AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıta Ait Butonu Pasif Yap
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sayın Atoz112 uzun uzun açıklama yapmış. Bütün söylediklerine katılıyorum. Bu arada bazı ilavelerim olacak. Devamlı bir formda tablodan veri almayan nesneler tek bir isimle anıldıkları için beraber hareket ederler. Mesela burada da komut5 için disable komutu yazıldığında o form üzerinde aslında tek bir komut5 butonu olduğu için tüm "giriş" butonları aynı şekilde davranacaklardır. Sizi zorlayan, önünüzü tıkayan yetersizlik budur. Bunu tamamen fikir üreterek aşmak gerekecek. Ben de şunu yaptım:

1- Öncelikle tabloya bir evet/hayır ekleyip form üzerine yerleştirdim ve gizledim. Böylece bir anahtarım oldu. Adı onay11. Artık bu anahtarın işaretli ya da işaretsiz olmasına göre davranabilirim.

2- Komut düğmelerini maalesef metin kutusu ile değiştirdim. Çünkü bir butonu koşullu biçimlendirmeye tabii tutamadım. "Giriş" metin kutusuna sağ tık yapınca koşullu biçimlendirmede onay11'e göre bu metin kutusunun (biz buna düğme desek) pasif olmasını sağladım.

Fakat bu iyi bir yöntem değil. Benim yaptığım değil, sizin uyguladığınız yol doğru değil. En doğrusu, bir barkodlu kart yaptırın personele. Bir tane de barkod okuyucu koyun sisteme. Her kartta kişiye özgü barkod olsun. Sadece ekranda barkod numarası olan bir metin kutusu gelsin ve barkodunu okutarak (içeriğini görmeden) otomatik giriş yapabilsin. Çıkış için de  yine aynı yöntemle çıkabilsin. Doğrusu budur. İşi buna dönüştürürseniz seve seve yardımcı olurum. Hatta sitemizde bunun kalıbını yayımlamıştım. https://accesstr.net/konu-gercek-barkod-...7ek+barkod konusundaki örnek olarak yaptığım çalışma size yol gösterebilir. Oradaki program personel kartlarını hazırlar. Bir de giriş formu koydunuz mu tamam işte. Geriye kalan saate göre tabloya kayıt işlemleri.
İlginiz için çok teşekkürler. Söylediklerinizi okuyup değerlendirince hak verdim sizlere.
Sayın mr.mustafa,

Talebinize yönelik olarak paylaşılan bilgilendirmeler nezdinde (bu arada,sayın demiral bey'e de katılımı ve paylaşımları için teşekkürler) durum değerlendirmeniz neticesinde sizin de olumlu bir yaklaşım ile ve talebinizi tekrar gözden geçirmek sureti ile yeniden bir yapılandırma ya da düzenleme ile uygulamanızda değişimler veya yenilenmeler veyahut da en başından bir hazırlanma düşüncesi sonucunda bir gelişme kaydederek ilerlemede bulunacağınız anlaşılmaktadır.

Dolayısı ile de,bu konudaki talebiniz için paylaşılan bilgilendirmelerin sizin adınıza hem olumlu bir geri dönüşü hem de çözüme ulaştırıldığı varsayımı ile konunuzun Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınması uygun görülmektedir.

Eğer sizin de bu konunuz hakkında başka bir paylaşımınız yok ise,konunuzun çözüme ulaştırıldığını ve kapatılabileceğini yine buradan beyan etmeniz yerinde olacaktır.bilginize.

İyi çalışmalar,saygılar.
Sorularıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Aydınlatmalarınız sonucunda vt ile ilgili düşüncelerim değişmiştir.Açmış olduğum konu çözüme ulaşmıştır. Bu sebepten dolayı açmış olduğum konu kapatılabilir. Teşekkürler
Sayfalar: 1 2