AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ajandaya yeni veri kaydeden ve eski verilere gün gün bakılabilme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar 3 yıl önce bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum ve 3 yıldır farklı bir iş yapıyordum yeni alanımla ilgili bir işe girdim ve haliyle işverenim benden basit programlar istiyor ve ben bişeyler yapıyorum ama çokta işle alakalı işler olmuyor. Img-cray  Img-cray Mesela şöyle bir iş var onun başlama ve bitiş tarihi var onun içeriğiyle birlikte hem içerisine bişeyler ekleyecegimiz hem de ajanda gibi gün gün hem yazıp hem okuyabileceğimiz bir şeyler yapmam lazım.Tam anlamıyla anlatamamış olabilirim ama programları kullanmayalı çok oldu kodları hatırlayamıyorum.Kodları bulsam bile nasıl nereye yazacağımı hatırlayamıyorum acil yardım lütfennn=( Img-cray  Img-cray  Img-cray
sayın konak,

Site Kuralları sayfasını tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,

site arama sayfasında "günlük" ya da "ajanda" ifadelerini yazmak sureti ile edineceğiniz çeşitli konulardaki bilgi ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

son olarak,
edineceğiniz bilgiler ve örnekler neticesinde içeriğinde farazi gerçek dışı ve 5-10 kayıt olacak şekilde bir örnek uygulama hazırlayınız.

katılımcılar tarafından bu örnek ve açıklamalarınız akabinde gerekli uygun görülen paylaşımlar yapılabilecektir kanısındayım.bilginize.

iyi çalışmalar,saygılar.
Benim de sorunum zaten ilerleyememem.Şu ana kadar yaptığım hiç hoşuma gitmediğimden dolayı zaten yardım istiyorum.Zaten sorunumu da anlatmıştım aslında.Bu konulara 3 yıldır ara verdiğimi mesela.Yine de teşekkürler.
Sayın konak,

Önceki mesajda bahsi geçen ifadeleri aratmak sureti ile edineceğiniz örnek uygulamaları tercihinize göre kullanabilirsiniz ya da eğer incelediğiniz konulardaki örnekler istediğiniz gibi değil de harici bir uygulama hazırlatmak talebinde veya beklenditisndeyseniz bu özel bir çalışma içereceğinden İletişim sayfasından yönetim ile irtibata geçebilirsiniz.

Ya da,

Alıntı:...Şu ana kadar yaptığım hiç hoşuma gitmediğimden dolayı...

ifadeniz üzerinden gidilecek olunursa;
Siz,hazırlayıp “hoşunuza” gitmediğini beyan ettiğiniz hali ile örnek uygulamanızı konunuza ekleyiniz.katılımcılar tarafından nerede nasıl hatalar veya sorunlar mevcutsa,bunların paylaşımlarının yapılmasına zemin hazırlayabilirsiniz.böylece,kendi hazırladığınız bir örnek üzerinden paylaşımlar sonucunda kendiniz bir uygulama geliştirme imkanına erişebilirsiniz.bilginize…

iyi çalışmalar,saygılar.
O halde ekte belirteyim örneği.Şöyle ki ;
İçerisine tarihleri ekleyip not yazabilmek istiyorum ayrıca bunlar görünsün ve sürükleyip yeni bir tarihe eklenebilir hale gelmesini istiyorum.Sitede çok beğendiğim bir örnek var fakat tasarım görünümüne giremiyorum onu da randevum ekinde göderiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum çünkü tıkandım kaldım.
İyi çalışmalar.

(ajanda yeni yazan benim hazırladığım)
Sayın konak,

Gerek “beğendim” ifadeniz ile eklediğiniz örnek uygulama ve gerekse de sizin çalışmanızı içeren örnek uygulamanız incelendiğinde aşağıdaki hususlara yönelik olarak yorumların ve düşüncelerin paylaşılması uygun görülmüştür.

