AccessTr.neT

Tam Versiyon: Butona tıklandığında kutucuk içindeki sayı nasıl artar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Belli bir süre içinde bir ilaçtan poliklinikte ne kadar yazıldığını hesaplamak istiyorum ilacın yanındaki butona bir tıklatıldığında kutucuk içindeki sayı bir artacak

tabii ki sayı değerinin adedini tabloda saklayacak. Bir gün sonra açıldığında tekrar kaldığı yerden artmaya devam edecek
Bu konuda yardım edebilirmisiniz

Örnek veritabanı ilişikte
ilacAdedi = ilacAdedi + 1
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70


Şeklinde kodu tıklamaya ekleyin deneyin
ekledim her tıklandığında bir artıyor fakat
her ilacın ayrı ayrı nasıl artacak

Hocam tekrar bir örneğe bakabilirmisin

İlaç ismi solda yazıyor. O ilacin kutucuğunu nasıl belirteceğiz
Sizin iki adet tabloya ihtiyacınız var. Birinci tabloda ilaçlar olacak ikinci tabloda da satışlar olacak. Birinci tablodaki otomatik sayı alandan ikinci tablodaki Sayı türündeki alana Bire-Çok türünde ilişki kuracaksınız. Her satış yaptığınızda satışlar tablonuza kayıt ekleyeceksiniz. Sonradan kaç tane sattığınızı bulmak basit bir işlem.

Eğer bu türde bir sistem kurmazsanız Access kullanmanızın hiçbir manası olmaz. Kağıda bir çizik atmakla aynı işlemi yapmaya çalışırsınız. Tablolarınızı tekrar tasarlayın takılırsanız yazı yardımcı olalım.
tasarlamaya çalıştam ama bilgi yetersiz

bir bakabilirmisiniz
Öncelikle teşekkür ederim hazırcılık yapmayıp uğraştığınız için. Böyle durumlarda yardımcı olmak daha zevkli oluyor.

Gayet güzel olmuş ufak tefek hatalar eksikler var birlikte düzeltelim. Satışlar tablonuzda yer alan satisID Sayı türünde değilde Otomatik Sayı olursa daha iyi olur. Bu alan sayesinde her satışınızı bir diğerinden ayırmada yardımcı olacaktır. Diğer tanımladığınız alan satislar Sayı türünde olmuş doğru ancak ismini daha iyi bir şey yapalım. satislar alanının ismini ilac_idfk (idfk = ID Foreign Key ilk harfleri) olacak şekilde değiştirdim. İki tablo arasındaki ilişkiyi işte bu iki alan arasında yapmamız gerekiyor. Yani satislar tablosunda satisID Oto.Sayı olacak ilac_idfk ise ilaçlar ile ilişki kuracağımız alan olacak.

Yaptığınız her satışın tarihini, miktarını, fiyatını kaydetmek isterseniz yeni alanlar ekleyebilirsiniz.

Her iki tablo için birer form oluşturacağız ve Satışlar için olan formu İlaçlar Formu tasarım halindeyken içine sürükleyerek Alt Form yapacağız. Artık her ilacın satılması vb. bilgileri daha ayrıntılı takip edebileceksiniz. Örnek dosyayı inceleyin lütfen.
Sayfalar: 1 2 3 4