürler
Sayfalar: 1 2