1) “beğendim” ifadeniz ile eklediğiniz örnek uygulama,içeriği itibarı ile;haftalık olarak gün gün kayıtların tutulmaya çalışıldığı bir randevu ya da not alma işlevi gören bir uygulama.

2) “…tıkandım kaldım…” ifadeniz üzerine bu örnek üzerinden bir adapte etme işlemi uygulamışsınızdır beklentisi ile sizin kendi uygulamanız incelendiğinde herhangi bir adaptasyonun olmadığı anlaşılmıştır.

Elbette ki bunda,”… beğendiğim bir örnek var fakat tasarım görünümüne giremiyorum…” ifadenizden dolayı bir alıntı yapabilme durumunuz olmadığı fark edilmiş dahi olsa,yine de;en azından içeriğine bakamıyor dahi olsanız benzer bir girişimde bulunma çabasında olmanız iyi olacaktı.fakat,kendi uygulamanızda sadece proje kayıtlarınızın tutulduğu nesneler mevcut.

3) Kaldı ki,yeri gelmişken MUTLAKA belirtmekte fayda var;uygulamanızı ister bu hali ile isterseniz de randevu ya da başka eklemeler dahi yapacak olsanız bile,düzeltilmesi ve yeniden yapılandırılması çok önemli ve sizin için ileriye yönelik olarak bu uygulamanın kullanımı hususunda selameti açısından çok gerekli uyarıları da yapmayı uygun ve şart buluyorum.

öncelikle,aşağıda bağlantısı yazılı konuyu okumanız verimli olacaktır kanısındayım.


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Şüphesiz ki,bu uyarıları uygulamakta veya gerçekleştirmekte kendinizi buna vakıf veya yeterli görmeyebilirsiniz fakat en azından site genelinde bu hususlara yönelik olarak sayısız olarak hemen hemen çoğu konular içerisinde katılımcılar tarafından yeri geldiği düşünülerek bahsi yapılarak paylaşımlarda bulunuldu.gerek bu konular ve gerekse de burada yazılı hususların her bir ifadesinde araştırma yapmak sureti ile ne kast edildiği ve neden gerekli olduğuna dair bir araştırma ve bu araştırmalar neticesinde edinilen kaynakların incelenmesi ile hem bilgiler öğrenebilir hem de kendinizi geliştirebilirsiniz.önceleri kendilerini yetersiz bulup da sonraki zaman süreçleri ilerledikçe kendilerini geliştirdiklerini ve bir şeyler öğrendiklerini beyan eden üyelerimiz mevcut.bu nedenle,öğrenilemeyecek ya da geliştirilemeyecek bir durum yoktur,sadece gayret,azim ve istek fakat en önemlisi de edinilen her bir bilgiyi denemelerde bulunarak tecrübe kazanmak gerek.yapıldı ve siz de yapabilirsiniz.

Çünkü,katılımcılara;sizin de gayret gösterdiğiniz ve direkt özel uygulama yaptırma isteğinde olmadığınızı da göstermeniz ve bunları hep beraber sağlamanız gerekmektedir.aksi durum,özel uygulama yaptırma kapsamına girer.bu da,hoş olmayacaktır,katılımcılar adına.zamanı ve emeği,hep beraber tüketmek gerekir ki,verimli bir ekip çalışması olsun.
Bu nedenle,elbette ki takdir ve tercih sizindir fakat,ben bu randevu (veya ajanda da diyebilirsiniz) işlemine geçmenizden öncesinde,bunu bir kenara bırakıp uygulamanızın şu anki hali üzerinde bir düzenleme yapılmasını size önermeyi uygun buluyorum.bunun için de yine aşağıda bu konuda nacizane olarak paylaşmayı istediğim hususlar söz konusu.tekrarlamakta fayda var,elbette ki bu yorumlarıma dair tercih ve takdir sizindir.

1) Yeni bir boş uygulama üzerinden de sıfırdan başlayabilirsiniz ya da bu hali hazırda olan uygulamanızın bir yedeğini çıkartmak sureti ile üzerinden de çalışabilirsiniz.

