AccessTr.neT

Tam Versiyon: Otomatik kayıt sıfırlama sorununu cözemiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Projem yarım kaldı mevcut tablolarda bulunan evrak kayıt numarasını her yıl başı itibari ile sıfırlanması gerekiyor bu nedenle  tabloma yakın bir örneği EK’teki dosyada gönderiyorum. Yapmak istediğim şey bir veri girişi yapılan form var ikinci formda ise tablo bölümünde bulunan veri tabanı kayıtlarını silecek ve otomatik sayıyı sıfırlayacak olan butonun bulunduğu form. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Mevcut kodları denetim ama bir türlü olmadı acaba ofis 2003 uygulamasından mı kaynaklanıyor anlamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
arkadaşlar sorunu çözebilen var mı acaba ??
Sayın SCOCUK,

öncelikle;aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,kullanım süreçleri nezdinde uygulamanızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.

TAVSİYELER

1) Lütfen;tablo ve alan adlarında isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.

2) İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.

3) Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.

4) Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.

5) Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.

6) Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.

Uygulamanız hakkında aşağıdaki bilgilendirmelerin yapılması uygun görülmüştür.

YAPILAN İŞLEMLER
1) Uygulamanızın yapısında sanırım sorun olsa gerek ki bazı işlemlerin yerine getirilmediği gözlenmiştir.gerek bu nedenden ve gerekse de yukarıda tavsiye niyeti ile yazılı bulunan hususların geçerli olmasından dolayı,yeni bir uygulama geliştirilerek uygulamanız tekrar oluşturulmuştur.

2) Daha öncesinden aşağıda bağlantısı verilen konunun 8.mesajında benzer nitelikte bir talep üzerine hazırlanmış örnek uygulama baz alınmak sureti ile,sizin uygulamanıza adapte edilerek hazırlanması sağlanmıştır.

Alıntı:…her yıl başı itibari ile sıfırlanması gerekiyor…

talebinizden dolayı,

otomatik sayı

3) Sorgu2 adlı sorgu oluşturularak,ALTER TABLE Sql sorgu ifadesi ile otomatik sayı resetleme işlevi sağlanmıştır.

4) Vgirisi adlı tabloya tarih alanı eklenerek,tarih kontrolünün yapılması ve eğer ki yeni bir seneye girilmişse bu kontrol ile yeni tarihe göre kaydetme işleminin yapılması sağlanmıştır.Zaten sizin talebiniz de,her sene bu otomatik sayının yenilenmesi idi.

5) Denemelerinizde iki çalışmada bulunduğunuz takdirde,burada yapılan işlemlerin nasıl işledi daha net anlaşılacaktır.
a) İlk önce,normal yeni kayıt işleminde bulunmayı deneyiniz.
b) Bir diğer deneme olarak da, (önce uygulamanızdaki formları kapatınız),bilgisayarın sağ alt kısmındaki (bar çubuğu üzerinde görülen) saatin üzerine sol tuşla tıklayınız ve saat ve tarih ayarı penceresini açınız.Yıl için geçerli olan açılan kutu üzerinde yılı 2016 olarak değiştirip bu pencereyi kapatınız. Ve son olarak da,veri_girisi adlı formu çalıştırınız.

Formu çalıştırdığınızda,ekranda uyarı mesajı belirecek;yeni bir döneme (bir sonraki yıla) geçildiğine dair.ardından,yönlendirmeler neticesinde gerekli işlemleri tamamlayınız.

Bitimde ise,yeni dönemde yeni bir kayıt giriş yaparak gerek form üzerinden veya gerekse de tablo içeriğinden kayıt durumlarını inceleyiniz.

NOT:denemeleriniz sonrasında,Yıl değerini saat ayarlarından tekrar 2015 olarak değiştirmeyi unutmayınız.

Son olarak,kendi asıl uygulamanıza adapte ederken,uygulamanıza aktarmanız gereken Sorgu2 adlı sorgu.ayrıca, veri_girisi adlı form üzerinde yer alan Metin10 metin kutusu ve Komut9 butonu da unutmayınız.bir de,ilgili kodları da tekrar ayrıntılı incelemeyi de ihmal etmeyiniz.

Elbette ki,bu talebinize yönelik olarak;farklı alternatif bilgi ya da örnek paylaşımları da olabilecektir,katılımcılar tarafından.bu,sadece kendi adıma ilk etapta öneri olması adına sunmak istediğim bir paylaşımdır.bilginize…İyi çalışmalar,saygılar.
Üstadım öncelikle gecikmiş olan teşekkür için kusura bakmayın. Gerçekten yardımınız çok ama çok işime yaradı çok çok teşekkür ederim.