AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıt Edilen Bilgileri Görüntüleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba,

Elimde bilgi girebileceğim ve belirlenen tarihte hatırlatıcı bir Access dosyası var.

Bu dosyaya silme,güncelleme eklemek ve eklediğim kayıtları görüntüleyebileceğim bir alan eklemek istiyorum.

Şablonu ekte gönderiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz ?
Sayın onurss,

Alıntı:...silme,güncelleme eklemek ve eklediğim kayıtları görüntüleyebileceğim bir alan eklemek istiyorum...

ifadenize yönelik olarak,
kast ettiğiniz eğer F_ARAC_KAYIT adlı form üzerinde kayıtların gösterilmesi ve eklenecek kayıt silme butonu ile kayıtların silinmesi ise,yapılması gerekenler;

1) F_ARAC_KAYIT adlı formu tasarım olarak açınız ve kod sayfasına geçiniz.(ALT + F11)

2) Formun Açıldığında olay yordamında yazılı yeni kayıt ekleme kod ifadesini içerdiği için,bu olay yordamını tamamen etkisizleştiriniz.

3) İlgili formun ÖZELLİKLER-BİÇİM sekmesindeki GEZİNTİ DÜĞMELERİ satırını EVET olarak değiştiriniz.

4) Formun üzerine bir metin denetim kutusu (textbox) ekleyiniz ve ÖZELLİKLER-VERİ sekmesindeki Denetim Kaynağı satırını ARACID alanı ile ilişkilendiriniz.

5) Formun üzerine bir buton ekleyiniz ve Tıklandığında olay yordamı içerisine aşağıdaki kod ifadelerini kopyala-yapıştır ile ekleyiniz.

Kod:
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "DELETE FROM T_ARAC WHERE ARACID=" & Me.idal
DoCmd.SetWarnings True

Me.Requery
Me.Refresh

Son olarak,
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,yukarıda yazılı hususların uygulanması ile hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.bilginize.
 
iyi çalışmalar,saygılar.
İlginizden ötürü teşekkür ederim. Son olarak F_ARAC_KAYIT kısmında son eklenen kayıt geliyor. Boş olarak gelmesini nasıl sağlarım ?
sayın onurss,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,
ilgili formdaki Kaydet butonunun Tıklandığında olay yordamı içerisinde en son satır olarak (end sub ifadesinin bir üstüne)

Kod:
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

yeni kayıt açma kod ifadesini yazdığınızda,kaydetme işlemi bittikten sonra yeni bir kayıt ortamına hazır hale gelir.bilginize.

iyi çalışmalar,saygılar.
Tekrar teşekkür ederim, belirttiğiniz komut kodların içerisinde yer alıyor ancak ilk kayıt aşamasında 2 numaralı kayıt çıkıyor.

Son birkaç sorum daha olacak mümkünse; Plakayı benzersiz hale getirdim. Plaka yazınca daha önce kayıt varsa otomatik çıkmasını sağlayabilirmiyiz ?
sayın onurss,

Öncelikle bir hususu belirtmekte fayda var.konunuzdaki talebiniz;kayıt gösterme ve silme işlemlerini yapabilmek idi.dolayısı ile,yapılan işlem de SADECE kayıtların gösterilmesini ve kayıt silme işlemlerinin yapılmasını sağlamak.bunun dışında herhangi bir işlem veya düzenleme yapılmamıştır ve eklenen örnekte de SADECE buna dikkat edilmiştir.

Konunuzun 3.mesajındaki yeni kayıt alanı açma işlemi için önerilen de,sadece bu talebinizi nerede ve nasıl uygulanabileceğine dairdir.

1)

Alıntı:...belirttiğiniz komut kodların içerisinde yer alıyor ancak ilk kayıt aşamasında 2 numaralı kayıt çıkıyor...

ifadenize yönelik olarak;
Açtığınız konuda eklediğiniz uygulama içerisindeki T_ARAC adlı tabloda sadece 1 adet kayıt mevcuttu ve id değeri de 2 idi.sanırım,ekleme esnasından ya sizin ya da alıntısını yaptığınız uygulamada hazırlayıcı tarafından id değeri 1 olan kayıt silinmiş olabileceğinden dolayı,2 nolu kaydın gösterilmesinin nedeni de, bu.sonrasında eklenecek id değerleri de akabinde takiben 3 ve sonrası olacaktır.


2)

Alıntı:...Son birkaç sorum daha olacak mümkünse; Plakayı benzersiz hale getirdim. Plaka yazınca daha önce kayıt varsa otomatik çıkmasını sağlayabilirmiyiz ?...

talebiniz ile ilgili siz de takdir edersiniz ki bu açtığınız asıl konunuzun dışında başka bir talebi içermektedir.dolayısı ile,yeni bir konu açıp hem bu talebinizi beyan ediniz hem de içeriğinde farazi gerçek dışı verileri ve birkaç kaydı barındıracak şekilde örnek uygulamanızı ekleyiniz.

Böylece,hem siteye yeni bir konu eklemiş olursunuz hem de benzer soruna maruz kalan diğer üyelerin site içi aramalarda inceleyebileceği alternatif bir konu edinmelerine imkan sağlamış olursunuz.

Son olarak,

3)

Alıntı:Sil butonu eklemişsiniz ancak bir türlü çalıştıramadım.

ifadeniz için de,sizin denemede bulunduğunuz uygulamanızı eklemeniz yerinde olacaktır.bu uygulama üzerinden bahsini yapmak daha verimli olacaktır kanısındayım.aktarımlarda ya da kodlamalarda hatalı işlem olabilir düşüncesi ile.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2