2) İlk olarak,yukarıda önerilen ilk 4 maddeyi gerçekleştiriniz.

3) Ardından, Anasayfa adlı formunuzun içerisinde YENİ ifadesinin yer aldığı buton ile oluşturduğunuz anasayfayeni adlı forma gerek yok.bu ikinci bir nesne yükü demektir.bunun yerine, Anasayfa adlı formunuzdaki butonun Tıklandığında olay yordamı içerisine
Kod:
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

kod ifadesini yazmak sureti ile,formda yeni bir kayıt imkanı oluşturmanız yeterlidir.

4) Keza,yine; anasayfayeni adlı form içerisinde yeni kayıt oluşturmak için eklediğiniz butonu da iptal edip,yine Anasayfa adlı formun içerisine KAYDET adını vereceğiniz bir buton ekleyip bu butonun da Tıklandığında olay yordamı içerisine

Kod:
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70

kod ifadesini yazmanız yeterlidir.böylece, örnek tablo adlı tabloya kayıtlarınızı yapabilmiş olacaksınız.örnek tablo adlı tablo ile ilgili olarak sadece Anasayfa adlı formunuzun olması yeterli olacaktır.diğer oluşturduğunuz formları iptal edebilirsiniz.
Bir diğer öneri de,bu doğrultuda önerilen bu hususlara yönelik olarak örnek uygulamanızı tekrar düzenleyip yeniden hazırlayınız ve bu hali ile konunuza (düzenlenmiş olarak) tekrar ekleyiniz.bunun nedeni de,düzenlenmiş olan örneğiniz üzerinden randevu sistemi (ya da size göre ajanda) için,katılımcılar tarafından sunulabilecek bilgi ya da örnek çalışmalar bu sağlıklı bir zemine dayalı örneğiniz üzerinden hareket ederek paylaşımlarda bulunmalarına imkan hazırlamış olacaksınız.bu,başta hem sizin hem de katılımcılar için verimli bir durum olacaktır.

Son olarak,
Alıntı:beğendiğim bir örnek var fakat tasarım görünümüne giremiyorum

ifadenize yönelik olarak;bu konuda yapmanız gereken hususlar şunlardır:

1) Örnek uygulamayı çalıştırmaksızın seçili duruma getiriniz.(sol tuşla üzerine tıklayınız)

2) SHIFT tuşuna basılı tutarak (bırakmaksızın),ilgili uygulama açılıp ekranda tamamen belirinceye kadar bekleyiniz.

3) Üst menüden,ARAÇLAR-BAŞLANGIÇ ifadesini seçiniz ve ekrana gelecek olan pencerede ilk açılacak olan GEÇERLİ VERİTABANI sekmesindeki FORM GÖRÜNTÜLE satırının karşısındaki açılan kutuda yazılı FORM1 ifadesi yerine YOK ifadesini seçiniz.

4) Sırasıyla aynı sekme üzerindeki işaretsiz bırakılan (sadece,size kolaylık olması adına)

a) DURUM ÇUBUĞUNU GÖRÜNTÜLE

b) ACCESS ÖZEL TUŞLARINI KULLAN

c)  FORMLARDA WINDOWS TEMALI DENETİMLERİ KULLAN

d) KESİLMİŞ SAYI ALANLARINI DENETLE

e) GEZİNTİ BÖLMESİNİ GÖRÜNTÜLE

f)  TAM MENÜLERE İZİN VERME

g) VARSAYILAN KISAYOL MENÜ İZNİ

h) YERLEŞİK ARAÇ ÇUBUKLARI İZNİ

satırlarındaki checkbox kutularını işaretleyip TAMAM diyerek pencereyi kapatıp kaydediniz.uygulamayı kapatıp tekrar çalıştırınız.

NOT:
bütün bu yorumlar ve düşüncelerin,sizin adınıza olumlu ve yapıcı olması temennisi ile sağlandığını hatırlatmak isterim.

bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3